Human Power Team verovert wereldrecord

15 september 2013 - door WimJanD - 0 reacties

Het Human Power Team, een samenwerking tussen de TU Delft en Faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit heeft na 6 intensieve dagen in de allerlaatste heat het wereldrecord fietsen verbroken. Vanuit de VU heeft ook Okeanied Jeroen van der Kall zijn steentje bijgedragen.

 

Van het Human Power Team blog:

"Het duurde tot de allerlaatste poging in de raceweek, maar toen kwam alles bij elkaar: Sebastiaan Bowier knalde naar 133,78 km/u in de hightech ligfiets van studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. Daarmee veroverde hij het wereldrecord en werd hij de snelste fietser op aarde, het was 0,6 km/u harder dan het staande wereldrecord van de Canadees Sam Wittingham. Teamleider Wouter Lion reageerde opgetogen: "We wisten dat de technische en menselijke kant vandaag helemaal klopte vandaag, het zat er in en het is geweldig dat het er dan uitkomt. En dat dan ook nog met een vrij stevige wind tegen“

Naast de nieuwe topsnelheid van Sebastiaan leverde ook de tweede fietser van het Delfts/Amsterdamse team een topprestatie: Wil Baselmans veroverde met 127,43 km/u de derde plek op de recordlijst, achter Bowier en Wittingham."

Categorie: