H4+ en DB4+ 3e op ViTri

1 november 2009 - door Marthe - 1 reactie

Dit weekend werden de ViTri Najaarswedstrijden 2009 gehouden. Namens Okeanos reisden twee ploegen af naar Tilburg: Damesch B4+ 'Athena' en H4+ 'Carpe Zytha'. Voor deze derde wedstrijd van de Najaarsbokaal was de gemiddelde tijd over twee keer 1000 meter bepalend .
De eerste keer 1000 meter werd door de Heeren, met invaller Christiaan en stuur Anne vd Geijn, met gemak gewonnen. Met een mooie tijd van 3.34 minuten eindigden ze ruim 10 seconden voor een Laga en een Triton ploeg. De tweede keer was door een felle eindsprint van de tegenstander iets spannender, maar werd weer netjes gevaren met een tijd van 3.30 minuten. Gemiddeld was dit goed voor een derde plek tussen de ervaren gladde vieren, goed gedaan!
De Damesch roeiden eveneens met een invaller. Echter niet met iemand die al langer roeit als Christiaan, maar met iemand die pas net is begonnen: Nicole Kerklaan. Het roeien en de tijden werd er echter niet minder om en na twee spannende races, waarbij er niet heel veel verschil was tussen de ploegen, werd een derde plek behaald. Goed gedaan en op naar de Argo Najaars!