Hel van het Noorden

29 november 2009 - door Maartenb - 3 reacties

Wedstrijdverslag Hel van het Noorden

Kou, wind en een hele lange afstand…de Hel van het Noorden was vandaag. Met hierbij zeven boten van Okeanos. Voor degene die het niet weten, bij de Hel moet je eerst 10km oproeien, heb je over 6km een wedstrijd en moet je ook nog eens 4km uitroeien.

Als eerste van de hele wedstrijd mochten Mark en Peter over de baan. Een heerlijk lege baan dus voor onze lichte pikken. Achter hen starten echter ook grote namen, de Muda’s met daarachter Rogier Blink met Nanne Sluis. Met strak roeien kwamen de Muda’s snel dichterbij. Op de 2km gingen zij Mark en Peter in een paar harde halen voorbij. Bij Mark en Peter liep het niet echt lekker. Zij werden vierde in het zware mannen veld. Volgende keer beter zeiden zij na hun race. De andere heren van Rob Jonkman/OTC licht Stephan en Steven wisten het lichte mannen veld te winnen in een snellere tijd dan Mark en Peter.
In dit veld startten ook Joost en Rommert. De slagen van vorige jaar eerstejaars licht hebben nog niet de goede slag te pakken in het kleinere nummer. Het begin was nog wel aardig, maar helaas viel het uit elkaar en maakte de Hel haar naam waar...

Hierna was het de beurt aan Kristel. Zij kwam voor het eerst uit in de skiff wat een hele omschakeling is. Kristel begon meteen goed aan de race en haalde mensen in. Toch was de race net iets te lang en het laatste stuk was erg zwaar. Zij behaalde een goede 12de plek.
Lotte kwam hier vlak achter in het lichte dames skiff veld, wat het lastig maakte voor Martijn om te coachen. Lotte voer een degelijke race waarin zij Tess van Ouwerkerk wist in te halen. Met haar uiteindelijke achtste plek wist zij 10 man achter zich te laten en kon zij met een opgeheven hoofd het Eemskanaal verlaten. Na afloop kon Lotte weer even genieten van wat vetrijk eten.

In het tweede blok kwamen nog onze mannen skiffs. Vlak achter elkaar startte Ramon en Jan-Erik. Dit was voor het aanmoedigen en coachen erg makkelijk. Ramon ging goed van start en was niet van plan Jan-Erik er voorbij te laten. Uiteindelijk moest hij in Jan-Erik toch zijn meerdere erkennen en ging hij netjes opzij. Jan-Erik kreeg er zin en stoomde door. Dit werd beloond met een tiende plek in het zware mannen veld. Vóór menigeen uit de SB-selectie. Ramon werd 21ste in de middenmoot, vlak achter Dirk Uittenbogaard (nereus).
Als laatste mocht Robin Kraak, aka de Krekker. De Krekker was zenuwachtig van te voren. Hij wist dat dit een belangrijk moment was om te pieken. Hij vloog dan ook in de race. Als een echte diesel knalde hij door (helaas ook nog even tegen de kant). Na alles gegeven te hebben, was het wachten op de uitslag. En dat duurde lang…Maar de Krekker heeft laten zien dat hij nog steeds heel goed kan skiffen pakte met een hele snelle tijd de tweede plek. Ook hij eindigde voor redelijk wat mensen uit de SB-selectie.

Ere-lid Nico Rienks werd tweede in het veteranen 2- veld.

Geen overwinningen dus op de Hel, maar wel zeer goede prestaties.

Foto's:
http://www.nlroei.nl/Fotoboek-album-624.html
http://www.merijnsoeters.nl/gallery2/main.php?g2_itemId=48966