Mechiel Versluis op weg naar het WK roeien in aiguebelette

28 augustus 2015 - door EllenWolters - 0 reacties

De WK roeien in Auguebelette, dat tevens ook geldt als kwalificatietoernooi voor Olympische Spelen, begint zondag 30 augustus. Namens Okeanos starten Ae-Ri Noort, Roel Braas en Mechiel Versluis. Mechiel werd twee jaar geleden wereldkampioen in de 4- en kijkt samen met ons vooruit naar het WK van 2015. 

 

Twee jaar geleden werd je wereldkampioen in de 4-. Dit jaar start je in de acht. Hoe schat je de kansen in? Het is moeilijk in te schatten hoe we er precies voor staan met de acht. Wij hadden een moeizame start van het seizoen met een zesde plaats op het EK. De laatste wereldbekerwedstrijd in Luzern ging het al een stuk beter, maar helaas net naast het podium, een vierde plaats. Ik denk dat we wel beter zijn geworden sinds die laatste wedstrijd. Het gaat hoe dan ook spannend worden. 

Is voor jou elk WK hetzelfde? Elk WK is weer bijzonder. Het is de wedstrijd van het jaar waar je het goed wilt doen. Dit jaar is het extra belangrijk met oog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro waar we met de acht naar toe willen. De eerste vijf ploegen in de acht op het wk kwalificeren zich direct hiervoor. De overige twee plekken worden volgend jaar in een kwalificatie toernooi verdeeld. Het is dus voordelig om het gelijk op de WK te doen.

En hoe zit de met de voorbereiding? Werk je bijvoorbeeld anders naar een wk toe met een acht? Het grootste gedeelte van onze voorbereiding hebben we op de Bosbaan in Amsterdam gedaan. Daar hebben we met de mannen groep de laatste weken getraind. De voorbereiding voor de vier is nagenoeg het zelfde geweest als de acht. Hier en daar moet er individueel wat aangepast worden, maar als groep hebben we hetzelfde trainingsschema gedraaid. Wat lastiger is in een acht is dat je acht mensen op elkaar moet aanpassen. In de vier waren het er 'maar' vier.

Jij bent lid geworden in 2007 bij Okeanos. Binnen 5 jaar lag je aan de start van de Olympische Spelen. Wat wil je meegeven aan de nieuwe leden van 2015? Het bijzondere is inderdaad dat je als student kan beginnen met roeien en uiteindelijk heel snel bij de top kan komen. Ik ben gelijk in mijn eerstejaar gaan wedstrijdroeien bij okeanos. Ook nu spreek ik nog geregeld mensen uit die acht. Ben je sportief of wil je dat worden dan is wedstrijdroeien wel wat voor jou. Het is een intensieve periode waarin je de vereniging en mensen goed leert kennen. Een jaar om nooit te vergeten.

 

Categorie: