Kandidaatsbestuur Verhulst'18 bekend!

13 juni 2017 - door RosaS - 0 reacties

Op donderdag 8 juni was het zover, het kandidaatsbestuur werd gepresenteerd! Al roeiend verscheen Verhulst'18 aan het erevlot en werden zij één voor één naar voren geroepen. Met trots presenteren wij hier nogmaals het kandidaatsbestuur van 2017-2018.  

 

 

 

 

Bram Verhulst Kandidaat Praeses

Bram is lid geworden in Herfst ‘14. Hij is gestart met roeien in de clubacht in 2015, maar hier kwam al snel verandering in. Bij eerstejaars licht ‘15 was er midden in het seizoen iemand die stopte, waardoor Bram doorstroomde naar het wedstrijd roeien. En een goede keuze is gebleken, de eerste klassementswedstrijd die Bram startte won hij glansrijk! Maar niet alleen in het roeien heeft Bram verschillende aspecten van Okeanos geproefd. Hij heeft commissiewerk gedaan in onder andere de PIC en afgelopen jaar de acquisitie commissie een nieuw leven ingeblazen met een geheel vernieuwd concept. Daarnaast coacht hij dit jaar ook nog de Damesch Clubacht.

Het moge duidelijk zijn dat Bram wat af weet van leiderschap. Toen jij mij vertelde over jouw ambities binnen Okeanos en hoe je je wilt ontwikkelen wist ik zeker dat jij iemand bent die ergens volledig voor gaat. De afgelopen tijd heb ik je bezig gezien met je nieuwe bestuur en dat doe je nu al super! Zet dit door en het wordt ongetwijfeld een prachtig Okeanos jaar!

Bram, geniet alsjeblieft zoveel als je kan van alle momenten en koester de liefde die alle Okeaniden in de vereniging hebben gestopt.

 

Mark Wessel Kandidaat Vice-Praeses

Mark Wessels is een roeier die graag naast het roeien dingen regelt. Met zijn medische achtergrond zou je misschien niet verwachten dat hij in de meest business georiënteerde commissie van Okeanos zit, de OBP. Het aandeel dat Mark binnen de commissie heeft is groot, natuurlijk is niemand uit die commissie te missen maar Mark liet mij dit jaar zien dat als Jessie een voorzitters overleg had tijdens onze 2 wekelijkse OBP-vergadering dat hij de vergadering goed kon leiden en het overzicht kon houden. Verder is Mark dit jaar hét aanspreekpunt voor de Randstad bedrijfsploeg, deze link en ervaring komt erg goed van pas tijdens zijn bezigheden van volgend jaar. Hij snapt nu al wat het is om voor bedrijven en contactpersonen zaken te moeten regelen, deze regelwoede is erg nuttig op de functie van Vice-praeses. Een Vice-praeses mag niet voor één gat te vangen zijn, en aan die eis voldoet Mark zeker. Het doorzettingsvermogen dat nodig is om 2 jaar lang als lichte roeier te strijden op de Nederlandse roeiwateren en daarnaast succesvol je studie te doen, bied een uitstekend perspectief om 1 jaar aan de mooiste tafel van Okeanos aan te schuiven. De medische kennis van Mark kan gek genoeg nog erg van pas komen op zijn functie, zoals vele van jullie weten hebben we op Okeanos natuurlijk een hoog percentage aan medische studenten rondlopen, dit is een Unique Selling Point naar een toekomstige sponsor toe, verstand hebben van de medische wereld is dan een pre.

Verder kennen we Mark natuurlijk allemaal door zijn flamboyante kledingstijl en opvallende haarkleur op zijn tijd, opvallen moet je als Vice-praeses zeker op netwerkevenementen en tijdens meetings met grote bedrijven. Ik vertrouw erop dat Mark Okeanos in het juiste daglicht kan zetten bij verscheidene partners en relaties van Okeanos. Mark zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen gaan hem nog heel ver brengen tijdens zijn komende bestuursjaar. Ik ben erg benieuwd naar de plannen van Verhulst'18 en welk vleugje business

Mark hier aan mee kan geven. Ik wens hem en de rest van het f.t. bestuur alvast erg veel succes en plezier met de voorbereidingen en de ervaring van hun bestuursjaar!

 

Anouk Spekking Kandidaat Ab Actis

Op 9 mei was het zover, ik mocht mijn opvolgster gaan vragen. Na een interessante en leerzame ontmoeting met Milou Peters en Merel Boersma in café 1890, werd Anouk naar de VU gestuurd waar ze moest beschrijven wat haar jaar onvergetelijk zouden maken. Bij de start van de bosbaan, waar al het roeigeweld en avonturen beginnen, vertelde Anouk wat zij had opgeschreven. Met kippenvel op mijn armen wist ik het zeker. Anouk is de perfecte kandidaat om de mooiste functie van het bestuur te vervullen. Toen ik haar de vraag stelde of ze mijn opvolgster wilde zijn, zij ze volmondig ja!

Anouk is lid geworden in Herfst’14 en is sindsdien niet weg te denken uit de vereniging. Van begin af aan is zij fanatiek op het water en heeft zij mooie prestaties behaald met de Damesch Top C4+. Hier kreeg ze de smaak te pakken en is ze Club8 gaan roeien (het mooiste nummer van het competitie roeien!) Naast het roeien is Anouk ook actief als voorzitter van de foto- en videocommissie. Zo is zij samen met haar commissie elk wedstrijdweekend op de bosbaan, te vinden met een camera in haar hand.

Donderdag 8 juni stond ik met dubbele gevoelens op het erevlot om mijn opvolgster aan te kondigen. Aan de ene kant kijk ik erg uit naar de overdracht met Anouk om haar voor te bereiden op komend jaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij met haar energie, enthousiasme en goede ideeën Okeanos verder op de kaart zal zetten. Maar aan de andere kant is het toch ook even slikken. Op het moment dat we op het erevlot stonden om Verhulst’18 te presenteren, realiseerde ik mij dat het einde toch echt in zicht is. Nouja, in zicht? We zijn er zeker nog 2,5 maand en er moet nog even flink geknald worden voor de promo!

Anouk, heel veel succes volgend jaar en geniet van alle momenten! Zelfs als je een keer brak op een wedstrijdweekend bent en denkt, waarom doe ik dit ook alweer? Ik ben heel trots dat ik het stokje aan jou mag doorgeven en ik weet zeker dat je het fantastisch gaat doen volgend jaar!

 

Cecile Huijkman Kandidaat Quaestor

Cecile werd  op 3 mei ge-sms’t om de avond anders door te brengen dan vooraf door haar bedacht was. Via een inspirerende start bij de Nederlandsche Bank, een borreltje bij 1890 en een mooie fietstocht door het Amsterdamse Bos kwam Cecile uiteindelijk terecht bij het bestuur van Essen ’17. Of kwam het bestuur bij haar terecht? Het was een spannende en zenuwachtige avond geweest, waarbij zelfs haar mobiel het had begeven toen de verlossende vraag kwam: ‘wil jij de nieuwe quaestor van Okeanos worden?’ Cecile moest hier een aantal dagen over nadenken, waarna de bevrijdende ‘Ja” een feit was!

Cecile is in herfst ’15 lid geworden bij Okeanos, heeft in dat jaar het competitie roeien ontdekt en twee taarten voor de competitie-tak behaald. Daarnaast is Cecile veel actief geweest in commissies, ze heeft in de competitie commissie gezeten en heeft zich ingezet voor de Amsterdam Masters en de ARB. Ze heeft dus laten zien zich te kunnen inzetten voor de vereniging en ook mooie dingen te kunnen doen met de vereniging. Ik heb er alle vertrouwen in dat Cecile een goede opvolger is en wens haar veel plezier succes volgend jaar!

 

Kerwin Kouw Kandidaat Materiaalcommissaris

Op de avond van 22 mei ontving Kerwin een vreemd berichtje op zijn telefoon. Hij wist nog niet dat deze avond een grote verandering in zijn leven teweeg zou brengen. De fles port die hij 2 uur eerder van Rik en Bram had gekregen, omdat hij een nieuw huisje had, leek opeens wel andere bedoelingen te hebben. Veel te laat bij A.A.S.R. Skoll aangekomen, liep hij nog net twee mensen tegen het lijf die hem meer leken te kunnen vertellen. Hij moest maar eens bij de voordeur gaan kijken. Wat daar lag leek een dolpen te zijn, wat moet ie daar nou mee? Volgende opdracht, de cic vinden. Wat is dat eigenlijk, de cic? De centrale inkoop commissie van de ARB! Dat klinkt als iets heel prestigieus maar bleek toch lastig te vinden. Uiteindelijk aangekomen bij de cic lag daar weer een brief en nog wat onderdelen die de dolpen goed leken aan te vullen. Op naar de polyservice, ook nog nooit van gehoord? Een winkel waar je bijvoorbeeld de epoxy koopt, je weet wel dat ene spul waar de MatCie het altijd over heeft. Volgende adres, roeigoed. Dat klinkt bekend. Misschien wel mijn favoriete winkel om heen te gaan als matcom. De dolpen is ondertussen goed aangevuld en zou zo op een rigger kunnen. Ik neem aan dat de functie nu wel echt begon te dagen. Op naar Okeanos wat blijkbaar ook lastiger te vinden was dan gedacht. Het moment was eindelijk daar, met de de apotheose van de avond. Wil jij mijn opvolger zijn?

Kerwin Kouw is lid geworden in Herfst ‘13 b’vo. Al snel gaf hij zich helemaal over aan het wedstrijdroeien. Na een iets minder succesvol jaar in licht 14 ging Kerwin er nog een keer voor met licht 15 wat beter uitpakte. Beginnelingen af op de Damen met een nieuw licht beginnelingen record en een klassement blik op de Westelijke. Helaas moest de ploeg net genoegen nemen met een vierde plek in het klassement maar al met al een prima jaartje. Het jaar daarna werd er gevaren in de 2- met Rik Veenstra, met een mooi blik op de varsity en een N2- record op de NSRF.

Naast het vele wedstrijdroeien heeft Kerwin zich altijd actief ingezet voor de vereniging. Dit heeft zich vooral geuit in commissiewerk voor de TC. Afgelopen jaar is Kerwin wat minder op de vereniging geweest vanwege een uitstapje naar het verre oosten. Sommige sjaars zullen hem dan ook niet kennen. Gelukkig hebben jullie daar volgend jaar genoeg tijd voor.

Ik wens Kerwin heel veel succes en plezier. Met zijn ambities verwacht ik dat er veel goeds zal komen van zijn jaar als matcom.

 

Tom Schuit Kandidaat Wedstrijdcommissaris

Al even geleden kwam het kopje 'opvolgers' op onze bv-agenda. Op dat moment ging er toch wel een rilling door me heen, "Nu al? Maar ik wil nog helemaal niet stoppen." Toch was het zoeken naar en opvolger voor de mooiste functie helemaal niet moeilijk. Een goede wedstrijdcommissaris heeft kennis over alle aspecten van het roeien, heeft passie voor de roeisport maar bovenal heeft een heel groot hart voor Okeanos en zal er alles aan doen om het wedstrijdroeien binnen Okeanos op de kaart te zetten.

Tom Schuit roeide voordat hij lid werd bij Okeanos als junior bij de Amstel. In Herfst'12 werd hij lid van Okeanos en ging natuurlijk direct wedstrijdroeien. Met Licht'13 werd hij beginnelingen af op de Westelijke Regatta en daarna heeft hij nog een tijdje als middengroep Licht geroeid maar eigenlijk werd duidelijk dat hij het coachen toch wel heel leuk vond. Al even coacht hij met veel passie junioren bij de Amstel en dit jaar ook de MGLD van Okeanos. Tijdens zijn Okeanos carrière is hij betrokken geweest bij de juniorencommissie maar door zijn inzet voor het Okeanos Talentcenter afgelopen jaar is pas echt gebleken hoeveel passie en liefde Tom heeft voor de roeisport en Okeanos.

Dat Tom passie heeft voor het wedstrijdroeien bleek wel tijdens zijn vraagactie. (Waarvoor nogmaals sorry Tom!) Op 23 april tijdens de Hollandia roeiwedstrijden op de Bosbaan had ik de hele wedstrijdleiding zover om mee te helpen bij mijn vraagactie. Na de race van Manon en Meaghan werden de dames en Tom op het matje geroepen door de wedstrijdleiding omdat de dames een 'willekeurige' doping test moesten doen en Tom moest mee komen naar de finishtoren. Onderweg naar de finishtoren kreeg Tom te horen dat Manon verdacht werd van het gebruik van doping en daarom een test moest ondergaan. Tom raakte lichtelijk in paniek omdat hij mij niet kon bereiken en zijn jongens bijna moesten starten. Na vijf gemiste oproepen vonden Bram en ik dat hij genoeg had zitten zweten en het tijd was om ons naar de finishtoren te verplaatsen om de vraag te stellen of hij mijn opvolger zou willen worden. Het duurde even voordat Tom zijn woede was gedaald en hij doorhad welke vraag ik hem stelde maar daarna kwam er een volmondig ja uit!

Tom, er is geen twijfel over mogelijk. Jij bent de beste opvolger die ik me kan wensen. Ik ga zelf nog even keihard genieten van de mooiste functie die er is maar daarna wil ik met heel veel plezier en vertrouwen het stokje aan jou overdragen!

 

Iris Koekkoek Kandidaats Toer- en Competitiecommissaris

Een opvolger kiezen is zo makkelijk nog niet. Ten eerste omdat je in februari nog helemaal niet aan opvolging wilt denken (het seizoen is immers nog niet eens begonnen voor de competitietak), ten tweede omdat mijn functie een veelzijdige is, met raakvlak aan verschillende hoeken van de vereniging. Een opvolger kon ik overal wel vinden: fanatieke roeiers of coaches met een hart voor competitieroeien, in één van mijn commissies, of simpelweg een buitengewoon ambitieus lid (hebben we er veel van, waarvoor hulde). In welke hoek moest ik zoeken? 

Na met veel mensen gesproken te hebben en een afweging te hebben gemaakt van welk aspect van de compotak mijns inziens volgend jaar prioriteit zou moeten krijgen, werd mijn lijstje ineens een stuk kleiner. Volgend jaar is een jaar waarin we een grote kans krijgen om Okeanos op de kaart te zetten wat betreft wedstrijdorganisatie. Onze Heineken Okeanos Competitie Sprint zal namelijk worden opgenomen in één van de twee NOOC-bokalen en daarmee volgend jaar meer dan 250 ploegen bevatten. Dé kans om te laten zien waar wij nu eigenlijk goed in zijn. 

Mijn opvolger lag voor de hand. Enige twijfel nog; kon ik wel mijn kleine zusje vragen om mij op te volgen? Wat zou de rest van de vereniging daar wel niet van denken? Maar nee, Iris is voor het behalen van dit doel de beste keuze. Ook mijn eigen bestuur en f.t. Praeses Verhulst lieten weten achter deze keuze te staan en dat gaf voor mij de doorslag. Door Iris' ervaring in de TC en haar netwerk binnen de vereniging bezit zij een uitstekende basis om een mooie wedstrijd neer te gaan zetten volgende jaar met haar commissie. Ook heeft zij, samen met Anouk, Cecile en Carlijn die haar daar ongetwijfeld in zullen steunen, meer dan genoeg kennis en ervaring om het competitieroeien binnen Okeanos in goede banen te leiden. 

Iris, er staat je een grote uitdaging te wachten. Ik ben blij en trots jou deze te mogen bieden en heb er alle vertrouwen in dat je dit ontzettend goed zult doen. Ga ervoor, and kick some ass!

 

Carlijn van Esch Kandidaats Sociëteitscommissaris

Carlijn van Esch, mijn opvolger, een bekend gezicht voor velen. Het is onvoorstelbaar hoe veel energie deze meid heeft, elk wedstrijdweekend weer van begin tot einde met een lach ontbijtjes en broodjes maken voor alle hongerige mensen. Ik heb zelf een aantal jaren met Carlijn achter de bar mogen staan samen met de rest van mijn Beste Vrienden en het zat er al een beetje aan te komen dat ook zij voor de mooiste functie van het bestuur zou gaan, hoe kan het ook anders met zo'n (rood) hart voor de vereniging. Niet alleen achter de bar maar ook langs het water is ze vaak te vinden, regelmatig komt ze op haar onvermoeibare rammelende fiets langs gesneld om haar ploegje te coachen, om vervolgens ook nog even een bardienstje te draaien. Inmiddels zijn de finesses van de bar haar zeker niet onbekend en wordt het tijd om de rest van de Sociëteit beter te leren kennen, iets wat haar ongetwijfeld zeker gaat lukken. Ik heb er het volste vertrouwen in dat met Carlijn aan het hoofd van Villa Erevlot het weer een bruisend jaar vol bier, broodjes en bijzonderheden gaat worden!

Daarnaast was het toch erg leuk om te zien dat ze eerst niks door had tijdens haar vraagactie. Carlijn had immers haar pols gebroken na een ongelukkige val tijdens de terugreis van de Varsity, dus was er wel een klein logistiek probleem om Carlijn langs alle haltes van de vraagactie te krijgen. Gelukkig was daar Taxi Beuks die Carl wel even rond wou rijden, dit had hij immers nog niet op zijn lijstje van Okeanos events staan. Ze gingen eerst langs Jan Rube om wat te discussiëren over bier en aldaar kreeg ze een bijzonder speciaalbier mee (waar ik nog steeds het smaakprofiel van moet ontvangen) om vervolgens door te gaan naar de BarCie stamkroeg, de Gieter. De barman, Danny, was geïnstrueerd om Carlijn een drankje aan te bieden, een SonnemaCola welteverstaan. Ze kreeg de opdracht om een steen mee te nemen en zich te begeven richting Villa Erevlot, ijverig als ze is kwam Carlijn met 4 bakstenen aanzetten bij de soos. Uiteraard begon het al te dagen bij Carlijn en nadat de vraag gesteld was klonk er een volmondig "Ja, natuurlijk!" en konden de bubbels geopend worden, behalve voor Taxi Beuks, die kreeg een Heineken 0.0!

Carlijn, ontzettend veel succes ende plezier volgend jaar, plan me zo nu en dan nog maar eens in achter de bar!

 

Categorie: