HCl8+, DCl4* en Vz1* blikken op Skoll Cup

18 april 2010 - door Marthe - 10 reacties

Op de eerste dag van de Skoll Cup haalden onze competitieploegen al meteen twee blikken binnen.In het HCl8+ veld startten een deel van de mannen van 'de acht'. Maarten vd Akker, Geert, Cornel, Derk, Mark K., Wijnand, Remco en Gert-Jan gestuurd door Tjerk behaalden met aardig wat verschil eenzelfde resultaat als op de Head, namelijk winst De DCl4* werd met overmacht eerste in de voorwedstrijd. In de finale was het wederom niet erg spannend, en binnen tien minuten nadat er voor de heren was gezongen, legden ook Kim, Cuny, Barbara, invaller Inger en stuur Hiltsje aan op het erevlot.

Naast deze twee winnende ploegen, roeiden vandaag onze C4+en de tweede wedstrijd van hun bokaal. De heren TopC4+ was na de goede tijden op de NOT drie weken geleden ingedeeld in poule 1, de beste poule. Vandaag mochten zij bewijzen hier ook echt in thuis te horen. En dat deden ze. Met een goede tijd van 3 minuten en 42 seconden (over 1000 meter) behaalden ze een 7e tijd in de voorwedstrijd. In de B-finale lagen ze 900 meter op een bootlengte voorsprong. In de laatste 100 meter werden ze nog bijna voorbijgevaren door Euros, maar gelukkig konden Maxime, Jens, Martijn en Jan-Willem en Marleen als stuur ze net voorblijven. Hoeveelste ze nu voor de bokaal staan word in de loop van komende week bekend, maar dat deze heren de naam TopC4 waarmaken moge duidelijk zijn.
<?php
global $user;

if ($user->uid) {
//dit betekend dat iemand ingelogged is
?>
De meiden van dames C4+ Calypso konden vandaag allemaal niet, daarom startten verdeeld over de voorwedstrijd en finale Emma, Juliette en Cathalijne van 'De Tanker' en Lisette en Esther van 'Athena' beide keren gestuurd door Diny de wedstrijd voor hun. Voor deze meiden was dit de eerste keer dat ze een wedstrijd startten, en dat deden ze erg goed. De plek in poule 3 waar ze in geplaatst waren hebben ze waarschijnlijk behouden zodat Calypso over twee weken op de SRG gewoon voor de bokaal kan starten. Meiden, goed gedaan en Calypso is jullie dankbaar!
<?php
} else {
//dit als iemand niet is ingelogged
echo "";
}
?>
Op zondag waren de meeste races wat teleurstellend. In de ochtend roeide als eerste DErvB4+ '90MIJL' met Judith, Mirjam, Ilona en Marique, gestuurd door onze, correct geklede, Ab Actis Lea Smink. Zij hadden dit weekend meer tegenstand dan ze met hun vierde plek op de NOT hadden verwacht en eindigden helaas niet hoog genoeg om door te gaan voor de finales. Even later roeiden ook onze andere DErvB4+en de 2 kilometer. 'Monrow' had wederom op het feest al laten zien wat ze waard waren, en haalde eveneens geen finaleplek. 'Caramba' echter eindigde de voorwedstrijd met minstens twee bootlengtes voorsprong en kwalificeerde zich daarmee voor de A-finale. Jammer genoeg waren in de finale de ploegen van Asopos en Gyas een stukje sneller en haalden ze een derde plek. Met de twee genoemde verenigingen delen zij nu een eerste plek in de bokaal. Op naar de NCN!

Ook startten vandaag onze DCl2*en. Iris en Lisa roeiden goed maar zaten in een zware voorwedstrijd. Ze lagen lange tijd tweede, helaas moesten zij in de laatste paar honderd meter deze plek opgeven en eindigden ze als vierde. Dit betekende een plek in de B-finale. Lotte en Lenneke roeiden ook goed en zorgden er in hun voorwedstrijd voor dat ze de A-finale mochten starten. In de finale werden zij uiteindelijk vierde.

Wat juist heel erg goed ging op de zondag was onze praeses Willem in de voorzitters skiff. Nadat hij had gezorgd naast Laga te liggen (met de wedstrijdcommissaris in plaats van de praeses), op hoog tempo en onder luide aanmoedigingen van zijn bestuursgenoten haalde hij met 8.15 de snelste tijd onder de voorzitters. Volgende keer in de overnaedsche praeses skiff Willem?

Al met al was het een zeer geslaagd weekend. Drie overwinningen, tien startende Okeanos ploegen, een leuk feest op zaterdagavond, veel zon en heerlijke broodjes uit onze eigen sociƫteit. Nog veel van zulke weekenden voor de boeg, ik heb er zin in!

Links:
Uitslagen

Foto's:
Afotos.nl alleen zondag
NLroei