Kandidaatsbestuur Wind '15 gepresenteerd

9 mei 2014 - door WimJanD - 6 reacties

Hanneke Wind f.t. Praeses

9 April, de dag begon vroeg voor het bestuur. Een bestuur uitje in het altijd gezellige Den Haag. Na opgesloten te hebben gezeten in een spannende kamer waaruit we binnen een uur moesten ontsnappen zijn we nog even gaan uitwaaien op het strand van Scheveningen. Een moment van bezinning en ontspanning, onszelf opladen voor de laatste 3 maanden. Naast dat het seizoen nu in volle gang is is dit ook het moment van opvolging, tijd voor een nieuwe Praeses, tijd voor overdracht.

Na verschillende kandidaten in de bestuursvergadering te hebben besproken was het dan eindelijk tijd voor de eerste vraag actie. Aangezien Hanneke een goede band met Nicole heeft was onze afleiding simpel, Nicole en Hanneke zouden gezellig koffie drinken op Gelderlandplein. Nicole had de dagen hiervoor al de nodige voorbereidingen getroffen en door heel Amsterdam lagen de enveloppen al klaar. Hanneke zou haar eerste envelop bij de koffie krijgen, vandaar naar het Kalfje gaan om vervolgens met gebruik van haar eigen record de Amstel over te steken. Hier zou zij de almanak voor Erelid Henk Schaap afgeven op R.I.C. om uiteindelijk te eindigen op de bovenste etage van het Okura hotel om een uitzicht te hebben over heel Amsterdam. Helaas liep dit alles niet zoals gepland, wegens omstandigheden hebben we uiteindelijk besloten om Hanneke op te vangen onder de Rozenoordbrug, ter hoogte van de start van de altijd veel bewogen Heineken Roeivierkamp. Na de vraag gaf Hanneke aan even bedenktijd nodig te hebben.


Maandag 14 april was het dan zo ver, mijn bestuur vroeg mij zo’n beetje elke minuut of ik al wist. Natuurlijk wist ik het al lang, maar Hanneke en ik besloten het stil te houden tot tijdens de bestuursvergadering. Nadat Hanneke was binnengekomen en eerst een keurige act wist te spelen was het toch snel duidelijk dat het volgend jaar Wind ’15 is. Na een goede brut te hebben gedronken zijn we met Hanneke snel gaan kijken naar de andere functies.

Hanneke heeft al een flinke geschiedenis binnen de vereniging, na lid te zijn geworden in Herfst ’10 heeft zij 2 jaren clubacht gestart om zich daarnaast bezig te kunnen houden met de PIC. Binnen de PIC wist zij zich langzaam omhoog te werken, van subje feest, naar commissaris roeien om uiteindelijk een jaar voorzitter te zijn. Dat het met het roeien ook goed zit blijkt wel uit haar coachervaring en haar wedstrijdjaren, vorig jaar in Damesch ’13 met een eerstejaarsrecord en dit jaar in de development 4. Dat ze net zoals ik geen afscheid van het weekend kan nemen mogen duidelijk zijn, afgelopen jaar heeft ze alle eerstejaars mee in het weekend opgeslokt als cantrix en komend weekend zal ze de rol van Praeses vertolken.

Wij hebben alle vertrouwen in Wind ’15 en wensen haar nu alvast een succesvol en blikrijkjaar.

Ellen Wolters f.t. Vice Praeses

Indien het bestuur wat slaperiger was tijdens de disputenborrel dan op andere borrels, dan hadden we daar een goed excuus voor. Donderdag ochtend in alle vroegte zouden we Ellen gaan vragen, na verschillende ideeën te hebben gehad is er besloten om haar door het F.T. te laten ontvoeren in onze bak. Nadat ze nogal versuft scheen te zijn in de bak stond ze uiteindelijk na een flinke afstand gelopen te hebben fris voor onze neus. Er was ditmaal voor een symbolische plaats gekozen en niet zomaar een kantoor op de Zuidas. Op de uitkijkpost naast de Nieuwe Meersluis, de verbinding tussen Amsterdam en het Nieuwe Meer, onder de A10, de toegangsweg naar Okeanos en de Zuidas mocht Ellen dan eindelijk haar blinddoek afdoen.

Logischerwijs was Ellen na de limo rit en de wandeling niet geheel meer verrast meer over wat er ging komen. Echter haar functie was haar natuurlijk nog wel volledig onbekend aangezien de rest van het bestuur ook nog onbekend was. Toen de vraag echter kwam, of Ellen met Okeanos de snelweg naar de Zuidas wil pakken en het externe beleid als Vice Praeses verder op touw wilde zetten was het een directe ja!

Nadat Ellen lid geworden was in herfst ’12 waar ze begonnen is met een jaar C4 roeien wat later werd vervolgd met de talentenjacht wist ze afgelopen jaar de najaarsbokaal te winnen. Na het fanatieke roeien als competitieroeier was het dan dit jaar het moment om te gaan wedstrijdroeien. Hier vinden wij haar terug in de EJD4+ ’14 waar ze mooie prestaties neerzet. Ook binnen de deuren van sociëteit Villa Erevlot heeft ze haar sporen verdiend, begonnen bij de Tappersgilde wist ze snel haar stap te maken naar de Barcie. Dit jaar is ze samen met Margriet en Terry begonnen met een nieuwe commissie, de Okeanos Goede Doelen Commissie. Ze laat hier duidelijk zien het belang van netwerken te kennen.

Wij verwachten dat Ellen komend jaar mooie stappen gaat maken en wensen haar veel succes.

Merel Boersma f.t. Ab Actis

Op vrijdag 18 april sprong Merel niets vermoedend achterop de fiets bij mij om bij mij thuis te vergaderen over de nieuwe weekend locatie tijdens het introductieweekend. Onderweg vroeg ze wel al een aantal vragen: “waarom vergaderen we eigenlijk niet gewoon op Okeanos?”, “he, is dat niet Wim-Jan’s fiets” en “uh, is dat niet jullie limo?” En toen we richting de witte limousine reden kreeg Merel eindelijk door dat we niet gingen vergaderen. Ze kreeg een blinddoek om en werd ontvoerd richting de stad. Uiteindelijk stopten we bij het stadsarchief en daar mocht eindelijk de blinddoek af. En daar kreeg Merel de vraag of ze mijn opvolgster wilde worden; hier hoefde ze niet over na te denken en antwoordde direct met een “JA!”

Merel heeft zich binnen Okeanos veel ingezet. Ze is lid geworden in herfst 2011 en roeide in haar eerste jaar in een c4 ploegje de Bamboes. Tijdens dat jaar heeft ze ook geschitterd in deTalenten8. In het jaar daarop roeide zij in de dames club8, waar mee ze derde werden in de bokaal. En dit jaar roeit zij in EJD4+’14! Ook op het gebied van commissies is Merel actief geweest. 

Als lid van de PIC was zij in Lente’12 subje activiteiten en verantwoordelijk voor onder andere de Partycuise. In Herfst'12 was ze commissaris activiteit en was ze medeverantwoordelijk voor het neerzetten van een geweldig introductieweekend. De periodes daarna, lente’13 en herfst’13, was ze het hoofd van de PIC als voorzitter. Op dit moment zit ze in de commissie die op zoek is naar een nieuwe weekendlocatie voor de introductieperiode.

Merel, ik ben hartstikke blij met jou als opvolgster en ik weet zeker dat je het fantastisch zult doen! Ik wil je dan ook heel veel plezier wensen met de allermooiste functie in bestuur Wind’15. Gefeliciteerd!

Joost de Bruijn f.t. Fiscus

Joost de Bruijn als opvolger: ik had me geen betere opvolger kunnen wensen! Op donderdag 17 april ging ik met hem naar het kantoor van EY voor een gesprek over de boekhouding, waar we werden opgewacht door Inge de Vries (die later Inge Tjeerdsma - de zus van - bleek te zijn). Terwijl ik snel mijn bestuurspak aantrok op de wc, zat Joost nietsvermoedend al druk met haar in gesprek. Zijn verbazing was dan ook groot toen ineens het voltallige bestuur de kamer binnen kwam lopen en hij werd gevraagd als fiscus! Hij is lid geworden in Herfst '11 en sindsdien timmert hij enorm aan de weg. Ontzettend gemotiveerd en altijd in voor nieuwe projecten, zolang er maar een uitdaging in zit.

Hij heeft zich enorm ingezet voor de MediaCie en de KookCie, de organisatie van de Amsterdam Masters en sowieso nog een heleboel andere dingen die ik nu vergeet.

Ten eerste wil ik Joost heel veel plezier en succes wensen, ik weet dat je heel veel zult gaan bereiken in deze functie en met je bestuur.

En ten tweede wil ik heel Wind'15 een ontzettend mooi jaar toewensen, maak veel plezier samen en geniet ervan!

Niels le Cointre f.t. Materiaalcommissaris

Een zondagavond na de Damen Raceroei regatta. Over de dag heen had Niels al een aantal verwarrende berichten gekregen. Een sms in de ochtend met een melding dat er een nadere locatie en tijd zouden volgen van een vreemd, niet te traceren, nummer. Een mail van een onbekend bedrijf liet hem weten dat er om 21:00 hem wat te wachten stond. Daarna werd hij gebeld door een werknemer van een ander bedrijf die hem de breedtegraad van zijn locatie doorgaf en uiteindelijk kwam er een sms van een Duits nummer die de lengtegraad vertelde. Na een lange dag wist hij eindelijk wat hij moest doen. Maar wat hem te wachten stond was nog een raadsel. De uiteindelijke locatie: de tweede loods van de bosbaan. Achterin de loods lag er een volgende opdracht op hem te wachten. Een gedemonteerde skiff en de aanwijzing om zich naar de start te begeven met de middelen voor handen. 

Eenmaal aangekomen bij de start werd hij opgewacht door het bestuur wat zich had opgesteld op de starttoren. Na een korte introductie en de uiteindelijke vraag kwam er een volmondig ‘’Ja’’ En was daarmee Wind ’15 een compleet bestuur.

Niels is lid geworden in Herfst ’11 na een carrière als jeugdroeier bij Willem 3. Hij deed gelijk mee voor de selectie van eerstejaars roeien en is in geselecteerd in EJL ’13. Na dit jaar is hij naar delft verhuisd om zijn studie daar voort te zetten. Dit betekende dat hij niet meer bij Okeanos ging roeien. Echter, de MGL kwam een man tekort voor een tweede Dev4- en Niels miste het roeien bij Okeanos toch wel erg. Genoeg om de reis van Delft naar de bosbaan vaak te ondernemen en zo toch nog mee te roeien in de Dev 4-.

Aankomend jaar zal hij de Materiaalcommissie aansturen en plaatsnemen als Materiaalcommissaris aan de bestuurstafel

Joran Roor f.t. Wedstrijdcommissaris

Nog nauwelijks twee maanden in het bestuur geïnstalleerd of ik werd al geconfronteerd met bestuursinteresse avonden. Onder het motto: je kan niet vroeg genoeg beginnen met nadenken, was het ook voor mij taak om geschikte personen te selecteren als keus voor mijn opvolger.

Gezien de functie kan je de keuzevrijheid enigszins beperken tot de wedstrijdroeiers. Daarnaast was er al de nodige interesse aangegeven bij de interesse avond. Een geschikt persoon met de juiste motivatie leek al snel voor de hand te liggen.

De persoon in kwestie, Joran Roor, was al vroeg betrokken bij de roeiwereld als juniorroeier van de Amstel. Van Okeanos werd hij lid in Herfst ´11. Direct was zijn besluit om zich aan te sluiten bij de selectie voor Licht ´12. De eerstejaars-acht die de mijne opvolgde, war er een niet zonder onverdienstelijke resultaten. Na een korte onderbreking waarbij de studie wat meer aandacht kreeg en wat competitieroeiers door hem gecoached werden, heeft hij zich dit jaar aangesloten bij de MGL’14. Alsof dit nog niet actief genoeg was heeft hij in de afgelopen twee jaar zich van zijn beste kant laten zien in de juniorencommissie. Het afgelopen jaar heeft hij zijn vaardigheden als voorzitter in deze commissie kunnen uiten. Des te meer reden waarom juist jij mijn opvolger zou moeten worden.

Niets vermoedend werd jij naar het Olympisch stadion gelokt voor een zogenaamde afspraak met een juniorencoordinator van een burgervereniging. Na de gebruikelijke koffie en alvast een goede voorbereidend gesprek op dat wat komen ging, werden wij verzocht naar de ingang van het stadion te komen. Daar eenmaal aangekomen bleek de juniorencoordinator vervangen te zijn door een voltallig bestuur. Een voor ons aangename verassing. Na wat kort gebrabbel was de grote vraag aan bod gekomen. De vraag of hij komend jaar de wedstrijdcommissaris van Okeanos zou willen worden. Al snel volgde onze grote angst: het combineren van een studie was rede voor twijfel. Ook het wedstrijdroeien voor een jaar achterlaten als roeier, is een moeilijke beslissing voor een toekomstig wedstrijdcommissaris. En toch, een week later, kwam het woord er uit. De toezegging werd gedaan. ‘Ja, ik zal de wedstrijdcommissaris van Wind ’15 worden!’

Joran, je bent de eerste keus van velen. Vandaar dat ik er niet aan twijfel dat zowel het huidige bestuur, het toekomstige bestuur en de leden van Okeanos verheugd zullen zijn met jouw aantreden voor volgend jaar. Eerst nu nog hard roeien om het seizoen goed af te sluiten. Daarna zal de mooie wereld van een bestuursjaar jou te wachten staan. 

Veel succes!

Sarah Speelman f.t. Toer- en Competitiecommissaris

Op donderdag 24 april zat Sarah niets vermoedend op terras op de Zuidas te wachten op een gesprek met de notaris. Ze was hier naar toe gelokt door Wim-Jan die haar had gevraagd te helpen bij het opzetten van de Okeanos Goede Doelen Stichting, waarvoor hij wel enige rechtsbijstand van Sarah kon gebruiken. Na enkele verwoede pogingen van Wim-Jan om Sarah even achter zich te laten kijken, schrok ze zich rot toen ze het voltallige bestuur achter haar zag zitten. Nadat ze van de ergste schrik was bekomen werd ze gevraagd als Toer- en Competitiecommissaris.

Sarah is lid geworden van Okeanos in de lichting Herfst '12. In haar eerste jaar stapte ze in de succesvolle C4+-ploeg Bende van ellende. Ook haar andere kwaliteiten bleven niet onopgemerkt en al snel werd ze voor de CC gevraagd. Momenteel coacht ze een ploegje en roeit ze zelf ook regelmatig in een gladde vier. Ze weet goed wat er speelt binnen de competitie-tak van de vereniging en is zodoende de perfecte kandidaat voor de functie! We wensen haar alvast veel plezier en succes komend jaar.

Floris Hoogenboom f.t. Barcommissaris

Het was een mooie warme avond op 16 april 2014. Buurman & Buurman hadden een date in cafe 1890 aan de Amstelveense weg. De h.t. BaCo was een beetje lui en wilde zich niet ontdoen van zijn bestuurspak omdat hij net van een diner afkwam met het bestuur van Oud Okeanos. Althans dat was de smoes. Onder het genot van een biertje bespraken zij de toekomst van de bar. Wat kan er verbeterd worden om te zorgen dat het bier nog beter smaakt? Wat moeten we doen om de Sociëteit nog aantrekkelijker te maken? Dit zijn toch de levensvragen die een BaCo meerdere malen aan zichzelf of aan anderen stelt. 

“Konden we dit gesprek niet vanmiddag voeren”? Dit was de vraag die meerdere malen door het hoofd van Floris heen dwarrelde, maar toch had hij niks door. Na een aantal biertjes liep de BaCo naar de bar om een baco te bestellen. Even later werd die voor de neus van Floris neergezet, en alsnog drong er niks tot hem door en werd er geadviseerd om nog even te wachten met drinken. Anders zou het hard aankomen. Floris: Yeah right!

Ondertussen is het h.t. Bestuur binnen gekomen en hebben ze stilletjes de grote tafel zo ingericht dat Floris tegenover het Bestuur zou komen te zitten. Toen het teken kwam dat hij zich moest omdraaien was hij erg verbaasd. Hij voelde het al wel aankomen, maar wist niet dat het zo snel was. Maar op dat moment vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats, waaronder waarom het niet in de middag kon en de baco. Gezeteld tegenover het Bestuur vertelde de h.t. BaCo zijn verhaaltje aan Floris waarom hij BaCo moet worden, met daarachteraan de grote vraag of hij zijn opvolger wil worden. Floris zou er nog even over nadenken. Na een aantal dagen kwam het verlossende woord en belde hij op en zei enkel; “JAAAAA”! Feest dus.

Floris is het prototype niet-roeien-maar-zuipen lid uit de lichting Lente’11. In den beginne van zijn Okeanos carrière heeft hij in de Talentenacht van 2011 gezeten. Binnen de BarCie heeft hij wel zijn plekje gevonden en de bijnaam Buurman verworven. Met een kleine time out ergens in 2013 is hij op volle kracht weer terug gekomen. Tijdens de Varsity van 2014 heeft hij met vlag en wimpel de Knorren Overnaedsche Twee-Met gewonnen. In de herfst heeft hij samen met een aantal andere de Soos opgeknapt en heeft hij met anderen het Klusteam opgezet, wat hem één van de Dannijsprijzen heeft opgeleverd.

Categorie: