Martini Regatta

15 juni 2012 - door Rianne - 0 reacties

Dit weekend reizen de wedstrijdroeiers af naar het hoge noorden waar de altijd gure Martini zal gaan plaatsvinden. Er zijn dit jaar veel ploegen die de windrijke baan in Groningen gaan trotseren.

Uiteraard starten de eerstejaarsachten in het eerstejaarsveld. Eerstejaarslicht reist daarna weer terug naar Amsterdam, terwijl eerstejaarszwaar zondag nog een poging gaat wagen om hun beginnelingen blik te winnen. De eerstejaarsdames hebben alle focus op het beginnelingenblik en zullen alleen op zondag starten. Helaas heeft Sanne een blessure, dus zal zij thuisblijven. Elsbeth zal de ploeg komen versterken. Sofie start wederom in de eerstejaarsacht van Orca en ze heeft een grote kans om op zondag het beginnelingenblik in de wacht te slepen.

Sinds de ARB is de lichte developmentvier weer terug in actie, ze wonnen zelfs op de HollandBeker. Dit weekend zullen ze weer in het developmentveld aan de start liggen om nog wat punten voor het klassement binnen te halen. Ze zullen niet alleen in de vier starten, beide dagen starten ze ook in de tweezonder. Vier maal kans op blik dus. Zal Alex dit weekend zijn SA-status behalen? Trond valt dit weekend weer in bij Skoll, op zaterdag in de Development4 en zondag in de Nieuwelingvierzonder.

De ouderejaarsdames moesten zich op de Holland Beker helaas terugtrekken in verband met blessures. Dit weekend hebben ze gelukkig een invaller kunnen vinden en zullen ze weer sterk aan de start liggen. De developmentvier zal worden versterkt door coach Claar. De ploeg zal op zondag ook samen met Nereus in de acht stappen. Judith en Elsbeth deden het op de ARB erg goed voor een eerste wedstrijd in de tweezonder. We kunnen dit weekend zien of ze de afgelopen twee weken nog een aantal stappen hebben kunnen zetten. Lotte start wederom in de Beginnelingenskiff.

Gilles start dit weekend, net als de dames, in combinatie met Nereus. Op de thetissprint namen ze alvast een voorproefje, maar dit weekend gaan ze voor het echte werk: Nieuweling- en Overgangstweezonder. Op zaterdag zullen ze moeten strijden tegen Aart en Martijn die Overgangs en SA-tweezonder zullen starten.
De Henleyvier zal dit weekend de puntjes op de i moeten zetten voordat ze Henley zullen starten. Dit is namelijk de laatste wedstrijd voor hun einddoel van dit seizoen.

Categorie: