Hel van het Noorden - Wedstrijdverslag

25 november 2010 - door Bartr - 4 reacties

Zondag 28 november streden onze wedstrijdroeiers in de Hel van het Noorden op het Eemskanaal in Groningen. In een 6 kilometer lange achtervolgingswedstrijd van Paal 10 tot 4, verschenen 10 van onze wedstrijdploegen aan de start.
Bij temperaturen die gedurende het grootste deel van de dag onder het vriespunt lagen, werden de volgende resultaten behaald:

Thijs Bosgoed en Boris Lefeber (H2-): 2e
Mark Rottier en Ivan Vukcevic (Nereus) (LH2-): 2e
Joost Rusche en Alexander Klaver (LH2-): 9e
Kristel Kooij (D1x): 22e
Hannah van Buggenum (LD1x): 11e

Jan Erik Freund (H1x): 9e
Robin Kraak (LH1x): 2e
Peter Kromdijk (LH1x): 25e
Rianne Schoo en Jolijn Remmelink (Nereus) (D2-): 2e
Claar van Houtum en Heleen Boers (D2-): 3e

Wedstrijdverslag:

Thijs en Boris startten vanwege materiaalproblemen achter hun veld aan, in plaats van als tweede, zoals de loting bepaalde. Zij voeren een goede race, waarin zij achteraf in de eerste kilometer teveel verloren hadden om de winst te grijpen. Zij werden 2e.

Ook Mark en Ivan hadden materiaalproblemen, waardoor hun voorbereiding niet optimaal was en zij niet in de bedoelde startvolgorde hun race begonnen. Hun race was net niet voldoende voor de overwinning: zij werden 2e.

Joost en Alex voeren een gedegen race. Vanaf de derde kilometer was het ritme gevonden, versnelden zij en eindigden op een 9e plaats in de middenmoot van het veld.

Kristel kwam moeilijk in een ritme en wisselde goede stukken af met mindere. Ondanks de goede stukken in haar race, liet ze niet haar beste roeien. De 22e plaats was het resultaat.

Hannah’s race was gecontroleerd en had een goede opbouw. Haar eindsprint was net niet goed genoeg voor de 10e plaats; Hannah werd 11e.

Jan Erik vloog uit de start en voer een zeer goede race. Naar eigen zeggen liet hij te vroeg lopen na het horen van de finishtoeter, waardoor een hogere klassering mogelijk was. De 9e plaats was het resultaat. Hij finishte 3e van de roeiers uit de SB groep.

Robin liet net als vorig jaar zien dat er rekening met hem gehouden moet worden. Na een felle start voer hij een agressieve race. Hij haalde twee voorgangers in en werd zeer knap 2e, in een zeer snelle tijd! Peter startte in hetzelfde veld als Robin. Hij voer een gedegen eerste race in de skiff en werd 25e.

Rianne en Jolijn behaalden een 2e plaats na een goede race. Het verschil met de winnaars was groot, waardoor de winst er niet in zat voor deze combinatieploeg.

Claar en Heleen startten achter Rianne en Jolijn aan, zij maakten de verwachtingen waar en voeren naar een 3e plek.