Heleen wint eerste blik van het najaar op de Tromp Boat Races

21 oktober 2012 - door Suzanne - 3 reacties

Gisteren was een mooie dag: het was droog, de temperatuur was aangenaam en het water in Hilversum lag er strak bij. Dus goede omstandigheden om een mooie race te varen.

Als eerste ging de zware 4+ van start met daarin Jorrit Stein, Patrick Zijlstra, Gert-Jan Leerink en Maarten Cornelissen, gestuurd door Sanne Rombouts. Zij roeide een goede race en wisten daarmee de vierde plek te behalen. Een prima resultaat aangezien de ploeg in het SA veld startte en alle andere ploegen met enkel nieuwelingen aan boord achter zich wist te laten.
Vervolgens was het dames 2- veld. Heleen Boers haalde hier niet alleen het eerste blik van dit najaar voor Okeanos binnen maar voer daarnaast ook nog eens een keihard baanrecord. Achter Heleen en Marleen (van Vidar) eindigde Elsbeth Zielman en Lotte Pronk, ook zij waren dik tevreden want zij voeren een goede race waarbij zij de concurrentie op geruime afstand achter zich wisten te laten.
In het derde blok zat het H1x veld. Dit was voor Roel Braas weer sinds lange tijd een wedstrijd in de skiff, hij behaalde de derde plaats. Trond Husby voer goed en eindigde op de 29e plaats in het veld en was daarmee de 6e lichte roeier, een prima prestatie gezien zijn nog korte skiff carrière. Ook Willem van der Nat voer deze wedstrijd in de skiff, hij roeide goed en behaalde de 35e plaats. Josse Braakman had helaas een minder goede race. Een aanvaring tijdens het oproeien veroorzaakte schade aan de boot en was verstorend voor de race, hierdoor eindigde Josse op de 49e plaats.
In het laatste blok waren de lichte en zware mannen in de tweezonders aan de beurt. Ramon Vogelzang en Geert Heuterman voeren een erg strakke race een behaalde daarmee de 3e plaats in het H2- veld, een mooie prestatie. Joost van Andel en Remon Meijer werden 14e in het H2- veld.
Onze lichte mannen Peter Florijn en Jan-Pieter van Straten behaalde in het LSA2-veld de tweede plaats.

Een goede dag voor Okeanos dus, waarbij het eerste blik van het najaar werd binnen gehaald en een flink aantal prestaties werden neergezet om tevreden over te zijn en die een goed vooruitzicht geven voor de komende wedstrijden!

Categorie: