Nabeschouw Paul Veenemansprijs

14 november 2018 - door Wedstrijdcommissie - 0 reacties

De meeste van jullie zullen het niet echt meegekregen hebben maar afgelopen weekend hebben een paar van onze okeaniden meegedaan aan de Paul Veenemensprijs. Dit is een wedstrijd waarbij je behalve het roeien ook je andere sportkwaliteiten kan laten zien. Dit laatste heeft onze eigen Tijl Rombout maar al te goed laten zien zaterdag nadat hij met 50 seconden voorsprong het hardloop onderdeel won. In het onderstaande stuk lees je meer over hoe dit weekend voor Tijl verliep!

De kop van het roeiseizoen 2018-2019 is eraf, eerstejaars en middengroepen zijn dagelijks te vinden in de boot en op de ergo, en daar waar getraind wordt, daar zijn wedstrijden. Met een delegatie van 5 roeiers (Benita de Man, Boris Wolbink, Jaap de Knegt, Dries Beer & Tijl Rombout) plus bestuur (Veerle, Claartje en Menno) is Okeanos afgelopen weekend afgereisd naar Amersfoort, waar Villa Hemus dit jaar de thuisbasis was voor de 101 deelnemers aan de PaulVeenemansPrijs 2018. Een wedstrijd waar je niet alleen de boot instapt, maar ook je Specialized (wielrennen) opstapt, je Asics (hardlopen) weer aantrekt en je Vikings (schaatsen) uit de berging haalt. Roeien doet natuurlijk iedereen, van de andere sporten mag je er een laten schieten. Mijn advies; denk hier nu alvast over na, want deze wedstrijd wil je niet missen volgend jaar!

Hardlopen is mijn onderdeel. Dries vroeg me de dag voor de wedstrijd wat ik voor ogen had op dit onderdeel. “Dat hardlopen win ik zowiezo” zei ik. En zo stonden we de dag erna aan de start van de 5.6 km. De tactiek die ik had gekozen bleek nergens voor nodig. Ik dacht, als ik als laatste van de kopgroep wegstart, en het komt aan op een eindsprint waarin het nek-aan-nek gaat, dan weet ik dat ik toch al drie seconden voor lig op de ander zonder dat hij dat weet. Maar zoals ik al zei, nergens voor nodig. Uiteindelijk bleef ik de nummer twee bijna 50 seconden voor. Nu ben ik dus de leider van het klassement. Dries, zo attent als hij is, laat meteen heel Okeanos met een Facebook-post weten dat ik bovenaan sta. Mooi, dan zijn de verwachtingen in elk geval hoog, en kan ik alleen nog maar falen. Dat is mooi meegenomen. Het schaatsen slaan wij over. Op naar dag 2.

07.00 in de auto, regen & wind, raad eens waar naartoe vandaag. Snelle fietsen in de achterbak gegooid, en nu al huiverig voor de bochten straks. Vooral de natte bladeren kunnen spelbreker zijn tijdens de 10.9 km wielrennen. Mocht je nou denken waarom geen 11.0 km, kun  je te allen tijde een mailtje sturen naar de organisatie: pvp2018@hemus.nl (De organisatie van de wedstrijd heeft marges waarbinnen de afstanden mogen zijn; hardlopen 5-6 km, fietsen 10-12.5 km, schaatsen 3-4 km & roeien 3-3.5 km). Desalniettemin ging het fietsen degelijk, we zijn zonder kleerscheuren de bochten doorgekomen. Voor mij persoonlijk was het de eerste keer fietsen met klikschoentjes. Ik vroeg aan anderen of zij ook waren gevallen toen zij voor het eerst met het kliksysteem de fiets opstapten (nadruk op ook); of dat toen was gebeurd terwijl ze aan één kant al ingeklikt waren en toen die kant op gingen leunen met hun volle lichaamsgewicht. Ja dus. Maar dit was gelukkig nog vóór de race. Dries en ik startten weliswaar achter elkaar, maar vanwege een auto die precies tussen ons in de weg ophield hebben we niet gezellig samen kunnen fietsen. Jammer. Volgend jaar hoop ik toch echt wel met iemand te kunnen fietsen. Hoe meer aanmeldingen, hoe groter de kans. Meedoen dus.

Zware benen. Maar toch nog een flink stuk roeien straks. Daar draait het in het roeien allemaal om. Maar de afwisseling bij deze wedstrijd is nou juist het leuke. Nogmaals, noteer in je agenda, PVP 2019!!!
Het oproeien ging redelijk stroef (best klote eigenlijk). Daar waren overigens goeie redenen voor, maar ik zal hier verder niet op ingaan. De wedstrijd zelf ging een stuk beter, maar in het kort ging het zeker niet perfect. Mijn complimenten aan het bestuur die zich ook bij deze wedstrijd hebben laten zien én horen!!

Als afsluiter zou ik jullie alleen nog willen vragen of jullie al iets hebben staan voor volgend jaar November. Anders weet ik wel iets.
Ik vond het een mooi weekend!
 

Tijl Rombout eindigde zelf op een 9e plaats van de bijna 100 deelnemers!

Daarnaast eerst Dries Beer 16e, Jaap de Knegt 23e, Benita de Man werd nadat zij vorig jaar 1e werd net 2e en Boris Wolbink 43e!

Hier vind je de volledige uitslagen: https://app1.paulveenemansprijs.nl

Foto: Dries Beer en Tijl Rombout in de 2- tijdens de Paul Veenemensprijs 2018.

 

 

 

Categorie: