John Onneweer kandidaat Wedstrijdcommissaris 2015/2016

7 mei 2015 - door JoranR - 0 reacties

John kreeg een anonieme sms waarin stond dat hij om 23:15 verwacht werd bij het Olympisch Stadion. John, zo stipt als hij is, stond hier netjes om 23:10. Echter was hier niets of niemand te bekennen behalve een brief met coördinaten die leidden naar het vlot voor onze loods. Na een tijdje zoeken in het donker vond hij de volgende aanwijzing die leidde richting de start van de Bosbaan. Hier kreeg hij de hint: “de race wordt beslist tussen start en finishtoren”. Echter bleek dat hij de beslissing nog niet gemaakt toen hij aankwam boven in de finishtoren. Op de vraag of hij de wedstrijdcommissaris van Wijgergangs ’16 wilde worden had John namelijk nog geen antwoord.

Toch werd besloten achteraf nog een biertje te drinken met z’n allen. Ik heb een uur met John gesproken over hoe het is om Wedstrijdcommissaris te zijn en welke functies daarbij horen. Op een gegeven moment gaf John mij een hand en hoewel ik hem in de eerste instantie niet verstaan had verstond ik hem in de tweede instantie wel. “Ik ga het doen!” is wat hij zei. Meteen barstte het feest los en hiermee was Wijgergangs ’16 compleet!

John is lid geworden bij Okeanos in Herfst ’10. Hij werd ingeselecteerd in de clubacht en werd lid van de BarCie. In het jaar daarna werd hij ingeselecteerd bij Zwaar ’12 en zijn interesse voor het wedstrijdroeien was hiermee geboren. Vervolgens vond hij zijn plaats in Middengroep Zwaar ’13 en Middengroep Zwaar ’14. In beide jaren was hij ook lid van de PIC als Vicevoorzitter en daarna als Commissaris Roeien en in 2013 coachte hij ook nog eens de clubacht. Dit jaar is John coach van Eerstejaars Zwaar en volgt daarnaast een RC-3 cursus. Ook versterkte hij succesvol Middengroep Zwaar in de acht op de Head of the River en Heineken Roeivierkamp. Tevens is John onderdeel van de Brandingcommissie en zullen velen hem zich nog kunnen herinneren als meneer de ordecommissaris. Als dit allemaal nog niet genoeg is zit hij ook al jaren in het bestuur van dispuut Stercus Tauri.

Naast dit indrukwekkende Okeanos-CV is John ook vaak op de borrels te vinden. Ook op dagen waarop er eigenlijk niet eens een borrel op Okeanos is neemt hij het voortouw weet John de avond te laten escaleren.

John, ik heb het volste vertrouwen in jou als mijn opvolger. Met jouw daadkracht en initiatief kan jij het wedstrijdroeien bij Okeanos naar een hoger niveau tillen. Alle ervaring die je hebt opgedaan als wedstrijdroeier en wedstrijdcoach zullen je hierbij helpen. Ik wens je erg veel succes en plezier met de mooiste bestuursfunctie die er bestaat!

Categorie: