Kandidaatsbestuur Hofstra '20 bekend!

11 april 2019 - door VeerleW - 0 reacties

Afgelopen donderdag is het volledige kandidaatsbestuur, Hofstra’20 aan de vereniging gepresenteerd. Hieronder worden ze per persoon aan jullie voorgesteld.

Nieneke Hofstra kandidaatspraeses - door h.t. praeses Veerle Walrave

Je wilt er helemaal nog niet over nadenken, maar toch moet het. In november stond het puntje opvolging voor het eerst op de agenda. Op dat moment wil je er nog helemaal niet aan denken dat je een paar maanden later de vraagactie aan het organiseren bent. Op de dag dat ik daarmee begonnen was kreeg ik een whatsappje van Nieneke “Hee Veer! Het blijft een beetje aan me knagen dat ik misschien een bestuursjaar zou willen doen bij Okeanos. Wil je hier een keer met me over kletsen?” Alsof ze het aanvoelde dat ik die dag de eerste plannen had gemaakt voor de vraagactie die een week later zou plaatsvinden. Tijdens de vraagactie verliep alles voorspoedig, behalve dat ze een envelop gemist had en ze nogal in de stress, was omdat ze erachter kwam dat ze niet voor de functie Vice-Praeses, maar voor Praeses gevraagd werd. Tijdens de beleidsweek kwam het verlossende telefoontje van Nieneke: Ja, ik wil volgend jaar Praeses worden!

Nieneke loopt al rond sinds Herfst’14 en heeft toen een jaar competitie geroeid. Vervolgens heeft ze de overstap naar het wedstrijdroeien gemaakt en was ze onderdeel van EJD’16. In de jaren daarna heeft ze verschillende ploegen gecoacht. Ook is ze actief geweest in de Okeanos Business Partners. Haar ervaring in verschillende facetten en haar kwaliteiten zorgen ervoor dat Nieneke mijn ideale opvolger is.

Lieve Nieneke, heel veel plezier in de voorbereidingen en komend jaar. Ik ben trots dat EJD’16 nog vertegenwoordigd blijft in het bestuur. Ik heb alle vertrouwen in je.
 

Justin van de Kamp kandidaats-vice-praeses - door h.t. vice-praeses Daan Filippini

Voor vele van jullie een bekend gezicht; Justin van de Kamp. Hij is lid geworden in Herfst ‘17 en is toen direct licht gaan roeien, waarbij hij als slag de boot winnend over de finish heeft weten te trekken. Als oud wedstrijdroeier is hij nog vaak in de boot te vinden, niet alleen met andere wedstrijdroeiers maar ook op competitie evenementen waar hij daarnaast ook niet vice is van een leuk feestje. Hij is dan ook absoluut niet op zijn mond gevallen; de gladde VP-praatjes heeft hij zeker. Als je hem nog niet kent, schroom dan niet om lekker met hem te gaan babbelen.

Justin kent alle takken van de vereniging en naast de Promotie- en Introductiecommissie komt hij uit een voor de Vice-Praeses zeer belangrijke commissie: de Brandingcommissie. Afgelopen jaar is hij hiervan voorzitter geweest en heeft hij deze commissie zeer goed geleid en gewerkt aan diverse goede ideeën en nieuwe merchandise.

Kortom; de ideale kandidaats Vice-Praeses!

 

Julia Klaasen kandidaats-ab actis - door h.t. ab actis Roeland Aardewijn

Julia Klaasen is lid geworden in Herfst ‘16, en bezit alle kwaliteiten die een goede Ab Actis nodig heeft. De Ab Actis is een functie die eigenlijk iedereen, vanuit elke hoek van de vereniging, kan vervullen en daarom in sommige jaren een van de lastigere functies om een opvolger voor te vinden. Een Ab Actis is er vóór de leden, behoort tussen de leden te staan en tussen de commissies die de vereniging rijk is. En samen met alle leden, de vereniging, probeert hij of zij Okeanos naar een hoger niveau te tillen. Dit jaar had ik het gelukkig niet moeilijk met het bedenken van een geschikte opvolger, want er was één dame die met kop en schouders boven de rest uitstak: mejuffrouw Klaasen.

Julia heeft in haar tijd bij de promotie- en introductiecommissie meer dan bewezen voor de leden en de vereniging te staan. Als vice-voorzitter Introductieperiode heeft ze afgelopen jaar een fantastische periode neergezet voor de nieuwe lichting. Daarna heeft ze ervaring opgedaan in het buitenland, waarna ze bij terugkomst in Nederland direct weer een vaste bezoekster van de borrel werd. Er gingen zelfs geruchten dat ze terug zou keren naar de promotie- en introductiecommissie. En dat zal ze ook, maar dan als Ab Actis!

Nadat een geplande avond met het cantoraat anders verliep dan mejuffrouw Klaasen verwachtte, en ze meerdere oud-Ab Actii heeft bezocht, wilde ze bijna direct ja zeggen toen ik haar de vraag stelde of ze mij wilde opvolgen. Toch hield ze zichzelf in en besloot er nog een nachtje over te slapen. Het duurde echter niet lang, want de volgende dag kwam het verlossende woord: Julia wilde mijn opvolger worden in bestuur Hofstra ‘20!

Lieve Julia, hoewel het roeiseizoen voor ons als Walrave ‘19 nu net in volle gang is en ik er nog even niet aan moet denken om bestuur-af te worden, wil ik jou en de rest van bestuur Hofstra ‘20 alvast ontzettend veel succes wensen komend jaar! Ik heb er alle vertrouwen in dat je veel gaat bereiken, en ik ben er trots op dat jij mijn opvolger wilt worden.

 

Pim Wessels kandidaatsquaestor - door h.t. quaestor Menno Vroegindeweij

In november stond voor het eerst het puntje opvolging op de agenda in de bestuursvergadering. Voor de quaestor functie is er vaak niet een hele lange lijst met mogelijke opvolgers. Pim was een van de namen op mijn lijstje.

Pim is lid geworden in Herfst 2016. Na de introperiode is hij selectie gaan lopen voor Licht 2017. Dat Pim veelzijdig is, is te zien aan het aantal verschillende plekken die hij in de acht heeft vervuld. Van nummer 3 naar slag, wie had dat gedacht. Na een jaar roeien heeft Pim zich onder andere ingezet in de Acquisitiecommissie en als coach, maar de meeste van jullie zullen Pim kennen doordat hij wekelijks achter de bar te vinden is in een rood vestje.

Voor deze bedrijfskunde student is het Quaestorschap zeker niet onbekend. Binnen de BarCie is hij onderdeel van het BarQuaestoraat. Voor de vraagactie van Pim had Elise een afspraak met hem gemaakt om de voorraad te tellen. Pim stond te springen en vond het eigenlijk wel jammer dat het een niet bestaande afspraak was.

Met zijn ervaring in de Acquisitiecommissie en het Wessels bloed dat door zijn aderen stroomt, vertrouw ik erop dat hij samen met Justin, veel nieuwe bedrijven/sponsors zal gaan binnenhalen voor Okeanos.
 

Maartje Karst kandidaatsmateriaalcommissaris - door h.t. materiaalcommissaris Diana Spijkerman

Bij het zoeken naar een nieuwe materiaalcommissaris kijk je niet alleen naar de MatCie, maar ook naar wedstrijdroeiers die affiniteit hebben voor materiaal. Toen ik aan Maartje dacht was ik direct overtuigt: ze is een ideale kandidaat.

Als jeugdroeier bij RIC heeft ze al vele jaren haar voet in het roeien gehad en is ze al lange tijd met het materiaal bezig. In de herfst van 2017 is ze lid geworden bij Okeanos en is ze geselecteerd voor EJD’18. Dat jaar heeft ze ook in de Backsplashcommissie gezeten en is ze actief geweest bij het Okeanos Talentcenter. Het jaar erna is ze met enthousiasme doorgegaan met het OT en heeft ze de riemen deels in de loods gehangen. Ook al is ze niet aan het wedstrijdroeien, ze kan het niet laten om af en toe een taart voor Okeanos binnen te slepen en haar kennis over te dragen aan de nieuwe EJD.

Met haar enthousiasme en leergierigheid kan ze alle mogelijk taken aanpakken die op haar pad komen. Daarnaast zijn haar open houding en positieve uitstraling goede kwaliteiten voor een bestuurslid. Maartje heeft alle ingrediënten in huis om van volgend jaar een succes te maken en ik ben dan ook trots om haar als mijn opvolger te hebben.
 

Suzanne van der Kaaden kandidaatswedstrijdcommissaris - door h.t. Wedstrijdcommissaris Claartje Ottens

Binnen Okeanos heeft het wedstrijdroeien altijd een belangrijke plek ingenomen. We hebben een Varsity overwinning op zak, we zijn sinds 1980 onafgebroken vertegenwoordigd op de Olympische Spelen, we hebben internationale medailles en klassementsoverwinningen behaald. Na een impasse zitten de prestaties weer in de lift en is Okeanos hard bezig met een ambitieus plan om vanuit een brede basis nieuwe roeiers naar de top op te leiden. Om dit door te zetten is het van groot belang dat mijn opvolger dezelfde ambitie voor het wedstrijdroeien heeft en niet stopt bij dat wat zeker mogelijk is.

Suzanne is lid geworden in Herfst’15 en heeft eerst een jaar competitie geroeid met Semper Excelsius. Daarna werd ze ingeselecteerd voor EJLD’17. Suus is een echte sporter, traint hard en is erg fanatiek. Het jaar daarna stapt ze daarom ook nog een jaar in de boot en start met Aurianne het lichte developmentklassement.

Suzanne heeft haar organisatietalent al laten zien bij het organiseren van een succesvolle langlaufweek en is actief in de Duurzaamheidscommissie. Dit jaar heeft ze groot succes als coach van de eerstejaars lichte dames.

Doordat Suzanne verschillende kanten van het wedstrijdroeien kent, een echte doorzetter is en Okeanos graag nog tien stappen verder wil brengen ben ik er trots op dat zij mijn opvolger is. Suus, ik heb er het volste vertrouwen in dat jij volgend jaar onze wedstrijdroeiers top gaat ondersteunen. Geniet ervan!
 

Kilian Zwart kandidaats-Toer- en Competitiecommissaris - door h.t. Toer en Competitiecommissaris Noushka Bloedjes

Mijn opvolger is een lid met veel kennis. Als jeugdroeier bij Willem III, coach van zowel de Club4, die er een paar jaar geleden met de klassementswinst vandoor ging, het roeien in een H2x en dit jaar als coach van de Damesch Clubacht, is er aan roei- en coachervaring geen gebrek. Een echte compo’er in hart en nieren, dat is Kilian.

Kilian is lid geworden in Herfst ‘14 en heeft naast zijn tijd in de boot en op de kant ook veel van het verenigingsleven Okeanos gezien. Hoewel hij in het begin wat aanmoediging nodig had, heeft Kilian zich vanaf begin ‘15 geuit als een echte barman met een hart voor Okeanos.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat Kilian alle juiste competenties bezit om de functie Toer- en Competitiecommissaris te kunnen vervullen. Nog een leuk feitje: Sinds Corné van Druningen, Kearny ‘08, is er met Kilian sinds ruim tien jaar weer een mannelijke Toer- en Competitiecommissaris!
 

Marit Brunott kandidaatssociëteitscommissaris - door h.t. sociëteitscommissaris Elise Maas

Het zoeken van een opvolger was voor mij geen lastige taak. Al vanaf het begin van het jaar was het voor mij duidelijk dat Marit mijn stokje over zou nemen. Zelf durfde ze hier nog niet echt over na te denken maar na een aantal biertjes ontdekte zij dat ze deze ambitie stiekem ook het hele jaar al deelde!

Marit Brunott is lid geworden in Herfst ‘15 en maakte mede door haar  intro coaches uit de barcommissie meteen kennis met het verenigingsleven en de bar. Een half jaar later bleek zij hier niet meer weg te slaan. In haar eerste jaar startte zij de NOOC bokaal en kwam ze terecht in de Talenten 8+. Ook na haar eerste jaar bleef Marit fanatiek roeien en startte zij in de gladde vier onder andere de Vlietbokaal terwijl ze ondertussen ook nog tijd maakte voor het coachen van een introploegje!

In maart ‘16 maakte Marit haar imponerende toetreden tot de barcommissie. Hoewel zij dit zichzelf maar nauwelijks kan herinneren, kunnen velen haar op dit moment niet meer wegdenken achter de bar. Marit staat bekend als een harde werker en heeft zichzelf het afgelopen jaar bewezen als iemand die het overzicht bewaard en veel toewijding heeft voor de bar als voorzitter van de barcommissie. Met haar ervaring achter de bar, op wedstrijdweekenden en met het volledige verenigingsleven heb ik er het volste vertrouwen in dat Marit de perfecte opvolger is voor de functie Sociëteitscommissaris!

Categorie: