Langlaufweek 9 tot en met 16 februari

22 november 2012 - door Suzanne - 3 reacties

Heel Okeanos zit gespannen te wachten op de aankondiging van wederom een Langlaufweek in de sneeuw. Wederom zoals vorige edities gaan we weer een geweldige week in Hinterhornbach beleven. Wij willen je bij dezen van harte uitnodigen om mee te gaan op alweer de 11de Okeanos Langlaufweek.

Op zaterdag 9 februari zullen we afreizen naar het Oosterijkse Lechtal waar we 7 dagen zullen verblijven. Zaterdag de 16de zeggen we de kaiserschmarrn en almdudler vaarwel, en verwelkomen zondag de Nederlandse rookworst en stampot weer. Gedurende de week zijn we onder de hoede van Norbert en zijn familie in Pension Hornbachstueber.
Deze week biedt de mogelijkheid om optimaal gebruik te maken van de sneeuw. Naast de mogelijkheid voor een sneeuwballengevecht, een lange roddelbaan naast de deur en het beroemde koppelrollen van de berg staat er een alternatief trainingsschema centraal. Voor de ouderjaars wedstrijdroeiers die een optimale hoogte stage zoeken en ter afwisseling van het winter-roeiprogramma is de langlaufweek een ideal trainingskamp. Tijdens de voorgaande jaren is al gebleken dat de zuivere berglucht, het optimale voedingschema en de stimulerdende omgeving een boost is voor iedere roeier. Er zal met name veel gelanglauft worden, onder leiding van een ervaren instructeur. Er zullen ook genoeg doorgewinterde langlaufers meegaan die graag hun expertise delen. Het doel van de langlaufweek is om een betere conditie te krijgen. Gemiddeld wordt er per dag twee trainingen gedaan volgens een opgesteld trainingsschema. Lange tochten en intensieve rondjes zullen elkaar afwisselen.

De langlaufweek heeft het volgende te bieden,
• Verblijf in Pension Hornbachstueberl in het plaatsje Hinterhornbach op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 4-gangen diner) in kamers van 2 tot 4 personen, met douche, tv (en balkon).
Link: http://www.hornbachstueberl.at

• Vervoer van Amsterdam naar Oostenrijk, nader te regelen vervoersmiddelen, eigen auto’s zijn uiteraard welkom, des te goedkoper de week.

• Mogelijkheid om tegen betaling een of meer (halve) dag(en) te skiën in een van de prachtige skigebieden.

• Het benodigde langlaufmateriaal voor 7 dagen, topmateriaal van de hoogste klasse en comfort.

• Snacks en sport voeding voor tijdens de trainingen.

• Eindeloos veel gezelligheid tijdens de avonden.

• Een onvergetelijke vakantie in de sneeuw.

• De mogelijkheid om verkozen te worden tot langlauftalent van het jaar. Daarnaast zullen er nog meer prijzen te winnen vallen.

Voor de niet (actieve) wedstrijdroeiers heeft de langlaufweek bewezen alle opties te bieden van een ski/snowboardweek, echter moet gezegd worden dat het verblijf niet direct aan de piste staat. Voor een kleine meerprijs kan ski/snowboardmateriaal worden gehuurd (60 euro voor de week). Er kan natuurlijk ook materiaal vanuit Nederland meegenomen worden wat geld bespaart. Een skipas voor een week kost ongeveer 180 euro. Lessen nemen kan bij de plaatselijke skischool. Niet (actieve) wedstrijdroeiers zijn uiteraard ook van harte welkom om met de wedstrijdroeiers op de langlaufski’s mee te trainen. Voor competitieroeiers bied het immers ook een geweldige trainingsweek.

Natuurlijk zijn er kosten gekoppeld aan deze week. Zodra de exacte begroting binnen is kunnen we de kosten gaan berekenen. Dit zal zo rond de 450 euro liggen. Er zal nog geprobeerd worden om sponsoren te krijgen. Precieze kosten kunnen dus nog veranderen.
Rest ons jullie te zeggen dat we momenteel een optie hebben lopen tot maandag 19 december 2012 op maximaal 22 verblijfplaatsen waarvan er al een aantal zijn vergeven . Vóór deze datum moeten wij van jullie weten of jullie mee willen. Laat dus spoedig van je horen of je mee gaat. Laat je keuze niet afhangen van of anderen ook meegaan, het wordt immers sowieso weer fantastisch.

We zien jullie spoedige aanmelding graag tegemoet! Voor aanmeldingen en vragen kunnen jullie ons altijd mailen op okeanoslanglaufweek@gmail.com

Sportieve groet,
Mathijs Ardesch “06-21683186” en Alex Klaver “06-15397948”

Categorie: