Lichte pikken behalen 2e plaats bij Abcoude-Amsterdam

11 oktober 2010 - door Bartr - 6 reacties

Gisteren, zondag 10 oktober, waagden lichte pikken Joost Rusche, Alexander Klaver, Cornel Bruhl en Robin Kraak en stuurvrouw Danielle Weij zich aan de traditionele roeiwedstrijd 'Abcoude-Amsterdam'. Deze race start op het Abcoudemeer en eindigt 12 kilometer verder bij Willem III. Zij behaalden hierbij een 2e plaats.
Hieronder volgt het door hen zelf geschreven wedstrijdverslag:

Natuurlijk is het niemand ontgaan dat op deze nazomerse dag de Abcoude-Amsterdam was.
Licht 09 was vandaag begonnen aan deze epische strijd, een strijd tegen de elementen, verschillende (zware) aanhangers van het skoll imperium
en natuurlijk een strijd met de menselijke ik, het mentale gedeelte van onze vleeselijke aanwezigheid.

na een rustige 12 km oproeien met de nodige pitstops, inhalen van leuke dames nereus bootjes (geil) en het sparren met alles wat los en vast zat op de amstel, (liever vast dan los omdat anders het op een na mooiste roeiwater van Nederland mogelijk wordt vervuild) bereikte de roeiers en stuur van de vive le geux (een top schip met een hagel nieuwe drukstang op de stuurboord rigger en een houder voor een piratenvlag) het idylische abcoude. Een dorp waar je nauwelijks kan rondmaken in hun belangrijkste vaarwater en waar alle winkels dicht zijn op zondag.
Na een uitdagende lunch\ ontbijt voor sommige roeiers bestaand uit cola, stroopwafels en de nodige koekjes die je bij de koffie krijgt begonnen de uiterst relaxed (informele en niet correct gekleden, sort of kamprechters met een goed humeur en veel gekleurde dassen) aan het subtiel brengen van de boodschap dat de menselijke diesel motoren van maximaal één (mogelijk anderhalf (en in sommige gevallen twee)) pk zich moesten gaan begeven naar hun edele carbon vaartuigen (en in sommige gevallen een combinatie vaartuig van verschillende houten, kunststoffen en metalen onderdelen).

Het moraal van dit verhaal, ingestapt in ons vaartuig roeiende wij naar de start van de wedstrijd, na het schreeuwen tegen jongens 16 dubbel 4 met, ik quote: 'watkunjewelkeerdriepuntnl'. En moeten uitleggen wat een R.S.V.U. 'Okeanos' boot op zondag (iets met liever niet op zondag, hoi, hoi, hoi) doet op het roeiwater en niet in de kerk. Hierop antwoorden dat wij liever zondige en dat we ons niet meer durven te vertonen in het bijzijn van kerkelijke bestuurders. Hierin werden wij gelukkig gesteund door erelid C.A.R. Kuiper, die niet alleen tips geeft wat betreft de afstelling van een C4, maar ook de nodig tips tijdens het roeien verschaft. Bij deze willen wij bedanken: erelid C.A.R. Kuiper, dhr. E.J. Rusche en dhr. E.M. Kraak voor het mentaal steunen tijdens onze kruistocht.

Toegekomen aan de wedstrijd begonnen we met een zeer goed uitgedachte en snelle start (zover als starten vanuit stilstand in een C4 als snel kan worden beschouwd) met een aantal korte halen die uiteraard niet hadden geoefend en enkel verbaal met elkaar hadden overlegd.
Om dit verhaal toch nog enigszins korte te houden, na het inhalen van verschillende boten waaronder het gehele veld voor ons kwamen we aan bij ons eerste obstakel, een brug waar je uiteraard net niet onderdoor kunt roeien zonder je riemen in te halen.
Met de eerste krasjes op de mooie bladen gingen wij vol vuur de uitdaging aan met een nog grotere vijand, de algemene burger, gewone medemens en pleziervaart op de Amstel. Het nodige gevloek en godslasterende woorden na de eerste 6 meter hoge plezierjacht die midden op de Amstel bleef varen achterwegen gelaten (echter niet de laatste in deze categorie van vocabulaire woordenwisseling) waren we bijna aan het einde van ons fysiek en geestelijk latijn gekomen in dit grote avontuur. Op de algemeen welbekende racebaan besloten we dat onze uitmuntende, inmiddels echter futloze lichte pikken lichamen de laatste calorie reserves maar eens goed moesten opbranden met een laatste uitbranding van pure energie omgezet in horizontale bewegingsenergie om onze C4 jankend hard de laatste kilometer over het water te laten scheren als een elegante en witte (of zwarte) zwaan die net is begonnen aan zijn take-off procedure en zijn toch wel loge lijf boven de waterlijn probeert te krijgen.
De rozenoord brug was een simpele passage en de woonboten gelegen tussen de finishlijn werden in rap en ras tempo voorbij gevaren.
Met de eindstreep in zicht gingen wij over op de algemeen bekende en niet onfortuinlijke lichte pikken eindsprint ( wat in het verleden zijn vruchten al meerdere keren heeft afgeworpen en deze keer dus ook) en kwamen wij als heftig, doch niet minder en nog steeds woest aantrekkelijke bezwete roeiers over de eindstreep, in dit alles bijgestaand en uiteraard gesteund door onze zeer lieftallige en charmanter stuurvrouw.
Na deze leerzame en inspannende activiteit keken wij met guitige ogen uit naar ons welverdiende alcholische versnapering op het zonovergoten balkon\terras van R.V Willem 3.

Met lichte groet, Mej. D. Weij, Dhr. J. Rusche, Dhr A. Klaver, Dhr. C. Bruhl en Dhr. R. Kraak.

Foto's
http://www.Afotos.nl
http://cvw.adriaan.org/gallery/abc-ams2010