Langlaufweek

16 oktober 2009 - door Maartenb - 1 reactie

Jan Erik Freund en Maarten van den Beld zullen dit jaar de organisatie op zich nemen van de…

Achtste Okeanos Langlaufweek
van 13 t/m 20 februari 2010

Na het grote succes van de vorige zeven edities van de Okeanos Langlaufweek is ook dit jaar weer een week gepland waarin de R.S.V.U. ‘Okeanos’ naar de sneeuw gaat. Met deze brief willen wij jullie van harte uitnodigen om deel te nemen aan de Achtste Okeanos Langlaufweek. De week zal plaats vinden in het kleine dorpje Hinterhornbach in het Oostenrijkse Lechtal van 13 tot en met 20 februari 2010. Met de keuze voor deze locatie is een vervolg gegeven aan de locatie van de voorgaande vier edities van de langlaufweek, aangezien de langlaufmogelijkheden, de sneeuw, het weer en de verzorging op deze locatie bij alle deelnemers als uiterst prettig zijn ervaren.

Het doel van de langlaufweek is om een alternatief trainingsprogramma te bieden voor wedstrijdroeiers, ter optimale voorbereiding op het roeiseizoen en natuurlijk ter afwisseling op het vaak saaie winter-roeiprogramma. Voorgaande zeven jaren is gebleken dat dit doel zeer zeker wordt bereikt. Er zal met name veel gelanglauft worden, onder leiding van een instructeur, teneinde een betere conditie te krijgen, maar er is zeker ook ruimte om op een ergometer te trainen. Gemiddeld wordt er per dag ongeveer 5 uur getraind (kan altijd meer, kan ook minder).

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als jullie allemaal mee af zouden reizen naar het prachtige Oostenrijk, om deel te nemen aan de Achtste Okeanos Langlaufweek. Om de keuze voor jullie makkelijker te maken zullen we hieronder opsommen welke faciliteiten aan jullie geboden worden en welke prijs er aan deelname aan deze week verbonden is.

Alvorens dit te doen willen we er op wijzen dat de Langlaufweek een zeer intensieve trainingsweek is. Met deze instelling moet je de week dus ingaan. Natuurlijk is er meer dan genoeg tijd voor aangename ontspanning.

Wat wordt er aangeboden:
Verblijf in Pension Hornbachstueberl in het plaatsje Hinterhornbach op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 4-gangen diner) in kamers van 2 tot 4 personen, met douche, tv (en balkon).
Link: http://www.hornbachstueberl.at
Vervoer met nader te regelen eigen vervoer van en naar Amsterdam.
Mogelijkheid tot gebruik maken van uit Nederland meegenomen ergometers
Mogelijkheid om tegen betaling een of meer (halve) dag(en) te skiën (in overleg met coaches)
Het benodigde langlaufmateriaal voor 7 dagen
Snacks en drankjes voor tijdens de trainingen
Eindeloos veel gezelligheid (Wii, Poker, Singstar, Halligalli)

Al deze faciliteiten kunnen worden benut voor het bedrag van ongeveer: € 400,- (tegen huidige brandstofprijzen)

Voor de niet (actieve) wedstrijdroeiers heeft de langlaufweek bewezen alle opties te bieden van een ski/snowboardweek, echter moet gezegd worden dat het verblijf niet direct aan de piste staat. Voor een kleine meerprijs kan ski/snowboardmateriaal worden gehuurd (60 euro voor de week). Er kan natuurlijk ook materiaal vanuit Nederland meegenomen worden (lenen?) wat geld uitspaart. Een skipas voor een week kost ongeveer 180 euro. Lessen nemen kan bij de plaatselijke skischool. Niet (actieve) wedstrijdroeiers zijn uiteraard ook van harte welkom om met de wedstrijdroeiers op de langlaufski’s mee te trainen.

De betaling van het deelname bedrag dient per overschrijving te geschieden en kan dus niet op de wedstrijdrekening worden gezet. Over mogelijke spreiding van betaling van het bedrag tot de datum van de Langlaufweek valt te praten, maar liever niet. Ook kan een eenmalige machtiging voor incasso van het deelnamebedrag worden afgegeven.

Rest ons jullie te zeggen dat we momenteel een optie hebben lopen tot 10 november 2009 op maximaal 22 verblijfplaatsen waarvan er al 8 vergeven zijn. Voor deze datum moeten wij van jullie weten of jullie mee willen. Laat dus spoedig van je horen of je mee gaat. Laat je keuze niet afhangen van of anderen ook meegaan, het wordt immers sowieso weer fantastisch.

Voor vragen kunnen jullie ons altijd mailen op mvandenbeld@yahoo.com of sportfreundje@hotmail.com.

In afwachting van jullie spoedige aanmelding verblijven wij,

Maarten van den Beld en Jan Erik Freund