Erik Landman benoemd tot Lid van Verdienste

12 oktober 2012 - door YasmineH - 0 reacties

Op zaterdag 6 oktober vond er op onze Lustrumdag een Buitengewone Ledenvergadering plaats.
Wanneer we aangebroken waren bij het puntje "Goedkeuring plan "Rio in het vizier" brak Lid van Verdienste Martijn van Rossum in en nam het woord.
Hij wilde iets zeggen over het wedstrijdroeien bij Okeanos. Er is namelijk een persoon die veel heeft bijgedragen aan de professionalisering van het wedstrijdroeien binnen Okeanos. Deze persoon is Erik Landman.
Erik Landman heeft ervaring in het topzwemmen en kwam als Bewegingswetenschappen-student bij Okeanos. Hij heeft in Zwaar '96 geroeid en werd in 2000 op het FISU-WK wereldkampioen in de acht.
Erik Landman wordt getekend door topsport. Zwemmen, hardlopen, fietsen, langlaufen en natuurlijk roeien zijn sporten die hij actief beoefend.
Erik Landman heeft meerdere malen deelgenomen aan de Varsity en heeft ook de finale mogen varen. Zoals Martijn van Rossum het noemt: "Erik Landman is de verpersoonlijking van "hard met hart" geworden."
Na zijn studie Bewegingswetenschappen is Erik Landman gaan werken bij het USC en HJZ.
Tot op vandaag gebruikt hij deze kennis als hoofdcoach Eerstejaars, bij het voorlichten van roeiers, stuurtjes en coaches.
Dit in combinatie met zijn enthousiasme en het motiveren van wedstrijdroeiers, heeft ons doen besluiten Erik Landman voor te dragen als Lid van Verdienste.
Tijdens de Buitengewone Ledenvergadering is dit per acclamatie goedgekeurd en hebben we er een zeer terecht Lid van Verdienste bij.

Categorie: