Mooie afsluiting roeiseizoen!

9 juli 2008 - door jorien - 2 reacties

Een paar dagen bijkomen was hard nodig na al de mooie feestjes, nog mooiere wedstrijden, en allermooiste prestaties van afgelopen seizoen.

Afgelopen weekend werd het seizoen op de Bosbaan afgesloten met de NSRF Slotwedstrijden. Het grootste deel van onze ouderejaars (top)roeiers bivakkeerden elders, maar dat mocht de pret voor de rest van de wedstrijdsectie niet drukken. Er werd in allerlei feestnummers gestart, en dat leverde mooie plaatjes op. Iets mindere resultaten dan we inmiddels gewend zijn, maar ook dat mocht de pret uiteindelijk niet drukken.

Op vrijdag vond voorafgaand aan dit spektakel de Argo Sprint plaats. Maarten wist hier zijn reputatie als Sprintkoning waar te maken en mocht aanleggen aan het erevlot. Tinus' Tigers lieten er ook geen twijfel over bestaan, de snelste 500m zijn voor hen. Een mooie overwinning in het DO4- veld.

Op zaterdag was het Mark die in combinatie met zijn FISU-vriendjes de overwinning wist te pakken in het LSA4- veld. Zondag waren het Roel en Tim die wederom in het SA2x veld domineerden. Op zondag kwam Kilian met zijn Boreas-vriendje als eerste over de streep in het N2- veld. De f.t. matcom kan dus nog meer dan alleen klussen!

Zondagmiddag werden de klassementsprijzen uitgereikt en er werd, dankzij de sprintkwaliteiten van onze eerstejaars, menigmaal het Okeanos-lied aangeheven. Er werd getekend voor de overwinning in het DEj8+ veld, het LEj8+ veld, en het verenigingsklassement. Daarnaast mochten de dames ook nog een keer terugkomen voor de tweede (!) plaats in het E&Y Klassement voor eerstejaars achten.

Na afloop was er een grote BBQ met aansluitend een goed feestje, het beloofd in de Havelaar vanavond ook weer goed los te gaan want de wedstrijdroeiers zijn uittraining!

Over onze toppers het volgende;
Peter en Teun bereiden zich in Hazewinkel voor op het SB WK, zij zullen aankomend weekend afreizen naar Brandenburg, om daar het weekend erop te vlammen in de BLM4- en de BM8+. Wij wensen ze alvast heel veel succes!

Mark bereid zich op de Bosbaan voor op het FISU WK begin september. Een tijdje geleden is bekend geworden dat Annelies ook haar skiffje op botentransport naar Belgrado mag doen!

Vandaag word de selectie van de M8+ voor het FISU WK bekend gemaakt. In de race voor een plekje in de acht zijn; Ae-Ri (stuur), Thijs, Fredje, Boris, Willem en Mechiel. Nanne (Gyas), Erik en Serge (Laga) doen ook mee.

Helen heeft gisteren haar oranje koffer (op 4 wieltjes) opgehaald in Papendal. Zij lijkt tevens vrij zeker van haar plekje in de acht. Kortom; Helen goes Beijing! (Ze vertrekt de 18e, dus alle succeswensen per post; voor de 18e!)