Maaike Cortjens kandidaat-Ab Actis 2015/2016

16 april 2015 - door MerelB - 0 reacties

Vanaf het moment dat ik bekend werd als ab actis voor het jaar 2014/2015 had ik mijn opvolger al op het oog. Opvolging was nog lang niet aan bod maar wanneer het moment daar zou zijn zou ik wel weten wie mijn plekje aan de bestuurstafel moest gaan innemen.

Vorige week woensdag was het dan zover. Net terug uit het buitenland, denkend over welke master ze volgend jaar zou willen gaan doen en het eerste nachtje in haar nieuwe kamer in huis bij Merel Kok en mij werd zij uit haar bed gehaald door Wind ’15. Bij kaarslicht in de woonkamer vroeg ik haar of zij mijn opvolger wilde worden in 2015/2016. Totaal verrast en overrompeld reageerde Maaike heel enthousiast maar ze moest er wel even over nadenken. Ik wist natuurlijk stiekem wel welk antwoord ik zou krijgen maar na een week heb je dan nu officieel JA gezegd tegen de functie ab actis in bestuur Wijgergangs ’16.

Maaike is lid geworden in Herfst ’12. In haar eerste jaar als Okeanied heeft zij flink genoten van het studentenleven. Regelmatig ging zij met haar C4+ ploeg het water op waarna zij kwam borrelen op de sociëteit. Ook is Maaike in haar eerste jaar lid geworden van de PIC. Aan het eind van haar eerste jaar wilde zij wel wat fanatieker roeien en zo heeft zij het seizoen afgesloten in de talentenacht van 2013. In het najaar ging ze direct vrolijk door met roeien en won ze met haar ploeg overtuigend de najaarsbokaal. Vervolgens ging Maaike selectie lopen voor EJD’14 waar zij later een zeer succesvol seizoen mee heeft beleefd met winst op de Winterwedstrijden en de Martini. Afgelopen jaar heeft Maaike een half jaar vrijwilligerswerk gedaan in het buitenland waarna zij zich direct na thuiskomst heeft aangesloten bij het coachteam van de damesch clubacht.

Jouw enthousiasme, rust, organisatie, doorzettingsvermogen en je kennis van Okeanos maken jou mijn perfecte opvolger. Maaike, ik wil je heel erg veel plezier en succes wensen met het vervullen van de mooiste functie die er is! Geniet ervan want voor je het weet schrijf jij deze bijdrage over jouw opvolger.

Wijgergangs ’16, B’vo!

 

Categorie: