Het rondje Utrecht

9 oktober 2013 - door NicoleK - 0 reacties

Zaterdag 12 oktober deden Martijn Veling, Joost Rusche, Alex Klaver en Jan Erik Freund mee aan de wielwedstrijd, ' het rondje Utrecht' . De wedstrijd begon met een ploegentijdrit over 27 km. Dit ging heel erg lekker; ze werden 1e met 3.7 sec voorsprong op de nummer 2.

's Middags was het tijd voor de open koers van 75km. Dit was een zware en spannende koers met weer een nette uitslag; Martijn 4e, Jan Erik 5e, Joost 7e en Alex 10e.

Het eindklassement van het rondje Utrecht is als volgt:
Een gedeelde 2e plek voor Martijn en Jan Erik met maar drietiende achter de winnaar van Triton, Joost werd 5e en Alex 7e. 

Dus een erg mooi resultaat van deze 4 Okeaniden! Het complete verslag is hier te vinden.

----------

Voorbeschouwing:

Komende zaterdag zullen 4 Okeaniden meedoen aan "Het rondje Utrecht". Hieronder een kort stukje geschreven door Jan Erik Freund:

Roeien en fietsen is een goede combinatie. Er bestaan natuurlijk niet voor niets een hele boel fietswedstrijden voor roeiers of roeifietsen. Ook binnen onze vereniging wordt er van oudsher veel gefietst.

Na een eenmalige afwezigheid van een Okeanos ploeg bij de wielerwedstrijd 'Het Rondje IJsselmeer' van deze zomer, hebben een aantal fietsende Okeaniden de behoefte om te kotsen voor de blikken en het herstellen van de eer. Onder de naam Quattro Stagioni zal aanstaande zaterdag tijdens 'Het Rondje Utrecht' een combinatie van twee zware ballen (Martijn Veling en Jan Erik Freund) en twee lichte pikken (Alexander Klaver en Joost Rusche) het opnemen tegen ploegen van andere studentenroeiverenigingen. 'Het Rondje Utrecht' is een wielerwedstrijd bestaande uit een team tijdrit van 27km in de ochtend en een open koers van 75km in de middag. Het slachtveld is dicht bij Houten, de plek waar Okeanos de Varsity zal winnen. 

Iedereen is welkom om op zaterdag zelf op de fiets te stappen om onze lichte zware combinatie naar de overwinning te schreeuwen. (voor meer info zie: https://www.facebook.com/events/208779869279137/)

Categorie: