Mechiel wint Olympisch brons!

15 augustus 2016 - door MaaikeCortjens - 0 reacties

Wat een prestatie! Een mooi verslag vanuit het bijzondere Rio van onze Praeses:

Al vier jaar wordt er naar uit gekeken: de Olympische Spelen in Rio de Janairo! Met drie Okeaniden aan de start (Roel Braas in de M2-, Mechiel Versluis in de mannenacht en Ae-Ri Noort als stuur van de damesacht) zijn John en ik afgereisd om dit fantastische evenement van dichtbij mee te maken en onze verenigingsgenoten aan te moedigen!

Onder toeziend oog van Christus de Verlosser werd op zaterdag 6 augustus het spits afgebeten door Roel Braas in de M2-. De weersomstandigheden waren niet best en dit zorgde ervoor dat Roel zich niet direct wist te plaatsen voor de halve finale en doorverwezen werd naar de herkansing op zondag. 
Het weer speelde op zondag wederom parten en zorgde er voor dat alle races van die dag afgelast werden. Niet alleen op de Willem-Alexanderbaan worden races afgelast door te veel wind blijkbaar! De races van zondag werden doorgeschoven naar maandag en dit zorgde voor een vol programma. Alle drie de Okeaniden komen in actie! Roel voer een goede race en won de herkansing en plaatste zich voor de halve finale. Ae-Ri en Mechiel kwamen helaas te kort in de voorwedstrijd en eindige beide op een tweede plaats. Dit betekende dat ook zij een herkansing moesten varen op woensdag.

De halve finale van Roel op dinsdag liep niet zoals we gehoopt hadden. Roel en Mitchel Steenman eindigde op een vierde plek, op slechts 0.8 seconden van de nummer drie, dit was helaas niet voldoende voor een plek in de finale. De B-finale volgde op donderdag en hier wisten zij de tweede plek te bemachtigen, wat betekent dat zij op de 8e plek in het M2- veld zijn geëindigd.

Doordat het weer op woensdag wederom dramatisch was werden de herkansingen van de achten op donderdag gevaren. De dames acht voer niet de beste race van het seizoen maar wisten met een 4e plek wel een finale plek veilig te stellen. De Holland Acht voer een betere race en eindigde op de tweede plek achter de Acht van de USA. Wij konden ons op gaan maken voor beide finales op zaterdag!

's Ochtends vroeg vol goede moed afgereisd naar het Lagoa Rodrigo de Freitas. Een lichte spanning was wel merkbaar. Zouden wij naar de winnende acht mogen zwemmen en één of twee sterren mogen toevoegen aan ons logo? Samen met een groep Okeaniden stonden wij vooraan om dit spektakel te aanschouwen, klaar om te zwemmen.

De damesacht begon erg sterk aan de race. De tactiek was duidelijk: hard starten en hard doorpakken. Dit ging goed en Ae-Ri wist haar acht net achter de acht van USA op een tweede plek te leggen op de 1000 meter. Helaas bleek het toch te lastig om dit hele sterke begin van de race door te pakken in het tweede deel en kwamen de andere achten opzetten. Helaas bleek het aan de finish een zesde plek. Maar wat een strijdlust hebben wij kunnen zien vanaf de tribune en ik denk dat die zesde plek een resultaat is om trots op te zijn met een dergelijke race!

Vervolgens was het de beurt aan Mechiel met de Holland Acht. De start was matig, een vijfde plek op de 500 meterlijn was nog niet heel hoopgevend maar er was nog 1500 meter om dit goed te maken. En dat deden ze! Op de 1500 meter was de derde plek eigenlijk al zo goed als zeker. Maar het verschil met de Duitsers op plek twee was slechts 0.08 seconde. Zou die zilveren medaille dan toch nog gepakt worden? Onze Oosterburen bleken toch net te sterk in het laatste stuk en het eindresultaat was Brons! Een resultaat om met heel de vereniging heel erg trots op te zijn!

Mechiel, via deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd! 

Op 23 augustus zal Mechiel weer voet zetten op Nederlandse bodem. Wij roepen dan ook iedereen op om 23 augustus om 12:15 uur op Schiphol aanwezig te zijn om Mechiel een onthaal te geven om nooit te vergeten!

Groeten vanuit Rio! 

Tchau!

Willem 

Categorie: