Materiaalveiling

9 november 2009 - door cvdb - 1 reactie

Tijdens de pauze van de dies ALV zal er een materiaalveiling plaatsvinden waar op de prachtigste okeanos-items geboden kan worden. In dit nieuws bericht staat alvast een voorproefje.

De punt van de Taede Sminia. Een Nereus boot besloot vorig seizoen onze allernieuwste zware 4- te ontdoen van zijn punt. Deze punt is een gewild object onder de zware roeiers en het pronkstuk van onze veiling.

Het stuurdeel van de Genesis. Dit is een unieke kans voor alle stuurtjes maar ook andere roeiers die een mooi stuk roei-decoratie voor in de woonkamer. Het vakmanschap waarmee dit stuurdeel in elkaar is gezet is nooit meer geƫvenaard. Wellicht een laatste kans om een stuk van deze oude glorie in uw bezit te krijgen.

De waterkering & boegdeel van de Genesis. Ook hiervoor geld dat dit een kans is die u niet mag laten glippen. Dit is de laatste waterkering die niet in een driehoek, maar in een mooie parabolische vorm is gemaakt. De kosten om vakmanschap van dit soort te betalen zijn in latere jaren zo gestegen dat dit artikel welhaast onbetaalbaar zou zijn om in het huidige tijdperk na te laten maken. Met enig herstel werk zou U het artikel kunnen bewerken tot ander soort meubilair, zoals bijvoorbeeld een prachtige antieke klok.

Het naamplaatje van de Genesis. Weer een one-of-a-kind item uit deze prachtige boot. Dit keer in een handzamer formaat en makkelijk op te hangen op een veel geziene locatie. Een geschikt voorbeeld is boven uw master-bed, maar ook boven de tv, of zelfs de voordeur lijken mij mooie opties.

De e.t. Pedel. Deze oude riem heeft na jaren van trouwe dienst het tijdens het introweekend begeven. Dit object heeft dingen mee gemaakt waar velen slechts over kunnen dromen. Denk aan de ordecie kamer tijdens het weekend, en de vele constitutie borrels die deze pedel heeft mee gemaakt.

Naast deze 5 items worden er nog minimaal 2 "verrassings" objecten geveild. Om te weten wat hier geveilt gaat worden zult u naar de veiling moeten komen. Een goed gevulde portemonnee is een aanrader!