Langlaufweek 2009: "Almdudler editie"

9 november 2008 - door maartenakker - 4 reacties

Na het grote succes van de vorige zes edities van de Okeanos Langlaufweek is ook dit jaar weer een week gepland waarin de R.S.V.U. ‘Okeanos’ voor een trainingsweek naar de sneeuw gaat. Bij deze zijn alle wedstrijdroeiers en andere geinteresseerden van harte uitnodigd om deel te nemen aan de Zevende Okeanos Langlaufweek, die als ‘Almdudler editie’ de boeken in zal gaan. De week zal plaats vinden in het kleine dorpje Hinterhornbach in het Oostenrijkse Lechtal van 7 tot en met 15 februari 2009. Met de keuze voor deze locatie is een vervolg gegeven aan de locatie van de voorgaande twee edities van de langlaufweek, aangezien de langlaufmogelijkheden en de verzorging op deze locatie bij alle deelnemers als uiterst prettig zijn ervaren.

Het doel van de langlaufweek is om een alternatief trainingsprogramma te bieden voor wedstrijdroeiers, ter optimale voorbereiding op het roeiseizoen en natuurlijk ter afwisseling op het vaak saaie winter-roeiprogramma. Voorgaande zesjaren is gebleken dat dit doel zeer zeker wordt bereikt. Er zal met name veel gelanglauft worden, onder leiding van een instructeur, teneinde een betere conditie te krijgen, maar er is zeker ook ruimte om op een ergometer te trainen. Gemiddeld wordt er per dag ongeveer 5 uur getraind (kan altijd meer).

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als alle wedstrijdroeien minnende Okeaniden mee af zouden reizen naar het prachtige Oostenrijk, om deel te nemen aan de Zevende Okeanos Langlaufweek. Om de keuze makkelijker te maken is hieronder opgesomd welke faciliteiten geboden worden. Zeer binnenkort volgt meer informatie over de prijs, deze zal rond de 400 euro liggen.

Wat wordt er aangeboden:
- Verblijf in Pension Hornbachstueberl in het plaatsje Hinterhornbach op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 4-gangen diner) in kamers van 2 tot 4 personen, met douche, tv (en balkon).
Link: http://www.hornbachstueberl.at
- Vervoer met nader te regelen eigen vervoer van en naar Amsterdam.
- Mogelijkheid tot gebruik maken van uit Nederland meegenomen ergometers
- Mogelijkheid om tegen betaling een of meer (halve) dag(en) te skiën (in overleg met coaches)
- Het benodigde langlaufmateriaal voor 6 dagen
- Snacks en drankjes voor tijdens de trainingen
- Eindeloos veel gezelligheid

De volgende link verwijst naar een promotiefilmpje van de 2de langlaufweek:
http://www.cs.vu.nl/~mwbeld/langlaufweek/

Vragen en aanmeldingen kunnen worden gemaild naar Maarten van den Beld (mvandenbeld@yahoo.com)