Ergohead

20 januari 2014 - door PeterT - 0 reacties

Nabeschouwing Ergohead 2014

Waar menig wedstrijdroeier zijn zondagochtendbaantje vaart, was een select aantal helden druk bezig met de voorbereiding voor de Ergohead 2014. De 20 minuten wedstrijd op de ergometer om de concurrentie alvast te laten zien hoe veel kracht jij in huis hebt.

Na wat vertraging in starttijden, kon voor Okeanos het geweld losbarsten rond 11:30 uur.  Aan Jocelyn Spruit was het om haar eer te verdedigen in het DSB veld. Helaas moest zij haar meerdere erkennen en werd ze tweede met een mooi aantal meters van 5202. Een aantal dat niet had misstaan in het DSA veld. Haar teamgenoot Laura Eakes, startend in het DSA veld, ging er dit jaar met de winst van door. Een aantal van 5102 meter was goed voor de eerste plaats. Het eerste blik voor Okeanos was een feit.

Aan Tom Schuit, op weg naar een seizoen in de skiff, was het de eer om als enige lichte Okeanos roeier te starten. Met 5420 meter belandde hij op een vierde plaats in het LB veld.

Op het laatste moment werd door Eric Storms besloten zijn teamgenoot niet alleen te laten starten. Jelle van Mechelen streed voor de eerste plaats en wist het lang spannend te houden. Helaas bleek de concurrentie te sterk en moest hij met 5748 meter genoeg nemen met de tweede plaats. Eric Storms wist in de buurt te blijven. Hij eindigde als derde met een kleine 100 meter achter zijn teamgenoot.

Een half uur later startte Bastiaan Collette in het SB veld. Zonder serieuze concurrentie deed hij wat van hem verwacht werd. Hij werd ruim eerste met 5965 meter. Het tweede blik van Okeanos was binnen!

In dezelfde heat was de beurt aan Roel Braas. Door eerdere vermeldingen van ergometertijden waren de verwachtingen hoog gespannen. Zou hij ook dit jaar weer met een wereld record naar huis gaan? Ook bij hem was er geen sprake van concurrentie. Roel heeft zich weer overtroffen door het wereldrecord aan te scherpen. Een gemiddelde split van 1:32.8/500m (6468 meter) was goed voor de winst met een nieuw wereldrecord.

Met drie blikken en een wereldrecord rijker, kijken we terug op een mooie wedstrijddag met goed resultaat. De fitheid is gebleken, dit belooft een mooi seizoen te worden!

 

Uitslagen

B1x
Okeanos
Mechelen, Jelle van
5748
1:44.4
2e

B1x
Okeanos
Strorms, Eric
5672
1:45.8
3e

LB1x
Okeanos
Schuit, Tom
5420
1:50.7
4e

DSB1x
Okeanos
Spruit, Jocelyn
5202
1:55.3
2e

DSA1x
Okeanos
Eakes, Laura
5102
1:57.6
1e

SA1x
Okeanos
Braas, Roel
6468
1:32.8
1e

SB1x
Okeanos
Collette, Bastiaan
5965
1:40.6
1e

 

--------------------

Voorbeschouwing:

Als eerst zijn om 11.20 Jocelyn Spruit, Laura Eakes, Tom Schuit en Jelle van Mechelen aan de beurt. Jocelyn heeft vorig jaar al laten zien oppermachtig te kunnen zijn in het Dames Senioren B veld en gaat dit jaar ook zeker weer voor de winst in het DSB veld. Laura zal in het Dames Senioren A starten om te laten zien wat zij in huis heeft. Tom heeft vorig jaar ook gestart op de Ergohead en weet precies wat hem te wachten staat en zal er zeker wat meters erbij gaan trappen en zijn afstand van vorig jaar te verbeteren in het Lichte Beginnelingenveld. Jelle is de enige roeier van Eerstejaars Zwaar die zal starten, zal hij net zoals onze h.t. Praeses (die in 2010 de Ergohead wist te winnen) de winst op zijn naam schrijven in het Beginnelingenveld?

Om 11.50 is het de beurt aan Bastiaan Colette en Roel Braas. Bastiaan zal gaan starten in het Heren Senioren B veld en laten zien dat hij genoeg meters kan afleggen om mee te dingen voor de winst. Op hetzelfde moment zal ook Roel van start gaan, hij is zeer gemotiveerd om zijn eigen Wereldrecord van afgelopen jaar te verbreken en aan de haal te gaan met € 1.000 aan prijzengeld.

Iedereen heel veel succes gewenst zondag!

 

Categorie: