Ineke Donkervoort: “Starten is er alles aan doen om het beste resultaat neer te leggen”

3 juli 2016 - door MaaikeCortjens - 0 reacties

Tijdens al het geweld van de afgelopen week tijdens de laatste voorbereidingen voor dit weekend is Ineke Donkervoort langs geweest bij een training van de lichte dames. Ontzettend leuk dat zij hier aanwezig is geweest! Met dank aan Minco van Heezen, hebben zij samen een leuke indruk van deze training geschreven.

Ineke Donkervoort: “Starten is er alles aan doen om het beste resultaat neer te leggen”.

Met twee overwinningen, de laatste op de ARB indrukwekkend bevochten, is het seizoen voor de lichte dames dubbelvier eigenlijk al geslaagd. Dit laatste weekend zullen ze starten met een invaller. Dat voelt natuurlijk best lastig. Maar, zei erelid Ineke Donkervoort bij de laatste training van het seizoen tegen de ploeg: “Juist omdat het je laatste wedstrijdweekend samen is, moet je er als ploeg alles aan doen om het beste resultaat neer te leggen”.

Ineke was, files en drukke agenda’s trotserend, speciaal voor de ploeg afgedaald vanuit haar geliefde Friesland om de mogelijk wat verzadigde vlieggewichten nog éénmaal tot grootse daden aan te zetten voor het rood en groen. Technische aanwijzingen, ook al komen ze van de eerste Okeanos-winnares van een Blauwe Wimpel en onze eerste deelneemster aan de Olympische Spelen (Moskou 1980, dubbelvier), zijn kort voor de laatste wedstrijd van het seizoen nogal relatief. Ze fietste mee met de boot die haar naam draagt, observeerde de ploeg, zag dat de basis goed is en wees vooral op de ‘gemakkelijke’ winst die in de startfase kan worden geboekt; goed klaar zitten, bladen bedekt en alert zijn.

En voorts gaat het volgens haar dit weekeinde vooral om mentaliteit en met elkaar het beste resultaat willen neerzetten. Roeien vraagt concentratie van jezelf, maar ook een optimaal samenspel met elkaar als ploeg. De 40 blikken die zij tussen 1974 en 1980 bij elkaar rukte, zijn voor de lichte dames dubbelvier nogal lastig te evenaren. Maar… de vereniging rekent op hun uiterste inspanning om de hun derde overwinning van dit seizoen binnen te trekken!

Categorie: