Functie profiel: Praeses

20 maart 2012 - door Rommert - 2 reacties

Nu de Varsity dichter bij komt wordt het ook tijd om te beginnen met het vragen van opvolgers. Het bestuur wilt dit jaar mensen de kans geven om zelf te solliciteren voor een functie. Het kan immers altijd zo zijn dat we net die geschikte kandidaat over het hoofd zien, daarnaast is het wat ons betreft een extra blijk van motivering wanneer je zelf stappen onderneemt. Om je een idee te geven wat je in het geval van een vraag actie kunt verwachten zullen we de komende weken van iedere functie een omschrijving online zetten, te beginnen met die van de Praeses:

Profiel

De praeses van Okeanos is de voorzitter van het bestuur. In die hoedanigheid zit hij de bestuursvergaderingen voor en is naar buiten toe de woordvoerder namens het bestuur.
Als praeses verzorg je het contact met de externe partijen zoals andere verenigingen, bedrijven en gemeentes. Binnen Okeanos zit je in BOOST, Okeanos academy en SOOS commissie. Daarnaast heb je zitting in het bestuur van stichting “Okeanos wint de varsity” en stichting “de Acht”.
Functie eisen:

- Beantwoordt mail en telefoon te allen tijde
- Is representatief in het contact naar externen
- Onderhoudt het netwerk van Okeanos
- Verzorgt de agenda van de bestuursvergadering en zit deze voor
- Leidt de ALV
- Motiveert leden en bestuursleden en helpt hen hun doelen te bereiken
- Betrekt oud leden bij de vereniging
- Zet de strategische lijnen uit met de rest van het bestuur

Ben jij een harde werker met hart voor de vereniging, ben je niet bang om te spreken in het openbaar en heb je genoeg kennis van de roeiwereld, dan kun je je interesse voor het praesesschap kenbaar maken bij het huidige bestuur.