Koninklijke Holland Beker

7 juni 2012 - door Rianne - 0 reacties

Komend weekend staat in het teken van een internationale roeiwedstrijd: De Koninklijke Holland Beker. In principe wordt er dit weekend alleen in SA- en SB-velden geroeid, maar voor eerstejaarsploegen en developmentploegen is er een uitzondering gemaakt. De eerste 6 geklasseerde ploegen mogen starten op deze mooie roeiwedstrijd.

Voor ons zijn dat eerstejaarslicht en developmentlicht. Eerstejaarslicht is de enige eerstejaarsploeg van Okeanos die het zo ver heeft weten te schoppen. De lichte developmentvier zal voor het eerst weer in zijn oorspronkelijke staat aan de start verschijnen. Peter Florijn zal namelijk na lang blessureleed weer in kunnen stappen. Hij zal niet alleen in de vier starten, maar ook in de tweezonder en in de acht met Triton. Josse Braakman en JP van Straten hebben al een aantal succesvolle wedstrijden in de tweezonder gehad. We zijn benieuwd of Peter Florijn en Luuk Janssens ze wat tegenstand kunnen bieden.
Verder hebben we in de lichte categorie natuurlijk Peter Tjeerdsma, Peter doet het al het hele seizoen erg goed en gaat het nu in het SB- en het SA-veld proberen.

Behalve lichte mannen hebben we natuurlijk ook een aantal zware ploegen aan de start liggen. Bij een internationale wedstrijd kunnen natuurlijk onze internationale toppers niet missen. Roel Braas en Mechiel Versluis zullen in de Holland8 en in de Holland4 schitteren op de bosbaan. Mechiel zal niet alleen in de vier roeien dit weekend. Hij zal ook in de acht stappen om de acht van Roel uit te dagen. Dit wordt natuurlijk een mooi spektakel. Behalve Roel en Mechiel hebben we ook nog de vierzonder die dit jaar ook internationaal zal gaan: namelijk naar Henley. Ramon Vogelzang, Geert Heuterman, Jan Erik Freund en Tom de Visser (Orca) zullen dit weekend hun eerste wedstrijd in de vierzonder roeien als voorbereiding op Henley.

De dames van Okeanos worden dit weekend vertegenwoordigd door Annelies Labots en Lotte Terwindt. Daarnaast zal Sofie Leenders meeroeien met de Eerstejaars acht van Orca. Door een blessure kon de middengroep dit weekend helaas niet meer starten. Annelies gaat de strijd om de Lady's Trophy aan. Ze heeft de afgelopen wedstrijden al hele mooie dingen laten zien en zal dus dit weekend zeker weer voor een mooi schouwspel zorgen.
Voor Lotte is het een erg belangrijk weekend. Zij moet in de dubbelvier gaan bewijzen dat ze hard genoeg kan roeien voor het WK. Ze heeft de afgelopen weken hard getraind om dat dit weekend waar te maken.

Zondag
9.48 Peter LM1x 1,2,3 FA
10.00 Josse + Alex LM2- 1,2 ts 3 FA
10.00 Luuk + Peter LM2- 1,3 ts 3 FA
11.07 Annelies W1x semifinal. 1,2,3 FA
13.37 Peter Finale A
14.15 MGL LM2- Finale A
15.25 Annelies W1x Finale A
16.15 Lotte W4x Finale A
17.07 MGL LM8+ Finale A
17.30 Roel M8+ Finale A
17.37 EJL LMFm8+ Finale A
17.45 Sofie WFm8+ Finale A

Categorie: