Mechiel in Australië

25 maart 2014 - door verslu17 - 0 reacties

Van 28 tot 30 Maart wordt op de Sydney Rowing Regatta de eerste (van drie) wereldbeker wedstrijd georganiseerd. Het was een erg lange vlucht hier naar toe, maar we blijven hier 7,5 week dus dat is de moeite, een lang trainingskamp voorafgaand aan de eerste wereldbeker.

Aangezien het zo lang is zitten we in verschillende appartementen. Ik zit met de vier en nog twee scullers in een appartement. We zitten echter niet in de grote stad Sydney, maar in een klein stadje daarbuiten genaamd Penrith. Als je aan mensen in Sydney verteld dat je in Penrith verblijft zeggen ze allemaal dat dit absoluut niet overeenkomt met Sydney. Dat er veel uitschot zit genaamd “bogans”, dat in Nederland denk ik de “tokkies” worden genoemd. Dagelijks rijden we met onze fietsjes van ons appartement naar de baan. Het is goed opletten, want ze zijn absoluut niet gewend aan fietsers hier, geregeld worden we uitgescholden als we weer langs een auto rijden met bogans erin.

Maar de Nepean river waar we roeien maakt alles goed, het is een mooie rivier waar je veel km’s achter elkaar kan maken. Na een kilometer of vijf kom je in een soort vallei terecht met mooie hoge rotsen en is het heel mooi varen. De eerste 4 weken hebben we de intensiteit steeds iets meer opgedraaid, momenteel liggen we lekker op schema.

De vier is nog ongewijzigd tov het WK. Echter roeien we momenteel wel met iemand anders aangezien Kaj een blessure heeft opgelopen, hopelijk hersteld hij snel. Afgelopen week zijn we naar de racebaan gegaan, tijdens de Olympische Spelen van 2000 zijn hier toen ook de wedstrijden geweest.

We hebben momenteel een schema waarin we van maandag tot zaterdag twee keer per dag aan het trainen zijn. Op zondag zijn we een hele dag vrij waardoor we dan tijd hebben om ook Sydney en omstreken te verkennen. Zo ben ik naar de blue mountains geweest met de drie zussen, koffietje bij het opera house en de harbour bridge, surfen op bondi beach, bbqen op manly beach, boekje lezen in hyde park. Oftewel ook tijd voor ontspanning en om wat te zien van de omgeving. Het is wel gek dat we de eerste wedstrijden in Nederland nu wel missen, probeer het hier van de andere kant van de wereld wel een beetje volgen. Succes allemaal en tot over twee weken.

Categorie: