Langlaufweek

16 november 2010 - door EstherB - 4 reacties

Na het grote succes van de vorige acht edities van de Okeanos Langlaufweek is ook dit jaar weer een week gepland waarin de R.S.V.U. ‘Okeanos’ naar de sneeuw gaat. De week zal plaatsvinden in het kleine dorpje Hinterhornbach in het Oostenrijkse Lechtal van 12 tot en met 19 februari 2011 (zondagochtend 20 februari thuis). Met de keuze voor deze locatie is een vervolg gegeven aan de locatie van de voorgaande vijf edities van de langlaufweek, aangezien de langlaufmogelijkheden, de sneeuw, het weer en de verzorging op deze locatie bij alle deelnemers als uiterst prettig zijn ervaren.

Het doel van de langlaufweek is om een alternatief trainingsprogramma te bieden voor wedstrijdroeiers, ter optimale voorbereiding op het roeiseizoen en natuurlijk ter afwisseling op het vaak saaie winter-roeiprogramma. Voorgaande acht jaren is gebleken dat dit doel zeer zeker wordt bereikt. Het wordt een zeer intensieve trainingsweek waarin met name veel gelanglauft zal worden, onder leiding van een instructeur, teneinde een betere conditie te krijgen, maar er is zeker ook ruimte om op een ergometer te trainen. Gemiddeld wordt er per dag ongeveer 5 uur getraind (kan altijd meer, kan ook minder).

Wat wordt er aangeboden:
- Verblijf in Pension Hornbachstueberl in het plaatsje Hinterhornbach op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 4-gangen diner) in
kamers van 2 tot 4 personen, met douche, tv (en balkon).
Link: http://www.hornbachstueberl.at
- Vervoer met nader te regelen eigen vervoer van en naar Amsterdam.
- Mogelijkheid tot gebruik maken van uit Nederland meegenomen ergometers
- Mogelijkheid om tegen betaling een of meer (halve) dag(en) te skiën (in overleg met coaches)
- Het benodigde langlaufmateriaal voor 7 dagen
- Snacks en drankjes voor tijdens de trainingen
- Eindeloos veel gezelligheid (Wii, Poker, Singstar, Halligalli)

Kosten zijn ongeveer: € 400,-. Er wordt nog geprobeerd om het bedrag iets naar beneden te krijgen.
Opgeven kan tot 20 november 2010 via mvandenbeld@yahoo.com of sportfreundje@hotmail.com.