Kennismaking Eerstejaars ploegen

12 februari 2019 - door Wedstrijdcommissie - 1 reactie

Het is ondertussen enige tijd geleden dat de ploegenpresentatie is geweest. Er zit alweer een geweldige intraining en vele maanden trainen op. Gezien aankomend weekend de  Winterwedstrijden zijn, de eerste confrontatie met de andere ploegen, leek het ons dan ook wel gepast om onze Eerstejaars roeiers wat beter voor te stellen. Vandaag wordt Eerstejaars zwaar aan u voorgesteld.

 

EJZ’19  

Het was de ochtend van 31 December. Smachtend stonden die oh zo mooie Concept2 ergometers te wachten op de S.V.U. “Lekker rust, laatste dag van het jaar”, zei de ene. “Inderdaad, al die trainingen, ik ben toe aan wat nieuwe kettingolie”, zei de andere. Het was de fijnste dag van het jaar voor de ergometers, zij zouden namelijk compleet met rust gelaten worden. Wie is er nou zo gek om een training te draaien op oudjaarsdag. “BLIKKEN OP DE VARSITY”, klonk in de verte. De ergometers schrokken zich dood, die kreet herkenden zij namelijk. Voordat zij het wisten liep daar die gevreesde ploeg naar binnen, EJZ’19.

 

Het is een hechte ploeg, bestaande uit harde werkers die weten wat ze van elkaar kunnen verwachten. Behalve bij Bart dan. Zou hij vandaag één of twee shakes meenemen? Vaak wordt er gezegd dat de mens voor 65% bestaat uit water. Bart bestaat volgens mij voor 65% uit havermout. Zo drinkt hij een pak (500gr) havermout per dag naar binnen. Dat is 0.45 x 365 = 164 euro per jaar aan havermout alleen. Hij wordt ook wel Ninja-Turtle genoemd, omdat zijn rug gelijkend is op een schild en omdat hij oefeningen weet te doen die alleen een tekenfilm figuur hoort te kunnen.

 

Elke dag komt Gijs met tupperware aanzetten in zijn favoriete kleur, eiwit. “Wat zit er in?”, vraagt een enthousiaste lichte pik, gretig naar de heilige graal van gains. Waarop Gijs antwoordt: “Kip, zoete aardappel en broccoli”. Ik denk dat ik in al die tijd Gijs geen andere groente heb zien eten dan broccoli. Ik stapte daarom op Gijs af en vroeg hem: “Gijs, heb jij toevallig nog allergieën”, waarop hij glimlachend antwoordde: “Kleine porties”.  

 

Het is een ploeg die veel wil leren, progressie maakt en de beste wil zijn. De trainingen zijn fanatiek, vol passie en serieus. Sommigen in de ploeg worden zwaarder, anderen lichter. Zo is menig natuurkundige bezig met de hersenkraker hoe Yannick het presteert om gewicht te verliezen maar toch zo veel harder te gaan elke training.  Nick en Nathan hebben afscheid genomen van inweeg’19 en toegegeven aan “meer shakes meer beter”. Ik denk dat je deze ploeg blij kan maken met een 3-gangendiner bestaande uit drie shakes. Het is zelfs zo erg geworden dat er onder de douche na de training shakes worden gedronken als een soort ritueel. Vooral Tom is hier schuldig aan. Hij heeft dit jaar afscheid genomen van de Barcie en is bezig met het oprichten van een nieuwe commissie, de Shakecie.  

 

Het is een ploeg met sterke vriendschappen, zo zijn Jip en Jaromir niet te scheiden. Eerst samen TopC4+, daarna in de Club8+, in RemeX en nu in EJZ. Name a more iconic duo, I’ll wait.

 

En natuurlijk onze meest waardevolle ploeggenoot, Annemarijn. Zij brengt zo veel ervaring in de boot. Ze houdt ons scherp, helpt ons elke training beter te worden en brengt een geweldige sfeer met haar mee die iedereen beter wil laten roeien. Voor de training, in de koude ochtend, wanneer de lagen kleding niet meer op ​één hand te tellen zijn, ​kan je in de verte iets vreemds dichterbij zien komen. “Een Michelin mannetje!”, zegt een onwetende jeugdroeier. Waarop wij als ploeg lachend antwoorden: “Nee, dat is Annemarijn”.  

 

Samen met onze coaches, die enthousiast hun kennis aan ons overdragen, gaan wij er een geweldig jaar van maken.

 

-Ruben

 

 

 

Categorie: