Het Okeanos Talent Center en Rob Jonkman gaan samenwerken

24 juli 2008 - door jaimy - 2 reacties

Roeistudentenvereniging Okeanos uit Amsterdam maakt vandaag bekend dat topcoach Rob Jonkman en het Okeanos Talent Center gaan samenwerken bij de ontwikkeling van het lichte mannen roeien. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om de samenwerking tenminste tot en meat de Olympische Spelen van 2012 in Londen door te zetten.

Rob Jonkman zal de coaching van de talenten groep voor lichte mannen op zich nemen. Het doel is om deze groep door te ontwikkelen naar een snelle vier die een medaillekandidaat zal zijn tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Naast de talentengroep zal Jonkman een rol gaan spelen rond de organisatie en ontwikkeling van het lichte roeien binnen roeivereniging Okeanos.

Het Okeanos Talent Center zal door middel van de samenwerking met Rob Jonkman haar talentontwikkelingsactiviteiten in de roeisport nu naast de zeer succesvolle zware heren tak uitbreiden met een lichte heren sectie. De roeiers die verbonden zijn aan het Okeanos Talent Center krijgen de beschikking over top faciliteiten zoals: top coaching, top materiaal, adequate huisvesting en intensieve fysiologische begeleiding. De aan het Center verbonden coaches kunnen in samenwerking met de fysiologische begeleiding voortdurend blijven innoveren. De roeiers hebben hiermee een ideale omgeving om zich te ontwikkelen tot medaillewinnaars op Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.

Rob Jonkman: “Ik ben gewend om met talentvolle lichte roeiers en verenigingsoverstijgend te werken. Bij het Okeanos Talent Center krijg ik de mogelijkheid om met goede faciliteiten en met de steun van onder meer het Sportcentrum SVU en de Faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit optimaal te kunnen werken met deze getalenteerde sporters. Ik verwacht daarom veel van onze samenwerking.”

Pepijn Paanen namens het Okeanos Talent Center: “Het Okeanos Talent Center traint en ontwikkelt Nederlandse atleten voor nationale en internationale wedstrijden, waaronder World Cup Regatta’s, Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen, en wij zijn van plan daar optimaal te presteren. Wij zijn bijzonder blij met de samenwerking met Rob Jonkman. Naast zijn technische en coachkwaliteiten brengt hij ook veel ervaring in op het gebied van de organisatie en het management van topploegen. De samenwerking tussen Jonkman en het Okeanos Talent Center creëert de beste faciliteiten voor het lichte mannen roeien in Nederland.”