Martini Regatta 2011: 4 blikken en 2 sprintoverwinningen

20 juni 2011 - door Bartr - 2 reacties

De Martini Sprint heeft Okeanos 2 sprintblikken bezorgd, waarna bij de Martini Regatta 4 blikken getrokken zijn. Okeanos is uitgewaaid en moegestreden teruggekeerd naar de Bosbaan, voor de laatste wedstrijden van het seizoen 2011.

Tijdens de Sprint op vrijdagavond lieten onze Eerstejaars Damesch zien waarvoor zij naar Groningen afgereisd zijn. Met een ruime bootlengte deelden zij de eerste en een belangrijke dreun uit naar de concurrentie en wonnen het Sprintblik. Aart Goossens en Martijn Veling deden hetzelfde: winnen en stralen op het erevlot.

Eerstejaars Damesch kwalificeerde zich als 3e voor de finale. Ondanks dat Gyas winst in het klassement kon veiligstellen, lieten onze Damesch zien dat zij wederom in deze finale de sterksten waren. Met een ruime bootlengte werd de finale gewonnen en werd hun 3e blik in het Eerstejaars klassement getrokken.

Eerstejaars Licht won de voorwedstrijd en roeide een finale uit het boekje: vanaf de starthalen het initiatief pakken en niet meer uit handen geven. Het wordt vaak tijdens voorbesprekingen van ploegen gepredikt, maar zaterdag lieten onze lichte pikken de praktijk zien. Met twee blikken door deze Eerstejaars ploegen sloot Okeanos de eerste racedag van de Martini Regatta af.

Zondag gaf Middengroep Licht met Joost Rusche en Alexander Klaver een succesvol gevolg aan hun samenwerking met Argo. In het LO4- veld voeren zij lang een spannende race maar lieten in de eindsprint zien duidelijk de besten te zijn en wonnen het blik. Als verzopen katjes legden zij aan bij het erevlot. Vervolgens stapten zij direct over in de Acht, om samen met Argo, Euros en Proteus-Eretes in het LSA8+veld het weekend af te sluiten. Terwijl zij allen diverse races gevaren hadden, wonnen zij van de fitte tegenstand legden voor de tweede keer aan bij het zinkende erevlot binnen het uur. Deze twee overwinningen betekenden tevens de gehele oogst voor Okeanos op zondag.

Zaterdagochtend waren het volgens het gewende stramien Aart en Martijn die voor Okeanos het spits afbeten. Zij behaalden de 2e plaats in zowel de voorwedstrijd als de finale.

Ouderejaars Zwaar startte dit weekend, naast de Twee zonder, in de Vier zonder en in de Acht. In het Develoment 4- veld roeiden Youri Poelemeijer, Wim-Jan Dannijs, Ger Strampel en Willem van der Nat naar de winst in de voorwedstrijd, waarna de 2e plaats in de finale werd behaald na een goede race en mooie strijd tegen Aegir.

Aart Goossens en Martijn Veling stapten in de Vier zonder met Vidar. In een directe finale in het SA4- veld, zonder voorbereiding en met wedstrijden in de Twee zonder in de benen werd helaas de 3e plaats behaald.

Eerstejaar Zwaar startte zaterdag in het Eerstejaars Achten veld met f.t. vice-praeses dhr. Verhey op plaats 6. Verbonden met de SuperSeat werden zij 2e in de voorwedstrijd, met uitzicht op winst in de finale. Helaas eindigde de finale in een teleurstellende 6e plaats.

Zondagmiddag startte Ouderejaars Zwaar het SA8+ veld als voorbereiding op hun races op het heilige water van de Thames tijdens de Henley Royal Regatta. De wind stond inmiddels schuin op de baan, wat alle ploegen duidelijk parten speelden. Onze Acht lag lange tijd in tweede positie maar wist deze niet vast te houden en werd 3e.

Joost van Andel en Remon Meyer startten in het N2- veld. In verband met de barbaarse weersomstandigheden dienden zij een achtervolgingswedstrijd op tijd te varen om kwalificatie voor de finale af te dwingen. Zij plaatsten zich voor de finale, die boord-aan-boord verroeid werd. In de finale werden zij 3e.

Claar van Houtum en Annebel Keijzer stapten in de Twee zonder en startten het DO2-veld. Vechtend tegen de omstandigheden lagen zij lang prima in het veld, maar konden het verschil in de twee 1000 meter van de race niet maken. Met de 3e plaats keerden zij huiswaarts.

Eerstejaars Zwaar had Zwaar 2008 coryfee Gert-Jan Leerink bereid gevonden om in het B8+-veld de ploeg te completeren. Net als zaterdag werd de ploeg, wederom met SuperSeat, 2e in de voorwedstrijd. In de finale werd de 4e plaats behaald. De messen zullen geslepen worden om op de NSRF Slotwedstrijden de Beginneling status af te werpen.

Joost Rusche en Alexander Klaver startten met Argo ook het Lichte Development 4-veld. De voorwedstrijd werd ruim gewonnen, maar in de finale brachten zij onvoldoende en werden 3e.

De Martini Sprint en de Martini Regatta bracht Okeanos 2 sprintblikken, 2 klassementsblikken en 2 klasserende blikken. De blikkenteller staat na afgelopen weekend op 53. Tot op de Koninklijke Holland Beker, waar de windmolens verruild zullen worden voor kwetterende vogeltjes en wind plaats zal maken voor zon. Onze 3 Eerstejaars Achten hebben zich gekwalificeerd voor deze internationale wedstrijd, wat een prachtig wedstrijdweekend wordt met onze toppers in actie en aanvullend programma.