Lustrumbier brouwen

9 maart 2012 - door Milou - 0 reacties

Lustrumbierbrouwers: Martijn Knap, Stephan Tjiook en Maarten van den Akker

Dat was de uitkomst van de Lustrumbierbroefavond die afgelopen dinsdag plaatsvond. Een avond waarin de hersencellen (de aanwezige) werden geprikkeld met nuttige bierkennis en de glazen werden gevuld met diverse soorten bier. Onder begeleiding van Freek werden nieuwe skills aangeleerd om een bier te keuren. Een bier zal door velen omschreven worden als:”lekker” of “vies” maar na dinsdag loopt een select clubje rond op Okeanos die meer in hun mars hebben. Kijk dus niet raar op als iemand op de donderdagborrel een slokje uit zijn glas neemt en gaat brabbelen over romig schuim dat aan het glas blijft plakken en een bananige afdronk.

Naast het vergaren van kennis was de avond ook bedoeld om de twee gelukkigen uit te kiezen die de eer krijgen het Lustrumbier te mogen brouwen. Dit werd gedaan door twee wedstrijden, waar iedereen opvallend fanatiek in was. Bij de eerste wedstrijd werd de parate bier kennis getest. En bij Okeanos mogen we opgelucht ademhalen, want bij onze Barcie zit het wel goed met die parate kennis. Martijn Knap won met glans de quiz. De ontknoping van het tweede onderdeel, het blindproeven, werd bloedstollend. Uiteindelijk was er een gelijkstand tussen eeuwige alcoholist Maarten van den Akker en Stephan Tjiook waardoor er werd besloten beide heren de eer te gunnen om zich bij Martijn te voegen als Lustrumbierbrouwer. Echter bleek achteraf dat Stephan iets te veel had gesnoept van het speciaal bier en daardoor niet goed had opgeteld. Ach ja, van fouten mag je leren dus Stephan mag alsnog mee brouwen. Schokkende onthulling: de Barcie viel door de mand bij het blindproeven. Gelukkig hoeven zij ons bier alleen in te schenken en laten ze het proeven aan ons over.

Heb jij een sterke voorkeur voor een bepaald soort bier? Trek dan aan de mouw van de Lustrumbierbrouwers en laat je horen. Zaterdag 24 maart zal op Okeanos het Lustrumbier gebrouwen worden. Kom gerust een kijkje nemen en geef de Lustrumbierbrouwers een schouderklopje, wij zijn trots op ze.