GOUD voor Mechiel!!!

31 augustus 2013 - door NicoleK - 2 reacties

Op 25 augustus is het WK in Chungju, Korea van start gegaan.

Zondag 25 augustus:
Om 12.41uur lokale tijd was de eerste wedstrijd van Mechiel in de M4-. In een tijd van 6:01.84 werden zij eerste in de heat en zijn ze door naar de halve finale. Een korte reactie van Mechiel over de eerste wedstrijd: "Lekker begin van het toernooi, mooi een paar dagen bijkomen en de goede vorm verder aanscherpen."

Naast Mechiel verscheen ook Roel vandaag aan de start. Hij werd tweede in zijn heat en is door naar kwartfinale.

Maandag 26 augustus:
Vanochtend verscheen Heleen aan de start in de W8+. Hierin werden zij 4e en zijn ze doorverwezen naar de herkansing. Deze herkansing vindt morgen, woensdag 27 augustus plaats.

Woensdag 28 augustus:
Vandaag was het weer een goede dag op de wereldkampioenschappen. Roel werd 2e in de kwartfinales en is door naar de halve finales. Daarnaast startte ook de vrouwenacht met daarin Heleen. Zij lagen bijna de hele race 3e, maar wisten na een mooie eindsprint Nieuw-Zeeland voorbij te gaan en werden daardoor 2e. Zo kwalificeren zij zich voor de A-finale!

Donderdag 29 augustus:
Mechiel roeide vanochtend in de Hollandvier de halve finale. Hierin werden ze in een solide race 2e net achter USA en kwalificeerden ze zich voor de A-finale!

Vrijdag 30 augustus:
Voor het eerst in 11 jaar is er weer een Nederlandse mannelijke skiffeur in de A-finale en wel onze Roel Braas! In een derde tijd achter GER en CUB plaatst ook Roel zich voor de A-finale!

Zaterdag 31 augustus:
GOUD voor Mechiel in de 4-!

Stukje van de NOS-site: 
" Het was voor het eerst sinds 1991 dat Nederland een wereldtitel roeien op een olympisch nummer veroverde. Het laatste WK- goud was van Nico Rienks en Henk-Jan Zwolle in de dubbel twee in Wenen.

De Nederlandse roeiers vertrouwden op het meer van Chungju op hun eindsprint en dat betaalde zich uit. Lag de boot na 1000 meter nog vijfde, na 1.500 was het brons al vrijwel zekergesteld. Met een indrukwekkende laatste 200 meter werd tenslotte het goud met een duidelijke marge binnengehaald. Achter Oranje (6.13,95) was het zilver voor Australië (6.14,58) en het brons voor de Verenigde Staten (6.15,46)." 
Reactie van Mechiel: http://nos.nl/video/546345-versluis-met-ogen-dicht-naar-goud.html

Zondag 1 september:
Roel 5e en Heleen 6e! 

Heel goed gedaan allemaal! 

Categorie: