Kandidaatsbestuur Walrave '19 bekend!

30 juni 2018 - door BramVerhulst - 0 reacties

Afgelopen donderdag is het volledige kandidaatsbestuur, Walrave '19, aan de vereniging gepresenteerd. Hieronder worden ze per persoon aan jullie voorgesteld. 

Veerle is natuurlijk al lang bekend, maar mocht je het nieuws hierover gemist hebben, lees het hier na:

https://www.okeanos.nl/site/nieuws/veerle-walrave-kandidaat-praeses-2018-2019

Daan Filippini kandidaats-Vice-Praeses - door h.t. Vice-Praeses Mark Wessels

Het f.t.-bestuurslid wat ik mag voorstellen, is vanzelfsprekend de f.t. Vice-Praeses.

Mijn opvolger is al bekend met verscheidene facetten van de functie. Hij heeft op meerdere fronten bewezen een geschikte keuze te zijn, zowel binnen als buiten de vereniging. 

Ik begin buiten de vereniging, bij een studievereniging die een groot deel van jullie wel zullen kennen: de MFVU. Ja, mijn opvolger doet ook geneeskunde. Hier heeft mijn opvolger een eerste stap gezet in de wereld van acquisitie: hij heeft zich namelijk uitvoerig bezig gehouden met sponsoring en partners binnen halen voor de MFVU, en heeft hierbij flink wat kennis en ervaring opgedaan.

Hij wilde meer doen met deze kennis, hij wilde deze namelijk het liefst toepassen binnen de mooiste roeivereniging van Nederland. Hij kwam dus nog voordat ik officieel ingehamerd was al naar mij toe. Ik weet het nog goed, op het uittrainingsfestival. Hij had gehoord dat ik een acquisitiecommissie wilde opzetten en dat leek hem ook wel wat. Maar, wel met de eis dat het een commissie werd die serieus aan het werk ging. Vervolgens hebben we hier nog behoorlijk lang over zitten sparren, voordat het kledingwisselen begon en de avond zijn beloop vond. Maar, zoals menigeen kan beamen, blijken bier-beloftes vaak lege beloftes. Hierom ging ik achteraf polsen of hij wel écht wilde investeren in een acquisitiecommissie, en wat bleek: het leek ons beide nog steeds een vet idee. Mathijs van Buitenen, Jacco Bos en Pim Wessels vonden dit idee ook wel goed klinken. Zo gezegd, zo gedaan: de nieuwe acquisitiecommissie was geboren. Wekelijkse werksessies, vele uren werk en een roeiseizoen later, kan ik trots zeggen dat deze incarnatie het einde van het jaar heeft gehaald en op de lange termijn durft te denken. 

Ik weet dat ik deze commissie in goede handen achterlaat, handen die zullen aansturen naar een hoger niveau. Mijn opvolger heeft namelijk ervaring als voorzitter. Hij heeft dit jaar de taak als voorzitter van zowel de acquisitie- als jaarclubcommissie op zich genomen. Ik denk dat ik voor alle jaarclubs spreek, als ik zeg dat dit jaar alleen al door de jaarclubactiviteiten een enorm succes was. Dit natuurlijk door het werk van de jaarclubcommissie. Als dit alles een voorproefje is van wat hij met de VP-functie gaat doen, belooft het een mooi jaar te worden.

De meesten van jullie zullen hem al kennen, een aantal niet. Ik nodig beide groepen uit om hem eens aan te schieten, de gladde VP-praatjes heeft 'ie namelijk al: ik heb het natuurlijk over Daan Filippini. 

Ik sluit af met het beste advies wat je kunt krijgen, namelijk het mijne: Daan, het wordt een jaar vol pieken en dalen. Maar vergeet niet dat je het altijd voor en samen met Okeanos doet; een vereniging die je een jaar gaat geven waar je elke dag van kan en moet genieten. Dus, zet die roze Okeanos-bril maar alvast op en maak je klaar voor de rit van je leven. Succes!

Roeland Aardewijn kandidaats-Ab Actis - door h.t. Ab Actis Anouk Spekking

Je wilt er niet aan denken, maar toch moet het. In januari besproken we als allereerst het puntje ‘opvolgers’ op de BV, niet denkend dat het vanaf die tijd in een noodvaart actie ondernemen is en écht op zoek gaan naar die opvolger. 

Ab Actis is de functie die eigenlijk iedereen vanuit elke hoek van de vereniging vervult kan worden en daarom wellicht een van de lastigere functies om een opvolger voor te vinden. Een Ab Actis is er vóór de leden, behoort onder de leden te staan en tussen de commissies die de vereniging rijk is. En samen met alle leden, de vereniging, probeer je Okeanos naar een hoger niveau te brengen. Je bent ten slotte met heel Okeanos samen ten volle uit. 

Mijn opvolger bezit dan ook al deze kwaliteiten. Roeland Aardewijn is lid geworden in Herfst ’13 en is in zijn eerste jaar actief geweest in de boot tijdens de NOOC-bokaal en de Najaarsbokaal met de Bitterballen (en wist bij de tweede tevens de bokaal binnen te slepen!). Sindsdien heeft hij zich ingezet bij verschillende commissies; de Barcomissie, Jaarclubcommissie maar natuurlijk ook bij je Grote Gele Geile vrienden: de Promotie- en Introductiecommissie. Daarnaast is hij prominent bestuurslid van de Stichting Okeanos Wint de Varsity Waarvoor Hulde en zal hij altijd in zijn om een genderneutraal liedje te zingen als cantor 630. 

Deze avond, op donderdag 28 juni, is er geschiedenis geschreven. Voor het eerst sinds 12 jaar wordt er weer een man gepresenteerd als kandidaats Ab Actis, en daar ben ik stiekem best wel trots op :)

Menno Vroegindeweij kandidaats-Quaestor - door h.t. Quaestor Cecile Huijkman

Je ideale zoektocht naar je opvolger bestaat uit zo min mogelijk zoeken. Het liefste hoop je dat hij of zij zomaar opvalt en meteen als beste uit de bus komt. In veel gevallen is dit ideale plaatje niet de werkelijkheid, maar bij Menno begon mijn Quaestor-hart al snel te bonken.

Lid geworden in Herfst ’16 begon Menno direct aan de selecties, waarop hij werd ingeselecteerd voor Eerstejaars Licht. Voor een hardwerkend kandidaatsbestuurslid in spé was dit niet genoeg en hij maakte zich hiernaast hard voor het promoten en werven van nieuwe leden in de promotie- en introductiecommissie. Ook het hierop volgende jaar stond de promotie- en introductiecommissie hoog in het vaandel van Menno’s Okeanos’ carrière, waarbij de functie van quaestor natuurlijk perfect weggelegd was voor deze ambitieuze Culemborgse jongeman. Het afgelopen jaar heeft hij laten zien dat hij zorgvuldig met de taken die bij deze functie horen, omgaat.

Tijdens de vraagactie van Menno werd het me opnieuw duidelijk dat Menno dé perfecte persoon was als mijn opvolger. Om hem naar het begin van zijn vraagactie te lokken was er een afspraak gepland om samen met de Kascontrolecommissie te praten over een verkeerd ingeschat contract met de locatie waar de afgelopen jaren het introductieweekend was georganiseerd. In dit scenario moesten we dit jaar dubbel betalen voor de locatie, wat een enorm gat in de PIC-realisatie zou creëren. Om geen onrust te kweken onder de leden, moest dit in het geheim. Menno, die ervan uitging dat ik hem informatie omtrent deze ‘crisis’ zou sturen, werd 6 uur van tevoren nogal onrustig, omdat hij zich anders niet kon voorbereiden op de afspraak. En dit, is precies wat je wilt van een goede Quaestor; iemand die goed voorbereid is en zaken serieus aanpakt (als dat nodig is).

Met trots en vertrouwen geef ik binnenkort het stokje over.

Diana Spijkerman kandidaats-Materiaalcommissaris - door h.t. Materiaalcommissaris Kerwin Kouw

Vanaf het begin van het jaar spookte er al geruchten over een aantal personen die na mij het matcomschap ambieerden. Echter ben ik bewust breder gaan kijken, ik wilde een opvolger die de lijn kon doorzetten waarmee ik ben begonnen en die in staat was er toch een eigen draai aan te geven. Ik wilde een opvolger die beter bekend was met alle kanten van de vereniging dan ikzelf was voordat ik aan mijn jaar begon. Alle eisen en verwachtingen die ik aan mijn opvolger stelde zorgde ervoor dat ik terecht kwam bij een van de namen die vanaf het begin van het jaar rondspookte. Deze persoon voldeed aan al mijn eisen en dus ben ik trots om aan te kondigen de kandidaats matcom van Walrave 19.

Lid geworden in Herfst 15, draaide ze eerst een jaar top c4 voordat ze het wedstrijdroeien in vloog. In EJD 17 heeft ze veel successen geboekt. Ze kent alle aspecten van het roeien dat wij op Okeanos doen.

Naast roeien heeft ze ook veel bijgedragen aan de vereniging binnen de materiaalcommissie waar ze halverwege haar eerste jaar bij aansloot. Naast de materiaalcommissie is ze ook betrokken geweest bij de Backsplash waar ze hard aan gewerkt heeft.

Het is met gepaste trots en de nodige verwachtingen dat ik mijn opvolger aan jullie presenteer: Diana Spijkerman.

Claartje Ottens kandidaats-Wedstrijdcommissaris - door h.t. Wedstrijdcommissaris Tom Schuit

Als wedstrijdcommissaris draag je de verantwoordelijkheid om zo'n groot mogelijke bijdrage te leveren aan het belangrijkste doel van Okeanos, onafgebroken vertegenwoordigd zijn op het hoogste roeiniveau ter wereld door altijd een roeier uit te zenden naar de Olympische Spelen. Hiervoor is een professionele en lerende organisatie nodig binnen de wedstrijdtak. Belangrijk voor de wedstrijdcommissaris in Walrave '19 is dat komend jaar besluitvaardigheid en daadkracht vraagt. Die nieuwe wedstrijdcommissaris weet perfect wat ervoor nodig is om in de nationale roeiwereld door te ontwikkelen naar de roeitop. Dit komt door jarenlange ervaring in het juniorenroeien bij De Amstel, eerstejaarsdamesch en in de skiff geroeid te hebben bij Okeanos. Uiteindelijk heeft zij zelfs een uitzending behaald naar de FISU WK in de lichte dames dubbeltwee. 

Buiten het roeien heeft zij zich in de juniorencommissie ingezet voor binding van junioren aan Okeanos. Dit jaar is ze begonnen met coachen en is zij onderdeel van het coachteam van de EJD4+. Daarbij heeft zij dit jaar de rol van voorzitter op zich genomen in de wedstrijdcommissie waarbij ze heeft laten zien op goede lijn te zitten betreft de toekomst van roeien bij onze mooie vereniging. Ik heb ontzettend veel vertrouwen in het feit dat Claartje het roer van mij over gaat nemen ons in de goede richting zal leiden! Ik hoop en wens haar van harte dat ze streng maar rechtvaardig veel successen zal behalen. Tevens dat het blikkenrecord uit het jaar van Micha verbroken mag worden! 

Noushka Bloedjes kandidaats-Competitiecommissaris - h.t. Competitiecommissaris Iris Koekkoek

Mijn opvolger loopt al sinds lente '13 rond op de mooiste studentenroeivereniging die Nederland rijk is en heeft hierdoor al een flinke Okeanos carrière achter de rug. Direct toen zij lid werd stapte zij in de Talenten8+, waarna C4+, B4+ en gladde 4+ volgden. Aan roeiervaring ontbreekt het bij mijn opvolger dus niet. De opgedane kennis tijdens het roeien werd vervolgens met succes ingezet in het coachen en opleiden van damesch C4+-ploeg Semper Excelsius, de Damesch Club4* en afgelopen seizoen de Damesch TopC4+. Op dit moment is zij even overgestapt op het coachen van heeren, en wel de Heeren Talenten 8+. Ook is zij sinds 2 jaar actief lid van de Competitie Commissie. 

Roeiervaring, coachervaring én commissie-ervaring binnen de competitietak vormen samen de perfecte basis voor de bestuursfunctie competitiecommissaris. Als er iemand is die een enorm blauw Okeanos hart heeft, is het wel mijn opvolger: Noushka Bloedjes. 

Elise Maas kandidaats-Sociëteitscommissaris - h.t. Sociëteitscommissaris Carlijn van Esch

Het zoeken van een opvolger was voor mij geen lastige taak, als moest ik haar er wel even van overtuigen dat dit het beste jaar van haar leven zou worden. Na drie jaar volle inzet voor de bar van Okeanos had ze toch gedachten gekregen om een andere richting op te gaan. Reizen of iets dergelijks. Maar waarom zou je reizen als het bier nergens zo lekker smaakt als bij ons aan de Bar? Als het uitzicht nergens zo mooi is als bij ons aan de Bosbaan? Als je je nergens zo thuis voelt als te Villa Erevlot? Net als in het dagelijks leven was ze niet de snelste, maar beduidend wel het meest geknipt voor haar functie!

Elise Maas, onder Okeaniden beter bekend als Elsch, is al jaren niet weg te slaan achter de bar en niet weg te denken uit het verenigingsleven. Ze werd lid in herfst ’14 en meteen actief. Als model eerstejaars en schattig klein meisje ging ze in een jaarclub er roeide vol verve de NOOC-bokaal. Al snel werd ze gevraagd voor de Barcommissie en bleek ze heel wat stoerder dan we dachten. Elsch leerde doortappen, was niet vies van een frituurpan schoonmaken en ontpopte ze zich tot echte barvrouw. Ik heb erg genoten van de jaren met haar achter de bar! Hoewel we Elsch vooral kennen als fanatieke fuifer, heeft ze zich af en toe nog bemoeit met roeien door bijvoorbeeld het coachen van een introploegje.

Iedereen kent Elsch haar blije hoofd wel. Ze is dan ook een grote kracht binnen de Barcommissie, altijd vrolijk en heel erg toegewijd. Elsch is er al-tijd bij. Inmiddels hebben de bar en de wedstrijdweekenden geen geheimen meer voor haar. Ze heeft zich als voorzitter bewezen als voortrekker en iemand die het overzicht goed kan bewaren. Nu wordt het tijd voor om de rest van de Societeit en de andere kant van het verenigingsleven te ontdekken. Ik denk dat Elsch met haar vrolijkheid en oprechte interesse het hart van alle weddies snel zal winnen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Elise Maas de beste opvolger is die ik me wensen kan en dat ze er een prachtig jaar op Villa Erevlot van gaat maken!

Heel veel succes en plezier, lieve Elsch! Ik zie je aan de bar <3

Categorie: