Intraining

5 januari 2012 - door Rianne - 0 reacties

De eerstejaars selecties zijn inmiddels een paar weken rond. De feestdagen zijn alweer achter de rug. Daarmee hebben we 2011 achter ons gelaten en is het tijd om te gaan knallen voor 2012! Tot de eerstvolgende wedstrijd zal de laatste officiele feestdag voor de wedstrijdroeiers het intrainingsfeest van aanstaande zaterdag zijn.
Natuurlijk is iedereen welkom om samen het roeiseizoen 2012 in te luiden met dit feest dat om ongeveer 22.00u zal losbarsten.

Voor dat het zo ver was, hadden de eerstejaars roeiers eerst nog een actieve dag voor de boeg.
Om 10.30uur verzamelde zich 26 wedstrijdroeiers/stuurtjes bij de loodsen. Vol spanning voor wat hen te wachten stond, wilden sommigen ons nog graag mededelen dat ze echt niet mochten hardlopen. Dit gingen ze zeker ook niet doen.
De eerste opdracht van de Q.T. Bootcamp bestond uit het vormen van vier teams van zes personen. Twee damesch, twee lichte pikken en twee zware ballen moesten een team vormen. Dit alles om het groepsgevoel te benadrukken. Uiteraard was het de bedoeling dat één team de overwinning zou behalen, maar er waren ook prijzen te pakken voor de beste dame en beste heer. De Roze Badeendjes, Racing Kadetjes, Konjo en Janteam waren er klaar voor!
Onder leiding van Q.T. Jantine werden de eerste zweetdruppels ontwikkeld. Na vijf minuten begon menig been- en bilspier zich te verzetten en dan hadden ze nog niet eens de buikspieren gehad. Door de strenge jury Annerien, Ilse en Lieke werd geconstateerd dat sommigen toch echt door de mand vielen en nog even aan hun core stability moeten gaan werken.
Na ruim een kwartier bikkelen waren ze klaar voor het ruige werk.
Twee teams begonnen met de grote 'coach'-ronde om de Bosbaan. Een zware tocht op de fiets om te beleven wat de coaches het hele seizoen voor ze fietsen. Het werd nog extra moeilijk gemaakt door blubber en harde wind. Met modder tot aan de oren werd heldhaftig gestreden om tot de snelste teamtijd te komen. De Racing Kadetjes presteerden het om in een tijd van 10.56min op hun stadsfiets het rondje Bosbaan af te leggen.
De andere twee teams zaten in de tussentijd niet stil, ze zwoegden op de ergometer. Per team werden er drie ergometers ingesteld op 3000m. Er mocht zo vaak doorgewisseld worden als ze wilden, zolang de drie ergometers bezet waren. Alles draaide om tactiek.
Ruim een uur later was iedereen blij dat ze klaar waren. Trots op elkaar en onder de modder werd er nog even nagepraat. In de tussentijd kon de jury in beraad… Inzet, motivatie, tactiek, samenwerking en snelheid: alles werd meegenomen in de beslissing.
De teamoverwinning ging naar de Racing Kadetjes (Sanne, Luca, Maarten, Floor, Gerben en Sebastiaan). Toch konden er maar twee de beste zijn: Sanne en Maarten. Gefeliciteerd! Zij verdienden de wisselbeker. Met een lekkere fles rosé onder de arm konden ze moe maar voldaan naar het Tikibad.
Iedereen bedankt voor zijn enthousiaste en gemotiveerde deelname, dit belooft wat voor het komende jaar! Foto's zijn te vinden op https://picasaweb.google.com/jantinevdhelder/QTBootcamp2012?authuser=0&a....

Met roze groetjes,
Dameschdispuut Q.T.