Head of the River

17 maart 2012 - door Rianne - 0 reacties

Een week na de eerste Amstelklassieker van dit jaar is het zondag tijd voor de tweede: de Head of the River Amstel. Vanaf de Nieuwe Amstelbrug tot aan Ouderkerk aan de Amstel zal er 8 kilometer lang worden gestreden om het lange afstandskampioenschap van de Amstel.
Sinds de Heineken staat de DamesClubacht tweede in de bokaal, de meiden van de Clubacht zullen hun eer om 10.28u hoog moeten houden.
Twee uur later is de beurt aan Ouderejaars Licht. Om 12.30u zal deze acht van start gaan in de 1e Divisie voor lichte heren. Vorige week op de Heineken waren de verschillen niet zo groot, wie weet weten ze dit keer een grote voorsprong op de rest te nemen.
Om 12.42u zal vervolgens Eerstejaars Zwaar klaarliggen om de stijgende lijn van de afgelopen weken voort te zetten. Als ze deze koers volhouden, zien we dit seizoen mooie resultaten tegemoet.
Vlak achter Eerstejaars Zwaar zal Eerstejaars Licht starten om 12.50u. Ook zij hebben een behoorlijke sprong in hun veld weten te maken en zullen dit nu moeten zien vast te houden of uit te bouwen.
De HerenClubacht zal vervolgens voor Okeanos dit blok afsluiten. Net als de dames staat deze acht nu 2e in de bokaal, dus ze hebben iets om voor te vechten.
Om 15.15u zullen we Roel Braas voor het eerst zien schitteren in de pas geselecteerde acht voor de Olympische Spelen. Dit zal het eerste vertoon zijn van de acht in zijn definitieve vorm.
De Ouderejaars Dames hebben om 15.31u een zware kluif aan hun tegenstanders die op de Heineken allemaal nog voor hen eindigden, maar met de stappen die ze in de afgelopen week hebben gezet lijkt niets onmogelijk.
De Eerstejaars Dames zijn erg gretig om dezelfde stappen als Eerstejaars Zwaar en Licht te gaan zetten. Ze zullen om 15.37u 8 kilometer lang het achterste van hun tong laten zien om dit te bereiken.

Ivm de Head zal de soos zondag gesloten zijn.