Metakids actie tijdens de Head brengt € 959,- op

31 maart 2014 - door WimJanD - 0 reacties

Naast dat onze ploegen vorige week natuurlijk goed gevaren hebben, met leuke klasseringen in diverse velden gebeurde er meer. De langste wedstrijd van het seizoen stond in teken van Metakids. Het goede doel waar wij dit jaar aan bijdragen. Bijdragen om het verschil te maken, want ieder jaar worden er 800 kinderen geboren met een stofwisselingsziekte, ook wel metabole ziekten. Omdat er voor veel stofwisselingsziekten nog geen behandeling bestaat, wordt bijna de helft van alle kinderen met een stofwisselingsziekte nooit ouder dan 18 jaar. Veel van de overige kinderen hebben levenslang een ernstige hersenbeschadiging of zijn zwaar lichamelijk gehandicapt.

Stichting Metakids zet zich in voor al deze kinderen want kansloos bestaat niet. Door stofwisselingsziekte onder de aandacht te brengen willen ze zoveel mogelijk geld voor wetenschappelijk onderzoek op halen. Want onderzoek brengt een behandeling voor kinderen met een stofwisselingsziekte dichterbij.

Doordat Metakids onderzoek financiert zijn er in de afgelopen jaren al flinke stappen gemaakt. Er zijn goede voorbeelden van onderzoeken die tot succesvolle behandelmethodes hebben geleid. Zo konden bijvoorbeeld voor kort slechts 3 behandelbare stofwisselingsziekten bij baby’s met de hielprik worden opgespoord, nu zijn dat er maar liefst 14. Maar er worden nog te veel zieke kinderen geboren die niet behandeld kunnen worden. Dus blijven we ons inzetten voor Metakids, zodat Metakids zich kan inzetten voor de kinderen, voor nu en voor de toekomst!

Met de Head actie is het verzoek aan onze ploegen gedaan om zich door familie, vrienden en kennissen te laten sponsoren voor iedere geroeide kilometer. Aan deze oproep hebben alle ploegen gehoor gegeven, er is echter één ploeg die het meeste geld heeft opgehaald, met een gemiddelde van €69,- per persoon hebben de Eerstejaars Dames een arrangement bij Wellness 1926 meer dan verdiend. Wij willen Wellness 1926 nogmaals onwijs bedanken voor het gratis beschikbaar stellen van de arrangementen. Alle roeiers onwijs bedankt voor jullie inzet, en dames, geniet ervan.

EJD'14 in actie op de Head of the River

Categorie: