Gyas-Hunze race

14 februari 2011 - door CarryV - 6 reacties

Afgelopen zaterdag startte de dames 4+ de Gyas-Hunze race in Groningen. Het was een achtervolgingsrace over 2,8 km. De dames kwamen na 06:08,69 onder de Trompbrug door en ze finishten in een tijd van 11:24,22, wat de snelste tijd uit de heat was. Helaas waren er 's ochtends nog twee ploegen sneller geweest en werden ze derde. Dit was de eerste wedstrijd van de Vlietbokaal, dus een goed begin!

Hieronder volgt het verslag van de meiden zelf:

Lieve allemaal,

Hierbij ons verslag van ons Gyas Hunze weekend in Groningen.

Het begon allemaal twee weken geleden:
Een goed begin is het halve werk, dus begonnen wij onze zoektocht naar goede coaches. Met een lekkere ijstaart haalden we Sietse, Mark en Nienke over om ons nog een jaar te coachen, het ergometeren kon beginnen! Stuurtjes zijn schaar, maar gelukkig wilde Baukje ons, naast haar lichte mannen, ook af en toe sturen tijdens onze trainingen.

Afgelopen donderdag:
Om onze boot in Groningen te krijgen, moest deze nog wel op transport. Opgedoft met jurkjes en hakken kon het afriggeren beginnen. Jelte kon hier nog even losgaan met zijn slijptol, waarna onze boot boven (en dan ook écht boven) op de botenwagen vast gemaakt moest worden. Lieke gooide haar charmes nog even in de strijd om een mooie, grote, lange gespierde man zijn spierballen te laten spannen. Met de boot veilig op de botenwagen kon de optimale voorbereiding beginnen: het snorrenfeest! Party hardy tot in de late uurtjes.

Vrijdag:
Onze boot was al in Groningen, nu wij nog! Na een goed bord pasta en een fles(je) wijn kon de reis beginnen. Met de super-de-luxe (zelfs de achterklep kan met een knopje dicht) auto van Marit haar ouders en de meezingers van Sanne waren de 3 uur zo voorbij. Gelukkig kwamen op de valreep nog wel de Spice Girls voorbij, dus besloten we nog een extra rondje door Winschoten te rijden. We werden met een lekker kopje thee en zelfgemaakte kwarktaart ontvangen door de oma van Marit.

Zaterdag:
Na een goede nachtrust en ontbijt gingen we vol goede moed naar Gyas. Daar aangekomen lag de boot al in de schagen dankzij de mannen van Laga. Alleen nog even opriggeren en konden we mejuffrouw de Preases en mejuffrouw de Competitiecommissaris ophalen van station Groningen.
Mooi op tijd brachten we de riemen naar het vlot waar ons werd verteld dat het een kwartier uitliep. Snel weer bij Gyas naar binnen om onze spieren warm te houden. Na nog een half uur uitloop en klappertandend in kou staand, moesten we dan als eerste van onze heat het water op. Fijn we lagen net op het water en de sneeuw dwarrelde al naar beneden. Dit gaat al snel over in hagel en het begon steeds harder te waaien. Naast hagel, sneeuw en wind hadden we ook last van spookvarende C4-en. Sanne R. liet zich niet gek maken en stuurde ons er soepel langs heen. Na een helse oproeitocht kwamen we doorweekt, verkleumt en bevroren aan bij de Kolk, de start. Daar werd ons verteld dat we nog zeker 10 minuten moesten wachten, dus stuurde Sanne R. ons nog blokje om. Eenmaal terug bleek het horloge van de startvrouw vele male sneller te lopen dan dat van Sanne. En bleken alle andere gladde 4´en allang gestart te zijn! Nadat alle mannen C4-en en de C2 gestart waren, konden we dankzij de reddingsbrigade alsnog starten.
Chagerijnig en met weinig gevoel meer in ons lichaam gingen we dan eindelijk van start. De eerste 500m zaten de golven ons niet mee, maar de eerste brug kwamen we in rustiger vaarwater en konden we eindelijk echt gaan roeien. Met het strakke stuurwerk van Sanne R. vlogen we onder bruggen en door de bochten. Al vrij snel kwamen we de C2 weer tegen, die niet van wijken wilde weten. Met verminderde kracht door de hinderende C2 en een eindsprint van wel geteld 6 halen, hebben we er toch maar een mooie 3e plaats uit weten te halen.
Na bijna 2 uur op het water, moesten we ook nog terug roeien. We zagen er blijkbaar er zielig en verzopen uit, want we kregen een hoop reacties. Vooral de lichte mannen 8 van Gyas was onder de indruk. Eenmaal terug bij het vlot werden we onthaald door een enthousiaste Carry. Na een koude douche om weer warm te worden, kwamen we terug bij de boot, die Sanne R. en Carry al helemaal voor ons hadden afgeriggerd! Er moesten alleen nog wat mannen geregeld worden om de boot weer bovenop de botenwagen te krijgen, een koud kunstje!

We moeten nog wel even wennen aan onze compo-status. Na de film “Music&Lyrics”en de verwennerij van oma hebben we het Gyas-feest niet weten te halen. We lagen braaf om half 11 op bed! Zondag hebben we nog gezellig samen met oma ontbeten en dit was het einde van een leuk en geslaagd weekend!

Dikke kus,
Sanne Duinkerken, Marit Bulder, Nicole Kerklaan en Lieke Brugman

Wist je dat:
- we evenveel MacDonalds zijn tegen gekomen als bruggen tijdens de races: 7! Op de terugweg konden we de gele M niet meer weerstaan en hebben we er 2 uitgeprobeerd.
- we het erg leuk vonden dat Sanne R. en Carry voor ons naar Groningen zijn afgereisd
- Er niets waar is van het tot in de late uurtjes feesten op het snorrenfeest. Zelfs de fles wijn hebben we dit weekend niet aangeraakt. (ex-weddies, dus daar kunnen we niets aan doen; komt vanzelf)
- Rosé/biertje? is dus niet heel toepasselijk en daarom hebben nu gekozen voor de naam: Clio!