Kandidaatsbestuur Van Essen'17 bekend

10 juni 2016 - door WillemWijgergangs - 2 reacties

Twee maanden nadat Caitlin werd gevraagd om de functie van Praeses volgend jaar te vervullen kwam het laatste verlossende woord: we hebben een compleet kandidaatsbestuur!

Reinier van Doggenaar Kandidaat Vice-Praeses

Een goede Vice-Praeses kenmerkt zich door ondernemerschap, een goed gevoel voor externe relaties en een vlotte babbel. In het kort: een echte bedrijfsman of vrouw. Toen ik Reinier beter leerde kennen in de Amsterdam Masters Commissie was ik positief verrast door zijn ondernemerschap en goede werkethiek. Na een weekendje promoten in het Belgische Hazewinkel met Rosa, waarbij Reinier toch wel erg makkelijk was om te praten om nog één chouffje te drinken; "Ah kom op Reinier, nog ééntje! Je bent toch geen laffe borrelaar!", Reinier: "Oké oké, ik haal wel", was ook de vlotte babbel geen probleem meer. Samen schoten we iedereen aan en drukte we die flyer in de handen van elke aanwezige, of ze het nou wilden of niet. En dat is dé manier van handelen die je van een Vice-Praeses wil zien; daadkrachtig, als een echte verkoper, maar toch netjes en beleefd. En die vaardigheden bezit Reinier en daar gaat hij zeker van profiteren in zijn bestuursjaar.

Reinier staat midden in de vereniging, is al een tijd lid (sinds Herfst '12), heeft lang KookCie gedaan, heeft wedstrijd geroeid (Licht '14 'Vo!) en heeft twee jaar Amsterdam Masters gedaan. Vooral in de Amsterdam Masters commissie (nu Amsterdam International Masters) heeft hij zijn sporen verdiend als zijnde dé contactpersoon voor bedrijven en sponsoren die iets met de Masters te doen hadden. Samen hebben we sponsorpakketten opgesteld en daarbij konden we in samenspraak veel goede plannen uitdenken. Reinier bleek altijd vol goede ideeën te zitten en was niet bang om bedrijven te bellen. Daaruit bleek voor mij al dat Reinier een geschikte opvolger zou zijn. Reinier is rustig, precies, beleefd, maar staat ook op zijn strepen als hij het ergens niet mee eens is. Ik denk dat hij een ontzettend goede opvolger is en wens hem samen met Van Essen '17 heel veel succes en vooral heel veel plezier toe het komend jaar!

 

Rosa van Santbrink Kandidaat Ab Actis

Ik weet nog goed het moment vorig jaar, waar ik bekend werd. Opvolging kwam sneller dan gedacht. Maar opvolging zoeken is leuker dan het lijkt. Het betekent twee dingen. Helaas dat het einde van je jaar in zicht is, dat is het minder leuke deel. Maar ook dat je de mooiste functie mag doorgeven aan iemand die er met zoveel passie van gaat genieten en zoveel dingen gaat leren.

Op dinsdag 10 mei was het moment dat Rosa de stad door ging, zich afvragend voor welke functie ze dan gevraagd ging worden. Voor een prachtige fontein was het moment waar Rosa haar verbazing onbeschrijflijk was. Ze was enthousiast en overdonderd, maar ik kreeg er een goed gevoel bij. Na een heerlijke dag in Walibi kon mijn dag al helemaal niet meer stuk toen Rosa vertelde dat ze mijn functie over ging nemen. De glazen prosecco kwamen meteen op tafel.

Rosa werd lid in lente’13. Ik leerde Rosa kennen vorig jaar in de club8+. Ik als coach en zij als roeier. Meteen merkte ik dat ze veel in haar mars heeft. Ze heeft dat jaar zichzelf op het water laten zien, waarna ze altijd zei: ‘Ik vind roeien eigenlijk helemaal niet leuk. Ik doe het nooit meer.’ Ondertussen zit ze nu gewoon weer af en toe in de boot en maakt ze zich hard voor het fanatieke competitie roeien door onder andere de mannen topC4+ te coachen. Maar ook laat zij haar skills zien in de competitie commissie, ze straalt rust uit en is doelgericht in alles wat ze doet.

Met jouw rust, ideeën, doelgerichtheid en enthousiasme ben jij een fantastische opvolger! Rosa ik wil je heel veel plezier wensen volgend jaar in Van Essen’17. Geniet van alle mooie momenten die je tegen zult komen.

 

Rik Veenstra Kandidaat Quaestor

Rik werd in de middag van 24 mei ge-sms’t om die avond vrij te houden. Rond 21 uur kreeg hij dan eindelijk de verlossende sms dat hij werd verwacht in Café 1890. Daar zat Joost op hem te wachten. Helaas werd het geen cursus bitterballen eten of bier drinken vanwege het licht roeien. Toch was het gezellig want pas ruim een uur later stuurde Joost Rik door naar de start. Na een lange fietstocht kwam Rik bij de start aan. Echter kon hij hier geen envelop vinden waardoor een sms hem moest verlossen van zijn zoektocht. Hij stapte weer op de fiets richting de sluis naar het Nieuwe Meer. Hier stond het bestuur voor hem om hem te vragen Quaestor te worden van het bestuur van Essen ’17. Hier moest Rik toch eerst even over nadenken in verband met het roeien. Na een tijd nadenken kwam toch echt het verlossende antwoord ‘JA’.

Rik is in herfst ’14 lid geworden. Hij is toen meteen begonnen met wedstrijdroeien. Hij zat in Licht ’15 en heeft met zijn ploeg twee blikken voor Okeanos binnen gehaald. Ook afgelopen seizoen heeft Rik wedstrijd geroeid dit keer in MGL in een 2- met Kerwin. Ook in de MGL wist Rik een blik binnen te halen voor Okeanos. Niet zomaar een blik, maar een blik op de Varsity! Waarvoor Hulde.

Naast het wedstrijdroeien is Rik actief in de Okeanos Business Partners commissie. Afgelopen jaar was Rik verantwoordelijk voor het bedrijfsroeien binnen Okeanos. Hij heeft dan ook al meerdere contacten met onze partners. Rik is dus naast een fanatiek wedstrijdroeier ook actief in de verenging en het binnen halen van geld. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat Rik een goede opvolger is van mij en wens hem veel succes en plezier volgend jaar!

 

Martijn Koopman Kandidaat Materiaalcommissaris

’s Middags kreeg Martijn een sms van een onbekend nummer: ‘Houd uw avond vrij en zit correct gekleed klaar.’ Gevolgd door diverse sms en envelopberichten. Via het klassieke ‘woensdagochtendrondje’ van de matcom, van west naar duivendrecht en weer terug naar de bosbaan kwam martijn aan op het erevlot. In tegenstelling tot wat iedereen nu wellicht verwacht, namelijk dat het h.t. bestuur daar stond, was dit niet zo. Er lag een onklare skiff. Zoals een echte matcom betaamt werd deze natuurlijk snel vaarklaar gemaakt zodat Martijn zich naar de sluis kon begeven. Hier stond het bestuur om hem te vragen of hij materiaalcommissaris wilde worden in Van Essen’17. Een korte twijfeling, moet je dit overleggen met mensen? Maar toen volgde een volmondig: ‘JA!’

Martijn werd lid in herfst’13 waarbij hij actief was in de jaarclub ‘Louter genieten’. Bovendien roeide hij in de club4+, waarbij ze structureel 2e werden, ongeacht de rivaliteit. Het roeien werd echter voorgezet in EJL’15.  Dit jaar behaalde Martijn zowel een klassemenstblik als het fel begeerde beginnelingblik.

De kennis opgedaan in deze jaren werd het jaar daarop ingezet bij het coachen. Martijn werd gewaardeerde coach van de Heeren club4+, hierbij bovendien met zekere regelmaat in de werkplaats buurtend voor materialen of gereedschappen.

Ook in het dispuut RemeX en diverse commissies was Martijn actief, eerst bij de juco (overigens nog steeds) en later ook bij het tappersgilde.

Met het volste vertrouwen kijk ik het komende jaar tegemoet met Martijn als matcom. Ik wens hem heel veel plezier en succes in de mooiste functie die er is!

 

Merel Kok Kandidaat Wedstrijdcommissaris

Ik weet het nog goed, dat moment in het DIKS-busje op trainingskamp naar Zwolle. Ik reed op de A1 met Willem en eigenlijk waren in stilte naar ietwat ongeinteresseerd gemekker van Radio 2 aan het luisteren. Geen zin om de zender te veranderen. Door het gemekker heen zei ik op een gegeven moment: "Willem, ik ben ervan overtuigd dat ik Merel wil vragen." Ik durfde niet naar zijn gezicht te kijken, maar kan me voorstellen dat hij even slikte.

Terugdenkend is het ook logisch dat ik dat toen al dacht. Een goede wedstrijdcommissaris heeft passie voor topsport, voor wedstrijdroeien, heeft ervaring met roeien, met coachen, weet hoe de wereld in elkaar zit en kan al die ervaring passie en enthousiasme overbrengen op de vereniging. Er is niemand die dat zo goed zal kunnen als Merel. 

Merel werd lid als juniorroeier in Herfst '11. Na een korte periode selectie te hebben gelopen als roeister voor EJD '12 bleek dat sturen haar toch echt iets beter lag. Ze stuurde EJD '12, EJZ '13, coachte en stuurde EJD '14, en coachte MGZ '16. Haar stuurkwaliteiten kwam ook tot hun recht in de Oude Vier '16 die zij zeer voortreffend langs de juiste boei begeleidde. Verenigingservaring deed zij op in de PIC, als Vicevoorzitter en Voorzitter. Met deze promotie-ervaring ben ik ervan overtuigd dat we komend jaar een gigantische groep sporters ehbben die selectie lopen.

Slim als Merel is, en slecht als Willem kan liegen, kozen we voor een onopvallende manier om Merel te vragen. Na de mannenavond met Ajax en hamburgers die Perry en ik ondernamen, vergaven we ons naar de sociëteit waar de rest van het bestuur op ons wachtte. Merel sliep bij Willem thuis en het was wachten op het whatsapp-bericht dat Willem en Merel zouden gaan slapen. Zodra dat zover was begaf het h.t. bestuur zich naar de eenheid van Willem, om na kort aanbellen zich in de keuken te verstoppen. Met een smoes leidde Willem Merel naar de keuken en, slaperig als ze was, ontving ze daar de vraag of ze de mooiste functie van het bestuur zou willen vervullen: Wedstrijdcommissaris. Ze moest er even over nadenken, ze zou het Lustrumbestuur natuurlijk moeten verlaten, maar omdat de Lustrumpraeses haar toch echt aanraadde om het bestuur boven het lustrumbestuur te kiezen, kwamen toch eindelijk de verlossende woorden: JA!

Merel, je bent dé eerste keus, de béste keus op het wedstrijdroeien van het komende jaar. Ik twijfel niet dat het bestuur, het kandidaatbestuur én de gehele vereniging verheugd zijn met jouw aantreden volgend jaar. Nu nog de coachblikken binnenhalen en volgend jaar zijn álle blikken jouw blikken!

Ik zal er ook volgend jaar voor je zijn en ik wens je heel veel succes!

 

Rosanne Koekkoek Kandidaat Toer- en Competitiecommissaris

Op 18 april j.l. kreeg ik een e-mail van Rosanne dat ze zich niet wilde kandidaat stellen voor het bestuur van aankomend jaar. Enige paniek kwam bij mij, de h.t. toer- en competitiecommissaris, op. Een aantal vragen kwamen bij mij naar boven, zoals: maar dit is toch een droomfunctie?, hoe kun je af zien van deze functie als je hiervoor geknipt bent? en: weet je wel hoe vet een bestuursjaar is?. Na kort overleg met mij bestuursleden wist ik dat Rosanne het antwoord op deze vragen best wel wist, maar nog één zetje in de goede richting nodig had.

Zo gezegd, zo gedaan. 25 april, ik zou met Rosanne een biertje gaan drinken om het te hebben over haar overweging. Echter was ik niet op de afgesproken plek, maar oud toer- en competitiecommissarissen Sabrina Chettouf en Cristo Ortega. Ze hebben met haar passie en herinneringen van hun bestuursjaar gedeeld. Daarna werd ze op pad gestuurd richting de Bosbaan, waar één belangrijk onderdeel van haar toekomstige functie zich afspeelt, de Heineken Okeanos Comptitie Sprint. Ze moest langs verschillende pulshokjes, waar ze opdrachten doen moest doen. De opdrachten liepen uiteen van het Sprint adje doen tot het juist beantwoorden van een vragenlijst. Tot slot vond ze bij de finishlijn een stuk taart. Want dat is hét doel van de toer- en competitiecommissaris, ervoor zorgen dat de competitiesectie zoveel mogelijk taarten wint! Na deze intensieve tocht kreeg ze de coördinaten van de sluis. Hier ontmoette ze het bestuur. Op de vraag of ze mijn opvolger wil worden antwoordde Rosanne volmondig “JA”!

Rosanne Koekkoek, is lid geworden in herfst’13. Ze is in dat jaar ook lid geworden van de TC en heeft de NOOC bokaal gestart. Het jaar erna is Rosanne er kort tussen uit geweest om een semester te volgen in Kopenhagen. Tijdens het semester in Kopenhagen, is ze heen en weer gevlogen om de Okeanos Competitie Sprint bij te wonen. Dit is typisch Rosanne, als ze ergens voor gaat, gaat ze ervoor. En hoe.. met enorm veel enthousiasme! In dit jaar is dit terug te zien in haar voorzitterschap van de TC. Rosanne is een super enthousiaste, georganiseerde persoon, die passie heeft voor roeien. Rosanne ik wil je ontzettend veel plezier en succes wensen aankomend jaar! Ga genieten en strijden voor alle mooie dingen die Okeanos te bieden heeft!

Boris Lamp Kandidaat Sociëteitscommissaris

Zodra ik bekend werd als kandidaat sociëteitscommissaris kwam Boris al naar mij toe met de uitgesproken voorkeur om mijn opvolger te worden. Dat de mooiste functie hoog op zijn verlanglijstje stond was mij dus al wel bekend. Dat Boris een hart voor de vereniging heeft hij al goed laten zien. Met een vader die ook bij Okeanos heeft geroeid was het al snel duidelijk waar hij zijn studententijd zou doorbrengen. Op het introductieweekend maakte hij al naam als Boris Badjas, een naam waarmee hij tot op heden nog wel eens geroepen wordt. Met zo’n (rode) indruk speelde hij zich in de kijker bij de Barcommissie, waar hij tegenwoordig ‘barcie oudste’ is. Met vele vlieguren achter de bar, een praatje met iedereen en luidruchtige aanwezigheid leerde de hele vereniging Boris kennen. De laatste maanden duikt Boris in steeds meer facetten van de vereniging op. Zo is hij actief in stichting ‘Okeanos wint de varsity waarvoor Hulde!’, de acquisitiecommissie, busteam en jaarclub Louter Genieten.

Voordat Boris echt gevraagd zou worden moest hij op Skoll tijdens een borrel laten zien dat Okeaniden toch echt wel beter zijn in gezelligheid, en besteeg daar het podium. Daarna mocht hij snel door naar e.t. sociëteitscommissaris Floris Hoogenboom waar hij te horen kreeg wat de functie allemaal inhoudt. Vervolgens halverwege zijn tocht naar de oude Heineken fabriek moest hij per direct met een baksteen naar het eiland achter het Olympisch Stadion. Misschien al tijdens zijn eerste opdracht, maar zeker nu zal het wel door Boris zijn hoofd gegaan zijn: vanavond word ik gevraagd. Lang hoefde er over de vraag niet nagedacht te worden, het antwoord was namelijk volmondig ‘JA!’.

Ik weet zeker dat Boris het komend jaar fantastisch gaat doen, en ik wens daarbij mijn buurman heel veel succes!

Categorie: