Euros Drienerlo Regatta: winst Festina Lente en Invictus

4 juni 2012 - door Sabrina - 1 reactie

Terwijl iedereen op de bosbaan de handen uit de mouwen stak om een groot succes te maken van de ARB/Okeanos Lustrumwedstrijden, gingen alle C4+ ploegen naar het Oosten van het land voor de EDR.

De dag zou eigenlijk zeer vroeg beginnen met Thake aan de start. Helaas hadden zij een zieke waardoor ze niet konden roeien.
In blok 2 mocht Festina Lente aan de start verschijnen, gestuurd door mej. de Competitiecommissaris. Gedurende de hele wedstrijd was het hard aan het regenen, maar de dames bleven vechten en goede halen neer zetten. Eerst 1500m en vervolgens 450m sprinten. Nat en koud kwamen we de boot uit, maar alles was weer snel vergeten toen we zagen dat de eerste plek in poule 5 behaald was, gefeliciteerd!

In blok 4 waren 4 Okeanos ploegen aan de beurt. De heren van de Sabreena's moesten deze wedstrijd helaas in een andere boot starten en konden helaas niet hun beste race varen. De Dames van P.K. waren na de PEiL een poule omhoog gegaan, dus de concurrentie was nu net even wat sterker.
De Bamboes en Los Remeros zitten nu beide in de hoogste NOOC poule. De beste 20 ploegen mogen mee doen aan de Orca Slot, dus de dames moesten beide goed presteren om hoog in het klassement te blijven. Beide ploegen voeren een goede sterke race die goed was voor een 11e plek voor de Bamboes en een 15e plek voor Los Remeros. Beide hele knappe resultaten en we kunnen dus nog van deze dames genieten op de Orca Slotwedstrijden!

In het laatste blok van de dag kwamen VOLT en Invictus aan de start. De dames van VOLT roeiden met invaller Ineke Tjalsma die net uit de boot kwam van het vorige blok. Er werd goed geroeid en de dames eindigde op een 9e plek in hun poule.
De heren van Invictus kregen eindelijk eens de kans om in de nieuwste C4+ Carakter te roeien. De heren lieten direct zien dat ze dit helemaal waard waren met de mooie halen die ze neer wisten te zetten. De heren stapten al met een goed gevoel de boot uit, maar dat ze zouden winnen hadden ze tocht niet helemaal verwacht! Ze werden eerste in poule 3 en met de tijd die ze neer hebben gezet zouden ze dertiende zijn in poule 1!! Het blijft nog even spannend, maar misschien krijgen deze heren wel de wildcard voor de Orca Slotwedstrijden. Gefeliciteerd!

Categorie: