Ergohead

22 januari 2017 - door merelK - 0 reacties

Vandaag was Okeanos aanwezig bij de Amsterdam World Ergohead, de indoor roeirwedstrijd over lange afstand. Zowel MGLD als MGL hebben zes lange kilometers afgelegd op de ergometer. Lees hieronder de nabeschouwing.

Dit jaar viel de opkomst van de ergohead erg tegen. Met in totaal maar 211 deelnemers waren wij als Okeanos goed vertegenwoordigd met vijf roeiers. Omdat de opkomst zo klein was startte alle roeiers van Okeanos in het zelfde blok en begonnen zij tegelijk aan de race over zes kilometer. 

In het LDSA veld moest Meaghan het opnemen tegen de wereldrecord houdster uit Denemarken Juliane Elander Rasmussen en Amber van Zomeren. Julieanne wist haar eigen wereldrecord net niet te verbeteren en Meaghan eindeigde met een tijd van 24.43.4. Achter haar was het Manon die de strijd aan ging in het LDSB veld tegen twee lichte dames van Gyas. Met een spannende eindsprint wist Manon net de dame van Gyas voor te blijven en eindigde ze met een tijd van  24.59.7 als 2e. 

Sam en Thei moesten het tegen elkaar opnemen in het LSA veld. Het was Sam die de snelste zes kilometer aflegde van de twee en mocht na zijn race van 21.37.4 daarom ook nog is zijn blik ophalen, Thei eidigde keurig tweede met een tijd van 22.40.1. Achter hun was het Mathijs die de eer hoog hield in het LSB veld en na 21.06.3 minuten mocht ook hij zijn blik op gaan halen. 

Ondanks de lage opkomst in Friendship Sport Centre in Amsterdam Noord mochten we toch mooi twee blikken mee naar huis nemen. 

Aan het eind van de dag deed Roel mee aan een nieuw onderdeel namelijk de estaffette. Samen met Julieanne, Mads en de winnaar van M16 gingen ze er met de winst vandoor.

Categorie: