Grote successen op de Koninklijke Holland Beker; Peter Nederlands Kampioen! Uitzending voor Peter (LM4-) en Teun (M8+) naar WK23

11 juni 2008 - door jorien - 0 reacties

Afgelopen weekend was het NK voor grote nummers op de Bosbaan. Peter Kromdijk heeft hier met Steven (Nereus) en Aegir in een zeer overtuigende race het LSB4- veld gewonnen. Hiermee heeft hij de titel Nederlands Kampioen weten te bemachtigen. Daarnaast heeft hij met deze overwinning ook de status van SA behaald.

Inmiddels is bekend dat de bovenstaande ploeg met deze prestatie definitief uitzending naar het WK onder 23 heeft verdiend, ook Teun heeft met de SB8+ uitzending naar het WK onder 23 verdiend.
Mark is gevraagd plaats te nemen in de LM8+ voor het niet-Olympische WK, maar heeft bedankt, hij zal wel deelnemen aan de selectie voor de LM4- voor het FISU WK.

Peter zal vanavond gehuldigd worden, zorg dus dat je aanwezig bent!

Een andere zeer opmerkelijke prestatie werd geleverd door MGZ. De 4- (Thijs, Fred, Boris en Nanne van Gyas), Willem, Mechiel, Serge en Erik van Laga, gestuurd door Michiel, wisten in een prachtige race een tijd op de klokken te zetten van 5.36!
Ze eindigde in de strijd om het Nationaal Kampioenschap op de tweede plek achter de zeer ervaren Holland8. Het verschil betrof slechts 3,6 seconden. De andere ploegen volgden op ruime afstand.

Op de KHB hebben de volgende ploegen blik getrokken;
Teun in de SB8+ in het SA8+ veld op zaterdag
Mark en Ivan (Nereus) in het LSA2- veld op zaterdag
Peter en Steven (Nereus), combi met Aegir in het LSB4-veld op zaterdag en LSA4- veld op zondag
EJD in het DEj8+ veld op zondag
meer uitslagen: http://www.hollandbeker.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=...