Helen goes Beijing!

5 juni 2008 - door jorien - 26 reacties

De wedstrijdcommissaris ontving onderstaande e-mail en wilde dit de rest van de vereniging uiteraard niet onthouden!

"Na een jaar van nog harder trainen, en voor mij erg veel blessureleed om te boven te komen, is de selectie bekend gemaakt voor de vrouwen acht die gaat starten op het Olympisch Kwalificatietoernooi te Poznan, Polen. Er zijn geen wijzigingen ten opzichte van de ploeg in Luzern, wat betekent dat ik in de 8 op het heerlijke plekkie 6 mijn borst kan natmaken voor de strijd tegen in ieder geval Canada, China en Nieuw Zeeland (Wit-Rusland en Rusland hebben zich inmiddels ook ingeschreven).
Waar gaat het om? De allerlaatste twee tickets naar Beijing. Het zal een alles-of-niks wedstrijd worden. Geen herkansingen, geen excuses. De perfecte race zullen we moeten varen. Wat weten we van de tegenstand? Canada roeide 1,5 sec harder dan wij in Luzern, China en Nieuw Zeeland haalden daar de finale niet. Maar, die gekke Chinezen moet je nooit onderschatten. En misschien komt er nog iets uit het voormalige Oostblok, vorig jaar hadden de Russen een vrouwen 8, die het WK niet heeft mogen starten ivm een dopingovertreding.
Om ons volledig voor te bereiden op deze klus, vertrekken we donderdag naar Sarnen, Zwitserland voor een trainingskamp van een week. We sluiten ons daar aan bij de Zwitsers, en zullen tegelijk met hen volgende week donderdag reizen naar Poznan zodat we daar op tijd zijn. Dit trainingskamp zullen we de puntjes op de spreekwoordelijke "i" zetten. Fysiek, technisch en mentaal moet het top worden!
Wil je onze vorderingen volgen, kijk dan op onze eigen website: www.vrouwen8.nl Daar zullen af en toe nieuwsberichten verschijnen.

Helen"