Nabeschouwing ARB

18 juni 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

Na weer een succesvol weekend op de bosbaan is het weer tijd voor de nabeschouwing. Speciaal voor ons heeft de grote man uit het zuiden Niek van Venrooij zijn ervaring van de ARB opgeschreven:

 

“Het seizoen vliegt voorbij.” is een veel gehoorde uitspraak op Vila erevlot de laatste weken.

En hoewel we natuurlijk allemaal uitkijken naar die eerste biertjes na de NSRF, voelen velen van ons ook in toenemende mate de druk van de laatste wedstrijden.

De druk om jouw plek in het klassement nog veilig te stellen;

De druk om die ene tegenstander nog een keer wél te verslaan;

De druk om je al dan niet te plaatsten voor dat ene droomtoernooi;

De druk om toch nog die finaleplaats te behalen;

Of de druk om dat ene blik nog binnen te slepen;

Hieronder mijn persoonlijke ervaring met de druk van dat ene blik dat al enige tijd lonkte.

Tijdens de Hollandia wist Jurgen op indrukwekkende wijze zijn eerste skiff winst ta pakken. Ik kon hierna niet wachten op mijn moment! Na een frustrerende periode richting de Damen, waar we tegenvalland presteerde, besloten mijn coaches en ik dat de volgende thuiswedstijd óns moment zou worden. Élke training en élke race hiernaartoe zou hiervoor in het teken staan.

Na een degelijke generale repetitie op de ZRB was het dan zover: Onze wedstrijd! Vrijdag zouden we tijdens de sprint alvast de sfeer proeven en wat laatste harde halen neerzetten. Zaterdag zou rust zijn met oog op ons piekmoment op zondag.

Sprint

De sfeer op vrijdag avond was erg relaxed met o.a. WK voetbal op de Soos. Tijdens de race zelf zou er echter weinig relaxedheid zijn.. Want naast het seizoen dat voorbij “vliegt”, kan zo’n 500m sprint er ook wat van.

Voor aanvang van de race bedacht ik me zonder speedcoach te racen; ik zou tenslotte toch geen tijd hebben om hierop te kijken of hierop te anticiperen. Ondanks enkele mishalen in de start, wist ik in twaalf halen (volgens velen met name op de biceps) weer aansluiting te vinden met de tegenstand, waarna ik pushend op de benen - en volgens menigeen ook wat trekkend met de armen - uiteindelijk met een half bootje de winst wist te behalen.

Rustdag en zondag

Met deze winst op zak was de rustdag zaterdag prima vertoeven. Naast wat stabilosessies en een bezoekje aan enkele races op de Bosbaan heeft het Netflix account van Bas, mijn lieftallige huisgenoot, overuren gedraaid en was er mogelijkheid tot volle focus voor zondag.

Ivm de vroege race werd er door mijzelf en onze logee van Vidar al om 6u ‘s morgens ontbeten. Eenmaal op de Bosbaan wist Wim mij nog een laatste maal het plan in mijn hoofd te “programmeren”. Winst in de voorwedstrijd zou mooi zijn, maar niet koste van alles. Het plan pakte goed uit en we wisten ons vrij gecontroleerd met een 2de tijd te plaatsen voor de A-finale.

Dat het vroeg was voor alles en iedereen was na de race wel te merken, zonder dat het mijzelf of de wedstrijdleiding was opgevallen bleek ik namelijk met mijn pakje omlaag te hebben geroeid haha...

Voor de finale was het plan duidelijk. De eerste 750 meter was het water relatief vlak. Hier zou ik zoveel mogelijk het verschil maken zodat ik daarna de race mooi zou kunnen “uitsurfen”, aldus Peter. Niets was minder waar... Half Okeanos had zich op de fiets verzameld om mij die eerste 750m voor de rest van het veld te schreeuwen. Onder luid geschreeuw kwam ik dan ook perfect uit de start en kon ik alleen maar denken aan de aanvalsstrategie die vakkundig door Wim in mijn hoofd was geprogrammeerd. Dit en alle aanmoedigingen bleken top te werken waardoor het gat na 500m al aardig was geslagen en ik hiermee op het vuile water wat meer op safe kon roeien. Ondanks dat de tegenstand wel wat dichterbij kwam, was risico nemen in de einsprint niet meer nodig en wist ik gecontroleerd als eerste te finishen. De ontlading en opluchting na de finish waren enorm (foto).

De dubbelslag op dit prachtige bosbaan weekend is voor mijn coaches en mijzelf een mooie stap richting het gevorderde veld waar ik mezelf weer mag uitdagen tegen wat betere tegenstanders. Naast onze dubbelslag wist ook ook EJZ en de MGD 2- deze dubbelslag te slaan en wisten ook Veerle, Mathijs, Ruben en Hermijntje zondag de Okeanos eer hoog wisten te houden door blik te trekken en wist EJZ nu al het de winst in het klassement veilig te stellen, waarvoor hulde!

Next stop: Bosbaan - Koninklijke Holland Beker.

 

Check ook nog de resultaten op Time-Team:

https://regatta.time-team.nl/argosprint/2018/results/c69.php

https://regatta.time-team.nl/arb/2018/results/c69.php

Blik Argo Sprint:

      Niek van Venrooij HG 1x

      Sarah Grijns en Renske Hasselerharm DG 2-

      EJZ HEj 4+

Blik ARB:

      Hermijntje Drenth (KNRB combi)  DE 4-

      EJZ HEj 4+

      Niek van Venrooij HB 1x

      Sarah Grijns en Renske Hasselerharm DE 2-  

     Mathijs Oggel en Veerle Walrave (Argo combi) in het LHE 8+

 

Foto: Niek van Venrooij blikt in het HB 1x veld. ©Hesse de Jonge 

Categorie: