Kennismaking Eerstejaars ploegen (EJD)

13 februari 2019 - door Wedstrijdcommissie - 1 reactie

EJD ‘19

EJD’19 bestaat dit jaar niet uit negen personen (acht roeiers en een stuur), maar uit veertien (twaalf roeiers en twee stuurtjes). De grote selectie bood dit jaar de kans om zowel een acht als een vier te vormen, en dus zijn we elk weekend in de ‘Op Volle Kracht’ en de ‘Theo Nieuweboer’ op het water te zien. Maar, ook al zijn er twee boten gevormd, we zijn één ploeg, wat terug te zien is in hoe hecht we met zijn allen zijn.

Vanaf het begin hebben we niet alleen aan de zes coaches, maar ook aan elkaar duidelijk gemaakt dat we er vol voor willen gaan. We hebben niet alleen de ‘rationele’ doelen aan elkaar uitgesproken, maar ook de droomdoelen en collectief is er vanaf dat moment besloten dat we dit jaar zullen vechten, niet alleen voor de blikken, maar ook voor elkaar.

Buiten het feit dat we klaar zijn voor oorlog, wisten we vanaf het begin dat we meters moesten maken, en veel. Elke training staan we gefocust op het vlot. We willen niet alleen winnen, we willen beter worden, harder trappen. In de kerstvakantie werd er dan ook acht keer per week in de boot getraind, om die meters en die stappen te kunnen zetten.

We zijn een ploeg die het serieus neemt. We houden rekening met ons eten, zijn bezig met ons herstel en gaan er voor de volle 100% voor bij elke training. Wij willen dit gewoon.

Kortom: we zijn een hechte maar gedreven groep, kunnen met elkaar lachen buiten de trainingen, maar zijn klaar voor oorlog op het moment dat de voorbespreking begint. We kunnen niet wachten tot de wedstrijden zijn begonnen en we onszelf ook werkelijk kunnen bewijzen en kunnen meten aan onze tegenstanders.

Kom maar op!

Categorie: