Head of the River 2018

15 maart 2018 - door TomSchuit - 0 reacties

Komend weekend staat in het teken van de tweede Amstelwedstrijd van dit jaar. Nadat we afgelopen weekend in voorjaarstemperaturen hebben genoten van de Heineken Roeivierkamp zal komen weekend de Amstel het strijdtoneel worden van een gevecht om de snelste tijden over een achtervolgingsrace van 8 kilometer in winterse omstandigheden. De Head of the River wordt georganiseerd door KRZV De Hoop sinds 1932 en waar de race vanaf 2009 richting Ouderkerk werd gevaren, wordt deze dit jaar weer traditioneel van Ouderkerk naar Amsterdam gevaren. Met tegenvallende weersverwachtingen zal het oproeien van Amsterdam naar Ouderkerk een verfrissende ervaring worden voor de deelnemers.  Komt daarom allen dit weekend naar de Amstel en juich onze ploegen een warm hart toe!

MGLD, EJLD, HCl8+ en Accenture starten op zaterdag in het eerste blok van 13:15. Helaas is Aurianne nog steeds ziek en zullen Rianne en Suzanne nu niet alleen combineren met Skoll, maar nu ook met Gyas. Bij EJLD kan Astrid Beij weer meevaren en dit betekent dat de EJLD met drie roeisters weer meedoen voor punten in het eerstejaarsklassement! In het veld van de Heeren Clubacht kan Okeanos een verbetering neerzetten in de uitslag ten opzichte van afgelopenweekend, omdat waarschijnlijk een aantal gelegenheidsploegen van de Heineken niet zullen deelnemen en het veld representatiever wordt voor de rest van het seizoen. Accenture is nu de enige ploeg die vanuit Okeanos in het bedrijfsachtenveld start en torenhoog favoriet!

EJD start in blok twee op zaterdag. De ambities van deze ploeg liggen in de top-6 van het eerstejaarsklassement. Lukt het ze om komend weekend de eerste stappen te gaan maken naar een hogere klassering?

Op zondag start in het eerste blok EJL. Ze hebben laten zien dat ze in Sevilla een grote stap hebben gezet ten op zichte van de winterwedstrijden. Ze hebben met overtuiging de top-6 bestormd. Wellicht lukt het ze om deze stijgende lijn door te zetten en komend weekend te gaan voor een top-3 notering. Voor de Damesch Clubacht geldt hetzelfde als voor de Heeren Clubacht. Er zullen waarschijnlijk een hoop ploegen met oud-wedstrijdroeiers niet starten die wel de Heineken hebben gestart. Zo is wellicht een verbetering in de uitslag mogelijk van hun prestatie afgelopen weekend!

Tijdens de Head wordt ook het HEJ4+-veld uitgeschreven! Nadat afgelopen weekend EJZ in een combi met MGZ de Heineken heeft gestart, zijn ze nu weer volle bak aan het trainen in de 4+. Met twee keer een twee positie op de NKIR en de Winterwedstrijden snakt deze ploeg naar meer. Lukt het ze om te laten zien dat ze de beste van het veld zijn?

Foto: EJD loopt overtuigend in op Nereus tijden de Head van 2017. Na een geweldige stuuractie van Veerle Walrave in de "Grote Bocht" gaan de damesch er in twaalf haal voorbij!

Categorie: