Heineken roeivierkamp 2017

10 maart 2017 - door merelK - 0 reacties

Nabeschouwing

Het was een prachtig weekend waarin de zon en de Okeanosploegen zich van hun beste kant hebben laten zien. Laten we de nabeschouwing beginnen met de eerstejaarsploegen. Natuurlijk was de prestatie van de EJD de beste van het hele weekend. Ze wisten zowel de 2500m als de 750m te winnen. Helaas verloren ze net te veel tijd in de sprint die zo zwaar mee telt waardoor de overal overwinning naar Nereus ging maar de dames mogen tevreden zijn met een tweede plek en de acht punten die ze daarmee binnen slepen voor het klassement. In het klassement hebben ze op dit moment ook het meest aantal punten. Ook EJZ heeft goede zaken gedaan op de Heineken en hebben hun eerste punt voor het klassement binnengesleept, hun beste resultaat was dan ook op de 750m waar ze een achtste plek behaalde. Dit beloofd veel goed voor het 2k seizoen straks! EJL draaide en wat minder goed weekend maar weten gelukkig waar het aan lag zodat ze zich op de volgende wedstrijden kunnen herpakken. EJLD hadden en wat moeizame zaterdag maar wisten zich te herpakken op de zondag. Helaas eindigde ze op een negende plek waardoor ze geen punten mee naar huis mochten nemen voor het klassement. 

Verder hadden we dit weekend nog ouderejaars aan de start liggen. De MGLD hebben een constante wedstrijd gevaren en wisten op elke afstand zevende te worden en zijn daarmee ook op een zevende plek geeindigd. De OJD wisten met een instapboot toch best goede zaken te doen, vooral op de 2500m waar ze vijfde werden. Uiteindelijk bleken de sprintjes toch wat lastiger te zijn en daarmee hebben ze ook wel punten verloren in het totaal klassement. In dit zelfde veld was het silvia die er met de overwinning vandoor ging. Ze wisten elke afstand te winnen en waren daarmee duidelijk de beste dit weekend. In het tweede divisie veld van de mannen voeren in maar liefst drie ploegen okeaniden. Uiteindelijk wist de combi waar Ramon in mee deed het hoogst te eindigen met een zevende plek maar op de sprintjes waren het Jurgen en Christiaan die met de junioren van Willem 3 het beste mee deden! 

In het clubveld hadden we dit jaar zowel een HCl8 en een DCl8. De dames hadden helaas pech met het roertje waardoor ze niet hebben kunnen laten zien wat ze in huis hadden. De HCl8 (of de ST-acht) deed op zaterdag erg goede zaken en behaalde op de 2500m een 4e plek en op de 250m een 5e plek. Helaas bleek dat 5km toch wel een ander verhaal is als je niet zo heel erg fit meer bent en zijn daardoor een aantal plekjes in het klassement gedaald. Tot slot hadden we nog een bedrijfsacht aan de start liggen die erg netjes tweede is geworden.

Al met al was het een mooi weekend met heel wat kilometers in de benen, voor zowel de roeiers als alle mensen die aan de kant mee gefietst hebben. Leuk om te zien hoeveel mensen de ploegen kwamen aanmoedigen en ik hoop jullie allemaal weer te zien op de Head komend weekend! 

Voorbeschouwing

Komend weekend zal de Heineken roeivierkamp worden gevaren op onze 'eigen' Amstel. Voor mij als wedstrijdcommissaris toch wel één van de mooiste wedstrijden die er is. Alle ploegen zullen meerdere afstanden varen; 2500m, 250m, 5000m en 750m en aan het eind van twee dagen strijden op de Amstel zal er doormiddel van een puntensysteem een winnaar uitkomen die zich gerust Koning of Koningin van de Amstel mag noemen. Vanwege de lange afstanden en bochten die in de wedstrijd zitten zijn stuurtjes met hun stuurkunsten van groot belang. Gelukkig varen onze ploegen al enige tijd op de Amstel en hebben de stuurtjes de bochten goed kunnen oefenen. Zou dit 'thuisvoordeel' ons blikken gaan brengen? We zullen het allemaal meemaken dit weekend! Lees hieronder de voorbeschouwing van de RedaCie en het startschema van de Okeanos ploegen.

EJLD - Charissa Piccolo
Na een mooie vijfde plaats op de winterwedstrijden in Delft, waarbij onze meiden lieten zien dat ze vanaf de eerste haal goed kunnen meedraaien in de top van het veld, is het nu tijd voor een 'thuiswedstrijd'. Op de bochtige Amstel, waar de Amsterdamse ploegen door hun trainingservaring meestal in het voordeel zijn, starten onze lichte dames dan ook vanuit een goede uitgangspositie. Waar zowel Skoll als Nereus tijdens de WW niet bij onze meiden in de buurt kwamen, zou dit op de Amstel wel eens anders kunnen zijn. Toch denkt de RedaCie dat onze meiden zich hier niet door zullen laten intimideren en wel eens hoge ogen zouden kunnen gooien. Wij veronderstellen dat de stappen die zijn gemaakt en de stuurkunsten van Annemarijn er tijdens de H4K voor zullen zorgen dat onze EJLD nog een paar plekjes zullen stijgen in het klassement. Iets wat tevens wel eens zou kunnen leiden tot hun eerste blik!

EJD - Sarah Tabak
Op de Winterwedstrijden hebben de eerstejaars damesch al laten zien harde klappen te kunnen maken. Waar ze daar nog Thêta voor zich moesten dulden, is nu het doel om de allerbeste te zijn. Om dit voor elkaar te krijgen zijn de dames een week naar Duitsland geweest om daar de focus helemaal op het roeien te hebben en grote stappen te zetten. Zijn de stappen groot genoeg geweest om te shinen op de eigen Amstel? Dat mogen ze dit weekend gaan bewijzen.

EJL - Wessel Stam
De eerstejaars lichte heeren zullen na de koude en regenachtige trainingen op de Amstel de H4K starten. Vol spanning, overgave, maar zeker ook met zelfvertrouwen. En dat zelfvertrouwen is er niet voor niets. 'De Winterwedstrijden wil je niet winnen.' Nee, maar alvast punten hebben voor het klassement wil iedereen. En het is de heren gelukt! Met een 7e plek op de Winterwedstrijden hebben zij punten gepakt en in ieder geval laten zien dat zij meedoen in het veld. Wij hopen dat zij dit tijdens de H4K nogmaals laten zien en een prachtig blik binnen halen. Verder zijn wij toch wel erg benieuwd of de gezichtsbeharing, die de gebroeders Wessels- naar ons aller tegenzin- laten staan, hen wat op gaat leveren. Veel succes mannen!

EJZ - Alexander Driebeek
Nadat de zware heeren geen indruk wisten te maken tijdens de Winterwedstrijden, zijn ze gebrand om te laten zien dat de andere zware mannen moeten uit kijken voor deze ploeg. Tijdens de winterwedstrijden ging het oproeien goed maar door de wedstrijddruk hebben zij het laten lopen in de race zelf. Er is daarna hard getraind om sterker te worden als ploeg en ook de Harro is weer helemaal de oude. Zal het eerstejaars zwaar dit keer lukken de zenuwen te onderdrukken en gaan zij daardoor de eerste punten voor het klassement binnenslepen?

LD2eDiv4* - Ieke Ambergen
Na wat moeite met inwegen op de winterwedstrijden zijn de MGLD lichter en fitter dan ooit tevoren. Met heel wat Amstel ervaring in de beentjes gaan onze meiden voor het eerst samen de strijd aan in de dubbelvier. Alle tweetjes van de winterwedstrijden worden voor de Heineken samengevoegd en klaargestoomd voor de overwinning. Dit weekend liggen de verwachtingen hoog voor de Triton/Nereus/Theta combinatie, geheel bestaande uit fanatieke jeugdwedstrijdroeiers. Triton en Argo roeiden goed mee bij de winterwedstrijden en zullen het deze combinatieploeg erg moeilijk proberen te maken.

D2eDev8+ - Merel Kok
Een tijdje geleden ontstond het idee om een damesacht van Okeanos op het water te leggen. MGD en OJD waren enthousiast en al snel was er een goede acht rond. Helaas was het toch wat meer geregel dan verwacht en moest last minute ook Jocelyn afhaken vanwege een lichte rugblessure. Gelukkig vonden de dames goede invallers (Tessa Sturkenboom en Sigrid Dogger) en zo ligt er toch nog een mooie acht aan de start. Ze zullen het opnemen tegen de acht van SilVia die net terug is van een trainingsweek in Varese en ook Nereus en Njord leggen een verenigingsacht op het water. Verder zijn er nog vijf andere combi's die aan de start verschijnen. Rianne Koomen zal de dames sturen en heeft gelukkig genoeg ervaring op de Amstel om de dames goed door de bochten te begeleiden en met de power van Rianne zit het ook wel goed (ze wist haar eigen Okeanos Record aan te scherpen naar 6.43.3!). Dus al met al ligt er een hele mooie acht op het water en zijn we benieuwd naar de resultaten!

H2eDiv8+ - Merel Kok
Jurgen en Christiaan stappen dit weekend met een aantal hele bekende junioren in de gloed nieuwe acht van Okeanos, de Oud Okeanos. Ze trainen al een tijdje mee met deze groep en zo ontstond het idee om een acht te vormen voor de Heineken. Ruben zou eest ook mee doen maar vanwege zijn blessure zal Gert Jan van Doorn (3e NK-klein J18) voor hem invallen. Ook de andere jongens die mee doen hebben ervaring met het varen van junioren WK's dus het beloofd een mooie race. In dit zelfde veld zal Jeffrey met MGZ van Skøll mee doen en ook Ramon heeft besloten in te stappen bij een combi en zal hierdoor twee keer aan de start verschijnen.

DCl8 - Rosanne Koekkoek
De eerste keer dat de damesclubacht mag gaan laten zien wat ze in huis hebben! Menig Okeanied heeft de dames kapot zien gaan in onze loods door een dril training van Ruben dus daardoor weten de dames wel wat doorbijten is. Geteisterd door wat blessures maar vol goede moed en vertrouwen gaan we er allemaal vanuit dat ze zaterdag goed mee doen in het veld en zo ook op de zondag aan de start van de 5000m mogen verschijnen! 

HCl8 - Merel Kok
Al een aantal jaren lukt het bij Okeanos niet om een volledige HCl8 op het water te leggen en zo hebben we de laatste jaren een HCl4 waarvoor helaas geen veld is op de Heineken. Dit jaar besloot dispuut ST dat het tijd was om met een HCl8 aan de start te verschijnen en heeft heel wat oude garde uit de kast getrokken voor dit spektakel. Ervaring zit er genoeg in de boot maar de vraag is of de gasten ook fit genoeg zijn om het op de lange afstanden vol te houden.

Accenture - Reinier van Doggenaar
Acentrure heeft ondanks de strenge winter kunnen trainen en is zo goed voorbereid om te starten op de Heineken roeivierkamp. Nu is het de vraag of de samenwerking tussen stuur, roeiers en de wijzen woorden van John Onneweer als coach hun vruchten afwerpen. De bedrijfsploeg zal alleen op zaterag in actie komen. 

Startschema:
Zaterdag 2500m/250m
09:30 DCl8 
11:30 Accenture, HCl8
15:00 EJLD, MGLD, EJD, SilVia, OJD
17:00 EJL, EJZ, Jurgen/Chris, Ramon, Jeffrey

Zondag 5000m
09:30 EJLD, MGLD, EJD, SilVia, OJD
12:00 EJL, EJZ, Jurgen/Chris, Ramon, Jeffrey
14:00 DCl8, HCl8

Zondag 750m
16:00 EJLD, MGLD, EJD, SilVia, OJD
17:30 EJL, EJZ, Jurgen/Chris, Ramon, Jeffrey

Categorie: