Nabeschouwing Argo Najaars Slotwedstrijden & Najaarsbokaal

19 november 2017 - door IrisKoekkoek - 0 reacties

Deze nabeschouwing is iets anders opgebouwd dan jullie gewend van dit najaar. Ik gaf namelijk de eer aan de ploegen zelf om de laatste nabeschouwing te schrijven over de wedstrijd in Wageningen en de totale Najaarsbokaal!

H4+ Remigandum Cartellum

Op avontuur in de Periferie

Voor de laatste wedstrijd van de Najaarsbokaal reisde Remigandum Cartellum wederom diep de periferie in. Na twee weken terug het winderige sfeerloze Nijmegen te hebben aangedaan (maar wat een lol hadden we), was het ditmaal tijd voor een druilerige wedstrijd in Wageningen. Maar met deze laatste wedstrijd wilden we graag een memorabel einde aan het seizoen geven. Eigenlijk was er een kantelpunt in onze mentaliteit gekomen vanaf de Asopos, waar het op de zaterdag best wel lekker ging in de 8, maar zo slecht op zondag in de 4+. De vorige wedstrijd in Nijmegen gingen we dan ook niet bepaald fit en een klein beetje brak tegemoet. Nu wilden we het bij deze Argo Najaarsslotwedstrijden even helemaal goed aan pakken!

Na de vorige borrel boekten we een Bed & Breakfast in Arnhem (ja in Wageningen was er al helemaal niks, en Arnhem zou wellicht nog wel een klein beetje te bieden hebben). Zodoende reisden we vrijdagavond in de Okeanos-bus naar het verre Oosten. Aangekomen in Arnhem, hebben we ons goed gedaan aan een 3-gangen-wild-diner met bokbiertjes en flessen wijn. Waarna het nachtleven van Arnhem verkent moest gaan worden, door flink bakken te vouwen, met schijven tegen het dak te gooien, en vele halve leo's te hakken. Olivier en Jan-Willem bleken ook in Arnhem te zijn (geen idee wat die guys daar zover buiten de ring moesten). Maar genieten, zij regelden shotjes chili-wodka... Seabarrel wilde de hele avond iedereen op z'n nek nemen, waar de vrij forse vrouwelijke(?) uitsmijter het minder mee-eens was. Rond 4 uur, moesten we maar naar huis, omdat Jan Joost 'Koning' van Pelt het allemaal niet zo goed meer aan kon, maar eerst pizza en een broodje van Dijk.

Na amper 2 uur slaap, wellicht nog iets beschonken, een luxe ontbijt, en een kort ritje naar Wageningen waren we present op de Argo Najaarsslotwedstrijden. Gewapend met knallende koppijn stonden we prettig lang met onze boot in de rij om die te water te laten. Op deze wedstrijd moesten we twee keer een 1k roeien met een keerboei op 250m. Het oproeigebied was ongeveer 10m2 met 30 boten, dus dat was top. Gelukkig zat de sfeer er nog steeds bijzonder goed in (wellicht doordat we nog iets onder invloed waren). Tijd om te starten, we zaten semi-bijelkaar, maar wat hadden we dan verwacht, onze Phocas was immers ver te zoeken. En tsja, de keerboei: in de tijd dat wij ronden hadden we op en neer naar Amsterdam gekund. Waar we voor de race nog zoveel lol hadden, was dit na de race volledig verdwenen, maximale brakheid kickt in, allen op het randje van barf. En dit terwijl Laga naast ons dobberde en liep te bitchen over hoe Okeanos ooit de Varsity had gewonnen, met ingehuurde burgers ofzo. We moesten onze kast, Maarten, tegenhouden dat hij niet weer ging zooien. Maar na een uurtje slaap in de Okeanos-bus, gingen we met veel meer Phocas (Raoul vindt dit zo bijzonder grappig) in de boot voor de tweede maal naar de start. Dit maal meer gelijkheid, waren we een klein beetje sneller bij de keerboei, en roeiden we 10 seconden van de vorige tijd af. Zelfs de burgemeester stond op het bordes ons toe te juichen.

Wat een fantastisch weekend en najaarsseizoen, op naar de Club8 '18, Licht '18 en Veenendaal-de Klomp!

P.S. Louis bedankt!

De Heeren van Remigandum Cartellum eindigden uiteindelijk op een gedeelde 9e plek in de Najaarsbokaal!

D4+ 5 in a Row

De najaarsbokaal in een gladde 4 dat was voor ons allemaal een nieuwe uitdaging. Ondanks dat we het allemaal druk hadden, probeerden we twee keer per week de boot in te gaan onder leiding van Danique en Sofie. Vol goede moed reisden we af naar onze eerste wedstrijd van 4,4 km in Enschede. Na een iets wat rommelige keerboei eindigden wij hier op een achtste plaats en pakten wij onze eerste puntjes voor de bokaal. Door naar de Asopos hier op onze eigen bosbaan. Met twee invallers in de boot, op richting de start. We roeiden een goede wedstrijd, maar helaas waren we niet sterk genoeg en lagen we er na een ronde uit. Op naar Nijmegen naar een wedstrijd die voor de eerste

keer werd georganiseerd. Het was een chaos en er stond enorm veel wind, maar toch betraden we het water voor een 2k met keerboei. Na volledig weg te zijn gewaaid besloten we de 500 meter over te slaan en terug te keren naar Amsterdam. Als laatste wedstrijd de Argo Slot. We hadden na de afgelopen wedstrijden geen hoge verwachtingen en gingen gezellig richting Wageningen om nog een keer de boot in te gaan. Na volledig doorweekt te zijn met het inroeien mochten we richting de start. De boot liep lekker, de keerboei ging oké en na Julia’s call dat we steeds dichter bij de boot voor ons kwamen gingen we als maar harder. Met een zesde tijd waren we hartstikke blij, maar we wisten dat we onszelf nog een keer moesten bewijzen. Na weer een beetje warm te zijn geworden gingen we nog een keer de boot in. Start van de race ging goed, keerboei nog beter en wederom hoorden we dat we steeds dichterbij de boot voor ons kwamen. Toen Iris op ons af kwam rennen dat we onder de 5 minuten zaten waren we trots, maar toen we hoorden dat we als derde waren geëindigd kon deze dag niet meer stuk. Een mooiere afsluiter van onze najaarsbokaal hadden we niet kunnen bedenken!

De damesch van 5 in a Row werden uiteindelijk 7e in de Najaarsbokaal!

D4+ Win & Tonic 2.0

Beste lezers,

Een week geleden roeiden wij de laatste wedstrijd uit de Najaarsbokaal. Dit betekende tevens de voorlopig laatste wedstrijd van Win&Tonic 2.0. Hierna zijn wij allen in een gigantisch zwart gat gevallen en kijken melancholisch terug op een heel mooi jaar. Om jullie ook een beetje te laten voelen hoe wij de Najaarsbokaal beleefd hebben, hierbij de nabeschouwing van een gemiddeld wedstrijdweekend met Win&Tonic 2.0.

Deel 1: de Avond voor de Wedstrijd

We doen het allemaal rustig aan. We hebben een duidelijke en uitgebreide wedstrijdmail ontvangen van onze coaches, de bananen en broodjes liggen al klaar voor morgen, onze Gin Tonic sokken liggen gewassen en gestreken klaar om met trots gedragen te worden. Het is verdacht stil in het groepsgesprek. De vraag der vragen is nog niet gesteld. Dan, rond een uur of 18:00, doorbreekt er iemand de stilte: “hebben we al een auto?” Kenmerkend voor deze bokaal is dat de loting ons altijd zo goed gezind was dat wij telkens in het eerste blok moesten starten. Op het laatste moment werd dus wanhopig gezocht naar een auto, en dan het liefst een die niet nog helemaal uit Brabant opgehaald hoefde te worden. Gelukkig lukte dit altijd en werd iedereen vervoerd naar het vaardecor voor die dag. In de auto werden nog wat power naps gedaan en mee geblèrd met hits van eendagsvliegen uit de jaren ‘90.

Deel 2: de Wedstrijd Zelf

Win&Tonic 2.0 heeft altijd wat opstarttijd nodig. Vandaar dat wij meestal al lekker vroeg gingen oproeien om er zeker van te zijn dat we konden twilighten en ook nog wat startjes konden oefenen. Helaas hadden niet alle vaarwateren (kuch Argo kuch) een ideale oproeibaan maar dat weerhield ons er niet van om 10 keer rond te maken en onze oefeningen af te maken. Vervolgens roeiden wij onze eigen race, waar soms bankjes niet meereden, voeten uit schoenen vlogen, snoekjes werden gemaakt, een aanvaring is geweest met Argo omdat zij hun eigen keerboei niet konden hendelen, maar ook steady geracet werd waardoor de eindsprint bij een 2K tot twee keer toe achterwege gelaten mocht worden. Al met al was elke wedstrijd weer een feest en hebben we er elke keer met zijn zevenen gestaan om Okeanos te vertegenwoordigen. De Najaarsbokaal is een superleuke en gevarieerde bokaal en wij raden het dan ook iedereen aan om hem een keer te starten.

Liefs en xxx,

Win&Tonic 2.0

De damesch van Win & Tonic 2.0 eindigden op de Argo Najaars Slotwedstrijden op de 7e plek en werden 4e in de Najaarsbokaal!

Categorie: