Halve finales op de eerste editie van de Amstelbeker

25 september 2011 - door Rianne - 1 reactie

Vanmiddag is de eerste editie van de Amstelbeker verroeid. Onder het genot van een heerlijke najaarszon kon men genieten van deze mooie wedstrijd om de Palmbeker.
Onze dames trapten af met de timetrial, ze behaalden hiermee de tweede tijd van de dames studentenroeiverenigingen. De timetrial bepaalde dat de dames de voorwedstrijd tegen Njord moesten roeien. Ze lieten de Leidse vrouwen geen kans en met een mooie 3 seconden voorsprong kwamen zij als eerste over de finish. In de halve finale startten ze tegen Orca die de timetrial had gewonnen waardoor ze geen voorwedstrijd moesten varen en dus langer rust hadden. Dit zorgde ervoor dat Okeanos helaas de finale niet heeft kunnen bereiken.
De heren behaalden met de timetrial een derde plaats, ook zij kwamen hierdoor in de voorwedstrijd Njord tegen. En wederom bleek Okeanos te sterk voor het lichtblauw van Leiden. In de halve finale roeiden de heren tegen Gyas, de winnaars van de voorwedstrijd. In de eerste 500 meter was het erg spannend, maar uiteindelijk bleek Gyas te sterk en bleven ook de heren in de halve finale steken.